Operatie Golfbreker boekt meerdere successen in Judea & Samaria

Op woensdag 14 september 2022 werd in de Gazastrook de eerste divisieoefening gehouden sinds Operatie Dawn

“‘Operatie Golfbreker’: Onze missie is het tegengaan van terrorisme. Met dat doel bereiken we elke stad, buurt, steegje, huis…”
(Israël’s stafchef, luitenant-generaal Aviv Kochavi, 4 sep. ’22)

Het Israëlische leger, de binnenlandse veiligheidsdienst Shin Bet en de grenspolitie hebben van dinsdag tot en met woensdag zeven gezochte personen op de Westelijke Jordaanoever gearresteerd. 

De soldaten opereerden op verschillende locaties, waaronder de dorpen Azaria, Dora, Samua en in de stad Hebron.

Soldaten opereerden ook in het dorp Einbus en arresteerden een gezochte persoon die verdacht werd van terroristische betrokkenheid. Tijdens de operatie in de dorpen Elkhader en Artes arresteerden de troepen twee gezochte personen die verdacht werden van terroristische activiteiten. Daarnaast werden vier illegale wapens opgespoord en in beslag genomen. 

Donderdag, 15 september 2022. Na de waarschuwing kwam er een melding binnen van een schietpartij in de Carmel-nederzetting in het gebied van de regionale divisie Yehuda. Als gevolg van de schietpartij raakte een Israëlische burger gewond, die voor medische behandeling naar een ziekenhuis werd gebracht. IDF-troepen zijn ter plaatse gestuurd en zoeken in de omgeving naar verdachten

Israëlische soldaten opereerden ook in de stad Jama’in en arresteerden vier extra gezochte personen. Militair toezicht identificeerde twee verdachten in de buurt van het dorp Jalma, dicht bij het grenshekken in Judea & Samaria. 

Strijdkrachten omsingelden de verdachten en startten een procedure voor het arresteren van verdachten, waarbij de verdachten op de soldaten schoten. De Israëlische soldaten vielen aan, schoten op de verdachten en doodden hen. Bij een vuurgevecht kwam een ​​Israëlische officier om  het leven.

Tijdens de operatie zijn in totaal zeven gezochte personen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij terroristische activiteiten. De gearresteerde gezochte personen en de in beslag genomen wapens zijn voor nader onderzoek overgedragen aan de veiligheidsdiensten.

De nachtelijke invallen werden uitgevoerd als onderdeel van Operatie “Break the Wave”, die eerder dit jaar begon als reactie op een golf van terroristische aanslagen die het leven kostte aan 19 mensen in Israël en de Westelijke Jordaanoever. 

Bronnen:

  • naar een artikel‘Break the Wave’: 7 arrested in West Bank operation” van 14 september 2022 en een artikelIsrael: 1,500 Palestinians arrested in Operation ‘Break the Wave’” van 5 september 2022 op de site van i24News

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.