Israël en Joden moeten overal worden beschermd als etnische, religieuze en taalkundige minderheid

Op 18 december 1992 hebben de Verenigde Naties de Verklaring over de rechten van personen die tot nationale of etnische, religieuze en taalkundige minderheden behoren, aangenomen. 

Dit jaar is het 30 jaar geleden dat die verklaring werd afgelegd, waarin wordt herinnerd…

… dat dergelijke minderheden vaak buitenproportioneel lijden onder de gevolgen van conflicten die leiden tot schending van hun mensenrechten en bijzonder kwetsbaar zijn voor gedwongen ontheemding door onder meer bevolkingsoverdrachten, intrekking van eerder gehouden identiteit documenten, vluchtelingenstromen en gedwongen verhuizingen.

De geschiedenis van joden over de hele wereld is het bewijs van dit sentiment. Ze zijn de meest vervolgde religieuze groepering geweest in elk land waar ze gedurende vele eeuwen hebben gewoond.

Het herstel van de Joodse soevereiniteit in hun thuisland moest een einde maken aan dergelijke discriminatie. Als ze eindelijk over zichzelf heersen, zouden joden niet worden onderworpen aan de uitbarsting van antisemitische edicten die door veel landen werden uitgevaardigd, zoals het verbieden van koosjer vlees, het verbieden van besnijdenis, het dwingen van joden om in getto’s van leven te geven, uitzettingen, gedwongen bekeringen, het beperken van hun velden van werkgelegenheid, enz.

Helaas hebben mensen van slechte wil de situatie van de Joodse staat op een beschuldigende manier omgekeerd en beweerden dat Israël zou moeten worden gecensureerd omdat het zogenaamd discriminerend zou zijn voor een kwart van de bevolking die niet-joods is. 

Terwijl ongeveer een achtste van de uitgestrekte moslimwereld aan Israël grenst, schreeuwen anti-zionisten de laster van “apartheid” en “etnische zuivering” tegen de Joodse staat, zelfs terwijl het zijn niet-joodse burgers volledige rechten geeft die ver boven alle rechten liggen. zijn buurlanden, en waar de moslimbevolking is gestegen – zowel boven de joodse bevolking als moslims in aangrenzende landen overtreft.

Vandaag behoort 85% van de wereld tot een georganiseerde religie. De meerderheid is christelijk, hoewel voorspellingen voorspellen dat de islam het christendom in 2050 zal inhalen. Er zijn tientallen landen met een christelijke meerderheid en vijftig landen met een moslimmeerderheid, en er wordt meer verwacht.

In schril contrast daarmee vormen joden, de meest vervolgde religieuze groepering in de geschiedenis, minder dan 0,2% van de wereldbevolking. Ongeveer de helft van hen, ongeveer 7 miljoen, woont in de staat Israël, direct omringd door 140 miljoen moslims. Dat is een wijk waar het aantal moslims 127 keer groter is dan de joden.

Ter vergelijking: als men naar een winkelcentrum met 500 parkeerplaatsen zou gaan, zou er een equivalent zijn van 4 plaatsen voor joden en 496 voor moslims. Ter vergelijking: volgens de Amerikaanse regelgeving zouden 10 plaatsen moeten worden toegewezen aan mensen met een handicap, of 2,5 keer zoveel. Als je tussen de tien handicapplekken zou staan, zou het lijken alsof het winkelcentrum veel plekken heeft voor deze subgroep van de bevolking, maar als je op een bredere basis kijkt, zie je dat de toewijzing erg klein is.

De Joodse natiestaat Israël (rood) te midden de moslimwereld (groen)

Volgens de doelstellingen van de Verenigde Naties in de Verklaring moeten Joden het recht hebben om te bidden op hun heiligste plaats van de Tempelberg in Jeruzalem, als…

fundamentele vrijheden voor iedereen, zonder onderscheid naar ras, geslacht, taal of religie , …. [opmerkend] dat de voortdurende bevordering en verwezenlijking van de rechten van personen die tot nationale of etnische, religieuze en taalkundige minderheden behoren, als integraal onderdeel van de ontwikkeling van de samenleving als geheel en binnen een democratisch kader dat gebaseerd is op de rechtsstaat, zou bijdragen aan de versterking van vriendschap en samenwerking tussen volkeren en staten.”

Wat betreft organisaties en landen die Israël en zijn aanhangers willen boycotten, stelt de verklaring dat

Personen die tot minderheden behoren het recht hebben om, zonder enige discriminatie, vrije en vreedzame contacten te leggen en te onderhouden met andere leden van hun groep en met personen behoren tot andere minderheden, evenals grensoverschrijdende contacten met burgers van andere staten met wie zij verwant zijn door nationale of etnische, religieuze of taalkundige banden . 

De BDS-bewegingen die zich richten op joden en joodse groepen die Israël steunen, zoals die welke in augustus 2022 door de Berkeley-wet is aangenomen, zijn duidelijk in strijd met de VN-actie die bedoeld is om gemarginaliseerde groepen te beschermen en vriendschap en samenwerking te bevorderen.

De fundamentele realiteit is dat joden in elk land en in de ene joodse staat tegelijkertijd regionale en mondiale etnische, religieuze en taalkundige minderheden zijn die door elke afzonderlijke lidstaat van de Verenigde Naties moeten worden beschermd.

Bronnen:

  • naar een artikelIsrael And Jews Everywhere Must Be Protected As An Ethnic, Religious And Linguistic Minority” van 7 september 2022 op de site van First One Through

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.