Mahmoud Abbas’ terreurgroep al-Fatah kondigt terugkeer naar terreur aan

Gisteravond hebben twee Palestijnse terroristen, een lid van de door het Westen gefinancierde Palestijnse veiligheidsdiensten, een Israëlische officier doodgeschoten, waarna ze zelf werden doodgeschoten door IDF soldaten.  

De officiële media van de Palestijnse Autoriteit en Fatah, beide onder leiding van Mahmoud Abbas, hebben gereageerd met steun voor de aanval waarbij de Israëlische officier majoor Bar Falach om het leven kwam.

Het belangrijkste was dat Fatah na de aanval officieel aankondigde dat het terugkeert naar terreur.

Majoor Bar Falach, de plaatsvervangend commandant van het Nahal Reconnaissance Bataljon

Vanmorgen vroeg heeft Fatah een video vrijgegeven op haar officiële Facebook-pagina om de terreuraanslag te vieren. Tijdens de video verscheen er een tekst op het scherm met drie belangrijke berichten:

  • 1. “De Al-Aqsa-Palestina [martelaren] Brigades kondigt officieel haar operaties aan (dwz terreuraanslagen)”
  • 2. “De Fatah-beweging neemt de verantwoordelijkheid voor de operaties van haar militaire tak [de Al-Aqsa Martelarenbrigades]”
  • 3. “De Fatah-leiding kondigt aan dat ze is teruggekeerd naar de fase van de gewapende strijd (dwz Fatah’s eufemisme voor terreur)”

De Al-Aqsa-Martelarenbrigades werd internationaal opgelijst als een terreurorganisatie. Jarenlang hebben de Verenigde Staten, Europa en andere financiers van de PA geprobeerd onderscheid te maken tussen Fatah, dat wordt geleid door PA-leider Mahmoud Abbas, en zijn terreurtak de Brigades. 

Palestijnse Media Watch heeft altijd betoogd dat dit onderscheid vals en kunstmatig is. Nu heeft Fatah officieel bevestigd dat ze één organisatie zijn, en Fatah neemt de eer en verantwoordelijkheid op zich voor haar moorddadige terreuraanslagen.

Het derde deel van Fatah’s aankondiging is ook veelbetekenend. PMW meldt al jaren dat Fatah regelmatig verklaart dat de pauze in de “gewapende strijd” – het eufemisme voor terreur – tegen Israël tijdelijk is en dat de fase van de “gewapende strijd” zal terugkeren. Nu heeft Fatah officieel aangekondigd dat het is teruggekeerd in terreur.

De implicaties van deze aankondiging op internationale financiering en steun voor de steun van de PA/Fatah zouden aanzienlijk moeten zijn. Dit kan verklaren waarom Fatah kort na het plaatsen van de video deze van zijn Facebook-pagina heeft verwijderd. PMW had het bericht echter al gekopieerd en de video gedownload en zal morgen de volledige ondertitelde video vrijgeven.

Terwijl Fatah die video verwijderde, plaatsten ze ook veel verschillende berichten op Facebook om de terroristen te vieren en hun foto’s te plaatsen, aka Abdulrahman Abed en Ahmed Abed. In het volgende bericht is te zien dat een van de terroristen het uniform van de veiligheidsdiensten van de Palestijnse Autoriteit draagt.

Abdulrahman Abed en Ahmed Abed

De Verenigde Staten en veel westerse landen financieren de veiligheidsdiensten van de Palestijnse Autoriteit om de terreur tegen Israël te bestrijden. PMW heeft talrijke voorbeelden gemeld van betrokkenheid van leden van de veiligheidsdiensten van de PA bij terreur. Deze keer erkennen en prijzen de officiële PA TV en andere bronnen de betrokkenheid van de Palestijnse politie bij terreur.

Video: Fatah publiceert video waarin leden van Palestijnse veiligheidsdiensten worden verheerlijkt, ‘Fedayeen By Night’

Bronnen:

  • naar een artikel van Itamar Marcus “Fatah announces return to terror” van 14 september 2022 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)
  • naar een artikelThe most underreported story in the Middle East: Mahmoud Abbas’ Fatah never abandoned terror” van 15 september 2022 op de site van Elder of Ziyon
  • naar een artikel “IDF Officer Killed in Late Night Battle With Palestinian Gunmen” van 14 september 2022 op de site van Honest Reporting
  • naar een artikel van Anna Ahronheim “Maj. Bar Falah identified as IDF officer killed overnight near Jenin” van 14 september 2022 op de site van The Jerusalem Post

Een gedachte over “Mahmoud Abbas’ terreurgroep al-Fatah kondigt terugkeer naar terreur aan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.