Voor de Palestijnen is de creatie van de ‘Staat Palestina’ slechts een eerste fase in de verovering van Israël

PLO-leider Mahmoud Abbas toont een kaart van de toekomstige staat Palestina aan pers en publiek. Israël werd van de kaart geveegd en vervangen door de ‘Staat Palestina’

Voor de Palestijnse leider Mahmoud Abbas en de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) is de oprichting van een “staat Palestina” in de gebieden die Israël in 1967 heeft bevrijd, slechts één fase in de richting van het uiteindelijke doel om Israël te vernietigen.

Hoewel de internationale gemeenschap vaak zou willen geloven dat het dwingen van Israël om Judea, Samaria en Oost-Jeruzalem op te geven (Israël verliet Gaza volledig in 2005) de langverwachte Israëlisch-Palestijnse vrede tot stand zal brengen, is de waarheid dat het Palestijnse leiderschap niet geïnteresseerd in vrede met Israël. Integendeel, het Palestijnse leiderschap streeft actief naar de vernietiging van Israël.

Zoals Palestijnse Media Watch heeft aangetoond, beweren de Palestijnse Autoriteit (PA), de PLO en het Palestijnse leiderschap voortdurend dat Israël geen bestaansrecht heeft. Deze beweringen worden versterkt door herhaalde berichten en duizenden kaarten van “Palestina” die elke erkenning van het bestaan ​​van Israël uitwissen. 

Het is de weigering van de Palestijnse leiders om het bestaan ​​van Israël (in welke grenzen dan ook) te accepteren, die de Palestijnen ertoe heeft gebracht om herhaaldelijk elk Israëlisch aanbod om een ​​langdurige vrede te bewerkstelligen, af te wijzen. 

Die aanbiedingen omvatten het aanbod van de toenmalige Israëlische premier Ehud Olmert in 2008 om een ​​Palestijnse staat te creëren op een gebied dat groter is dan de gecombineerde gebieden van Gaza, Judea, Samaria en Oost-Jeruzalem vóór 1967:

Om de Palestijnse positie te begrijpen, is het belangrijk te beseffen dat deze realiteit geen voorbijgaande fase is, maar al tientallen jaren het officiële Palestijnse beleid is.

Terwijl het Palestijnse leiderschap grote moeite doet om zijn ware doelen te verbergen, glipt de waarheid af en toe naar buiten.

PA-president Abbas werd onlangs bekritiseerd omdat hij te veel vertrouwen had gesteld in de Amerikaanse regeringen. Het lid van de Fatah Revolutionaire Raad en vaste columnist voor het officiële dagblad van de PA – Muwaffaq Matar – sloeg de kritiek af en kwam Abbas verdedigen.

Volgens Matar zouden de Palestijnen, als ze de toespraken van Abbas zouden lezen, zich realiseren dat het zijn doel is om elke centimeter van het “[Palestijnse] land” – inclusief heel Israël, te bevrijden door middel van “het beleid van fasen” – een referentie naar het “10 Punten Programma” of “Stages Programma” van de PLO, zoals hieronder te zien is:

“Als ze met verlangen zouden lezen, zullen ze misschien de gevolgen en de doelen van president Mahmoud Abbas begrijpen door zich te concentreren op twee parallelle paden van de Palestijnse nationale strijd: de eerste is ter plaatse, in het land Palestina, via vreedzame populaire weerstand met al zijn betekenissen, eisen en methoden. Het tweede is het juridische, politieke en diplomatieke [pad] in de internationale fora, dat Palestina geografisch op de wereldkaart zal vestigen en zal vastleggen in het internationale recht…

De langetermijnvisie van de leider van de nationale bevrijdingsbeweging, Mahmoud Abbas – de essentie is om het historische en natuurlijke recht van het Palestijnse volk te ontnemen aan de kolonialistische staten, die de ergste misdaad in de geschiedenis van de mensheid hebben begaan: het vestigen van hun frontbasis ( Israël) [haakjes in de bron] …

We vechten om elke centimeter van ons land te bevrijden en te bevrijden van de proxy (Israël) van de kolonialistische staten door het beleid van fasen, zoals de onderdrukkende kolonialistische staten, die de ergste misdaad tegen de menselijkheid in de moderne geschiedenis hebben begaan, stal het historische en natuurlijke recht van het Palestijnse volk in fasen.”

[Officiële PA-dagblad Al-Hayat Al-Jadida , 26 juli 2022 — cursivering toegevoegd]

Aangenomen door het bestuursorgaan van de PLO (de Palestijnse Nationale Raad ) in 1974, is het “10 Punten Programma” of “Stages Programma” niet alleen vandaag de dag nog steeds relevant, maar wordt het nog steeds gezien als de leidende ideologie van Abbas en de PLO die samen de PA domineren .

Volgens het programma zet de PLO zich in om “de onafhankelijke strijdende nationale autoriteit voor het volk te vestigen over elk deel van het Palestijnse grondgebied dat wordt bevrijd” (paragraaf 2). 

De door de PLO gecreëerde entiteit zal dan “streven naar een unie van de landen die de confrontatie aangaan, met als doel de bevrijding van heel Palestijns gebied te voltooien ” (paragraaf 8). 

Om haar doel te bereiken, zal de PLO “alle middelen inzetten, en in de eerste plaats gewapende strijd ”” (lid 2). Voor de PLO: “Elke stap die wordt gezet in de richting van bevrijding is een stap in de richting van de realisatie van de strategie van de Bevrijdingsorganisatie” (paragraaf 4). 

Desalniettemin zal de PLO “strijden tegen elk voorstel voor een Palestijnse entiteit waarvan de prijs erkenning, vrede, veilige grenzen, afstand doen van nationale rechten en de beroving van ons volk van hun recht op terugkeer en hun recht op zelfbeschikking op de grond van hun vaderland” (lid 3).

In deze context is de meest relevante bepaling van het programma paragraaf 4, waarin staat:

Elke stap die op weg naar bevrijding wordt gezet, is een stap in de richting van de realisatie van de strategie van de Bevrijdingsorganisatie om de democratische Palestijnse staat te vestigen, zoals gespecificeerd in de resoluties van eerdere Palestijnse Nationale Raden.

[PLO “10-puntenprogramma”, 9 juni 1974, zoals gepubliceerd op de website van de VN]

Hoewel ongebruikelijk, is de verwijzing van columnist Matar naar het PLO-programma niets nieuws. Al in 1994, slechts enkele maanden na de ondertekening van de Israëlisch-Palestijnse “Declaration of Principles”, maakte Yasser Arafat duidelijk dat de overeenkomsten in zijn ogen niet meer waren dan een paard van Troje. 

Hij maakte dit duidelijk door de overeenkomst gelijk te stellen aan het verdrag dat de profeet Mohammed van de islam ondertekende met zijn vijanden in Mekka. Het Verdrag van Hudaybiyyah riep op tot vrede voor minstens 10 jaar, maar na twee jaar verbrak Mohammed de wapenstilstand en viel hij zijn vijanden aan en overwon:

Deze overeenkomst, ik beschouw het niet meer als de overeenkomst die was ondertekend tussen onze profeet Mohammed en de Quraish, en u herinnert zich dat de kalief Omar deze overeenkomst had geweigerd en beschouwde als “Sulha Dania” [een verachtelijke wapenstilstand]. Maar Mohammed had het geaccepteerd en we accepteren nu dit [Oslo] vredesakkoord.” [Audio-opname van de toespraak van Arafat in Johannesburg, 10 mei 1994]

Het podiaprogramma is niet alleen het beleid van de PLO/PA/Fatah, maar wordt ook breed geaccepteerd door het Palestijnse volk. In een onderzoek uit 2014, uitgevoerd voor het Washington Institute for Near East Policy, steunde 62,5% van de ondervraagden de bewering dat als de Palestijnse leiders zouden onderhandelen over een tweestatenoplossing met Israël, “dat deel zou uitmaken van een ‘programma van fasen’ om later heel historisch Palestina te bevrijden”.

En 63,2% van de ondervraagden steunde de bewering dat als de Palestijnse leiders zouden onderhandelen over een tweestatenoplossing met Israël, “het verzet zou moeten voortduren totdat heel historisch Palestina is bevrijd” (met andere woorden , totdat heel Israël is geëlimineerd).

Bronnen:

  • naar een (ingekort) artikel van Maurice HirschThe “State of Palestine” is just a stepping-stone to the destruction of Israel” van 12 september 2022 op de site van Palestinian Media Watch

Een gedachte over “Voor de Palestijnen is de creatie van de ‘Staat Palestina’ slechts een eerste fase in de verovering van Israël

  1. Niet de verovering van Israel, maar de vernietiging!

    Vandaar de massale steun van de VN, EU, Europa & vrienden aan deze terreur bende met hun gehersenspoelde bevolking.

    Zolang deze bereid zijn als kanonnen voer te blijven fungeren worden zij gefinancierd.

    De mondiale Holocaust droom is namelijk nog lang niet voorbij.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.