België volhardt in boosheid: blijft UNRWA sponsoren en illegale constructies subsidiëren

“België zal zijn steun aan UNRWA hernemen”, kondigde minister Alexander De Croo aan op17 december 2019. De steun aan UNRWA werd kortstondig onderbroken nadat verhalen waren opgedoken over fraude en mismanagement

Het Koninkrijk België heeft € 3,5 miljoen extra bijgedragen aan het Education in Emergencies Program van de United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East (UNRWA) voor de periode oktober 2021-oktober 2022.

Het project getiteld “Educatie in Noodsituaties voor Palestijnse vluchtelingenkinderen – Fase III” zal de meest dringende onderwijs- en psychosociale behoeften aanpakken van meer dan 370.000 UNRWA-studenten in de vijf werkterreinen van het Agentschap.

Donorlanden zouden zich beter zorgen moeten maken over wat er met hun geld gebeurt. De internationale gemeenschap geeft UNRWA dit jaar een miljard dollar omdat ze de humanitaire behoeften van de bewoners van Palestijnse vluchtelingenkampen wil oplossen. 

In tegenstelling tot de doelen van de donoren, dringt de PA erop aan dat UNRWA een politieke organisatie is die de politieke doelen van de PA en de PLO dient.

De PA-minister van Sociale Ontwikkeling Dr. Ahmed Majdalani vertelde onlangs aan UNRWA-commissaris-generaal Philippe Lazzarini:

UNRWA is geen instelling die diensten verleent aan de vluchtelingen, maar eerder een politiek symbool van het recht op terugkeer … UNRWA is het politieke basisadres voor het recht op terugkeer en zelfbeschikking voor de Palestijnse vluchtelingen.” [Al-Quds website, Oct. 27, 2021]

België sponsort illegale bouwconstructies op gronden die zich in het C-gebied bevinden waarvan het beheer ten laste valt van Israël conform de Oslo Akkoorden (1993-1995):

Bedoeïenenkinderen staan ​​op het puin van twee klaslokalen die zijn verwoest door het Israëlische leger in het dorp Abu Nuwar, ten zuidwesten van Maale Adumim, Samaria, zondag 4 februari 2018. Israël heeft de school zondag afgebroken en stelde dat het door België en de EU gefinancierde gebouw illegaal was gebouwd zonder de juiste vergunningen en dat het in een precaire staat verkeerde(AP Foto/Mahmoud Illean)

Fatah’s commissaris voor vluchtelingen en UNRWA-aangelegenheden Hassan Ahmed bevestigde dat politiek en niet humanitaire behoeften de essentie is van UNRWA: 

“Het recht op terugkeer is een heilig recht, individueel en collectief, dat geen verjaringstermijn kent… De vluchtelingen zijn niet alleen degenen die van hun land zijn verdreven, maar ook al hun nakomelingen zijn vluchtelingen tot de Dag des Oordeels . Dit is in strijd met wat de VS wil: de vluchtelingen van hun betekenis ontdoen, dit dwarsbomen en van de vluchtelingencommissie een humanitaire zaak maken. Onze zaak is politiek en niet humanitair, omdat we een identiteit hebben waar we trots op zijn . Het is essentieel om terug te keren naar ons land en ons vaderland.” [Officiële PA TV,  Returning, 16 oktober 2021]

Gaza, 14 september 2022. Sven Kuhn Von Burgsdorff, de chef van de delegatie die de Europese Unie vertegenwoordigt in Judea, Samaria en Gaza en in de UNRWA, lijkt het naar zijn zin te hebben met het voeren van de Fatah-vlag. Met welk geld dit allemaal? Het uwe natuurlijk…

Bronnen:

 • naar een artikel van Itamar Marcus “Crucial PA admission: UNRWA is a political, not a humanitarian organization” van 2 december 2021 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

Een gedachte over “België volhardt in boosheid: blijft UNRWA sponsoren en illegale constructies subsidiëren

 1. Ach ja, Belgie heeft gewoon geld te veel.

  Bovendien vind ze blijkbaar dat nieuwe generaties terroristen opvoeden via scholing en illegale bouwprojecten op vreemd grondgebied oprichten, een plicht.

  Niet voor niets is uit onderzoek gebleken dat Belgie een van de slechtste landen is voor Joden.

  Deze volharding in domheid blijkt dus hiervandaan te komen.

  Deze beslissing draait daarom niet om humanisme maar puur om Racisme & Antisemitisme…..want ze weten ‘precies wat er aan de hand is en waar dit geld voor gebruikt word….’om over de illegale bouw maar te zwijgen.

  Israel zou eens moeten proberen zich te mengen in de heilige taalstrijd hier ten lande, illegale bouwprojecten in de Ardennen op te richten en via scholing hetze campagnes te starten die dit steunen.

  Het land zou te klein zijn.

  Het laat maar wéér eens de arrogante ignorantie van de Belgische staat zien…….., al staan zij hierin niet alleen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.