Shin Bet rolt terreurcel op van Hamas in Samaria die bomaanslagen plande

De veiligheidsdienst van Shin Bet zei maandag dat het zeven Palestijnen die tot een Hamas-terreurcel n Judea & Samaria behoren, heeft aangehouden op verdenking van het plannen van bomaanslagen op Israëlische burgers en veiligheidstroepen.

De verdachten werden gevangengenomen in een gezamenlijke operatie van de Shin Bet, de IDF en de Israëlische politie. In hun bezit werden wapens en verschillende materialen gevonden om explosieven te assembleren.

Volgens de Shin Bet werden de agenten via sociale netwerken gerekruteerd door Yahya Amer Muhammad Abu S’eifan – een Hamas-lid en een inwoner van de Gazastrook.

Yahya ‘Amer Muhammad Abu S’eifan en de 7 agenten die werden gearresteerd

“De 26-jarige had de leiding over het rekruteren van jonge Palestijnen voor het uitvoeren van terreuraanslagen en het aanzetten op sociale media. De agenten kregen zelfs instructies over het vervaardigen van explosieven en het uitvoeren van terreuraanslagen.”

Tijdens het verhoor werd onthuld dat de agenten waren gerekruteerd om schiet- en bombardementen uit te voeren en geld hadden ontvangen om materialen en wapens te kopen om te experimenteren met wapens en explosieven.

De meeste verdachten werden aangeklaagd door de militaire rechtbank, die hen ernstige veiligheidsschendingen toeschreef. Verwacht wordt dat ook andere verdachten zullen worden aangeklaagd.

De woordvoerder van de Shin Bet zei:

“Deze arrestaties en onderzoeken onthullen eens te meer de inspanningen van Hamas-agenten uit de Gazastrook en in het buitenland om de Westelijke Jordaanoever te destabiliseren en aan te zetten tot geweld door Palestijnse agenten te rekruteren om terreuraanslagen tegen Israëlische doelen uit te voeren. De veiligheidsdienst van Shin Bet zal, samen met zijn partners in het Israëlische veiligheidssysteem, blijven optreden om pogingen van Hamas-elementen in de Gazastrook om terroristische activiteiten tegen de staat Israël te promoten, te dwarsbomen.”

Bronnen:

  • naar een artikelShin Bet nabs West Bank Hamas terror cell planning bomb attacks” van 9 september 2022 op de site van Ynet News
  • naar een artikelShin Bet Exposes Hamas Terror Network in Shechem and Hebron Areas, 7 Arrested” van 19 september 2022 op de site van The Jewish Press

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.