Amerikaans Congres stelt onderzoek in naar haatonderwijs in de scholen van UNRWA in de Palestijnse gebieden

Regulier haatonderwijs in de scholen van de semi-autonome Palestijnse gebieden in Israël gesponsord door de UNRWA en het Westen

De Amerikaanse commissie Buitenlandse Zaken van het Huis van Afgevaardigden heeft donderdag unaniem de Wet op vrede en tolerantie in het Palestijnse onderwijs aangenomen, waarmee het wetsvoorstel door het volledige Huis van Afgevaardigden moet worden behandeld.

Het wetsvoorstel vereist dat de minister van Buitenlandse Zaken een rapport publiceert over Palestijnse schoolcurricula op de Westelijke Jordaanoever en in Gaza die geweld en onverdraagzaamheid bevorderen, en om te bepalen of Amerikaanse fondsen worden gebruikt om dergelijke leerplannen te verspreiden.

Het tweeledige wetsvoorstel, ingediend door afgevaardigde Brad Sherman (D-CA-30), werd ingegeven door leerboeken die door de Palestijnse Autoriteit werden gebruikt en die, naast andere zaken die in de wetgeving worden genoemd, “afbeeldingen bevatten die geweld tegen Israëlische soldaten uitbeelden, positieve afbeeldingen van individuen die aanvallen hebben gepleegd op burgers van Israël, en verwijzingen naar Palestijnse pogingen om de ‘zionisten’ aan te vallen.” 

Haatonderwijs: “Jong geleerd is oud gedaan”

Deze leerboeken werden vervolgens gebruikt op scholen die werden gesponsord door de United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East (UNRWA).

Afgevaardigde Brad Sherman zei hierover:

“De Verenigde Staten en het Amerikaanse volk zijn decennia lang de belangrijkste donoren geweest van het Palestijnse volk, ook van de Palestijnse Autoriteit en UNRWA – maar dit is geen blanco cheque. Amerikaanse dollars moeten worden uitgegeven op een manier die de Amerikaanse waarden van tolerantie en vredesopbouw weerspiegelt. Helaas voldoet het huidige curriculum van de Palestijnse Autoriteit, dat door zowel de Palestijnse Autoriteit als de UNRWA-scholen wordt gebruikt, niet aan die waarden.”

In januari kondigde de regering-Biden $ 99 miljoen aan financiering voor UNRWA aan. De regering-Trump had in 2018 alle Amerikaanse financiering aan UNRWA stopgezet.

Bronnen:

 • naar een artikel van Andrew Bernard “House Foreign Affairs Committee Unanimously Passes Bill to Examine Antisemitic Palestinian School Curricula” van 16 september 2022 op de site van The Algemeiner

Een gedachte over “Amerikaans Congres stelt onderzoek in naar haatonderwijs in de scholen van UNRWA in de Palestijnse gebieden

 1. Hoeveel jaren hebben ze (beleidsmakers in US & EU) nodig om tot deze al jarenlang bekende conclusie te komen?

  Hadden ze het niet laten sloffen maar 60 jaar geleden ingegrepen, dan hadden duizenden mensenlevens gespaard geweest daar het leven van generaties jonge gehersenspoelde terroristen héél anders was verlopen.

  I.p.v. terroristen vol haat haden ze doctors, ingenieurs, entrepeneurs, architecten etc.etc. kunnen worden en hun families op een fatsoenlijke manier kunnen steunen i.p.v. de eeuwig hatende, afhankelijke, zielige palestijn te zijn. steunend op UNWRA, mondiale belasting centen & werk in Israel.

  En dát is nu precies wat UNWRA en hun palestijnse handlangers in de PA & Hamas willen voorkomen!

  EU & vele Amerikaanse regeringen ook!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.