Israël lanceert operatie om aan terreur gelinkte fondsen in beslag te nemen

PA: “Joden vermoorden betaalt goed”

Israël is begonnen met het in beslag nemen van miljoenen sjekels die door de Palestijnse Autoriteit zijn overgemaakt naar de particuliere bankrekeningen van terroristen die betrokken waren bij ernstige terreuraanslagen.

Volgens een rapport van Israel Hayom tekende minister van Defensie Benny Gantz een bevel tot inbeslagname van ongeveer tien miljoen NIS aan fondsen die waren overgedragen aan de terroristen. 

De orders werden ondertekend als onderdeel van een grotere inspanning van het Ministerie van Defensie om terreurorganisaties te bestrijden en de regelmatige betalingen te verhinderen die door de Palestijnse Autoriteit aan veiligheidsgevangenen worden gedaan die betrokken waren bij terroristische operaties.

De fondsen waarvan Gantz toestemming heeft gegeven voor de inbeslagname, worden door de Palestijnse Autoriteit betaald aan terroristen in Israëlische gevangenissen, ontslagen terroristen en families van terroristen die in Israëlische gevangenissen dienen.

De orders werden ondertekend na samenwerking tussen de Israel Security Agency, het National Bureau for Counterterror Financing, de Israëlische politie, de belastingdienst en andere autoriteiten. Het bevel heeft betrekking op 86 terroristen die momenteel gevangen zitten of zijn vrijgelaten en hun families en neemt een bedrag van ongeveer 10 miljoen NIS in beslag. 

In overeenstemming met het bevel werd contact opgenomen met de banken die het geld overmaken en met de banken waar de terroristen en hun familieleden rekeningen op hebben staan ​​en werd bevolen het geld in te houden. De in beslag genomen gelden zullen worden overgedragen aan de openbare bewaarder.

Dit is de tweede keer dat Israël de fondsen van terroristen in beslag neemt. Dergelijke stappen heeft het enkele jaren geleden al genomen. Het ministerie van Defensie heeft verduidelijkt dat dit geen eenmalige operatie is en in de toekomst zal worden voortgezet.

Minister van Defensie Gantz merkte op over de inspanning:

“We zullen doorgaan met het bestrijden van de financiering van terreur en het op elke mogelijke manier aanvallen, we zullen blijven optreden tegen degenen die betrokken zijn bij terreur, maar tegelijkertijd zullen we ook de financiële en sociale situaties van degenen die onder de Palestijnse Autoriteit leven en die niet betrokken zijn bij terreur, uit een wil voor stabiliteit en groei.”

Bronnen:

  • naar een artikelIsrael to seize millions of shekels in terrorist funding” van 20 september 2022 op de site van Israel National News (INN)
  • naar een artikel van Yoav Limor “Israel launches operation to confiscate terror-linked funds” van 20 september 2022 op de site van Israel Hayom

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.