IDF-officier gedood in nachtelijke strijd met Palestijnse schutters

Majoor Bar Falach, de plaatsvervangend commandant van het Nahal Reconnaissance Bataljon

De IDF heeft bevestigd dat de 30-jarige majoor Bar Falach, de plaatsvervangend commandant van het Nahal Reconnaissance Battalion, gisteravond is omgekomen tijdens een vuurgevecht met Palestijnse gewapende mannen in Samaria.

Stafchef luitenant-generaal Aviv Kohavi:

“Dit is weer een uiting van de uitdagingen waarmee de IDF in alle arena’s wordt geconfronteerd en de veiligheid die het de burgers van Israël soms tegen een hoge prijs biedt. Ik betuig mijn diepste medeleven aan de familie en zijn vriendin en we omarmen en omhelzen ze.”

Het incident begon rond 23.30 uur toen de IDF twee Palestijnen zag naderen en vervolgens gingen liggen achter het hek dat Judea en Samaria scheidt van het Israël van vóór 1967.

Rond 2.30 uur ’s nachts, toen Israëlische soldaten in flankpositie op de verdachten afkwamen, openden de Palestijnen het vuur op de naderende soldaten, waarbij majoor Pelach werd gedood voordat hij werd geneutraliseerd toen de IDF het vuur beantwoordde.

De twee gewapende mannen zijn door de Palestijnse media geïdentificeerd als afkomstig uit het dorp Kafr Dan in het Jenin-gebied en die persoon diende als inlichtingenofficier voor de veiligheidstroepen van de Palestijnse Autoriteit.

Het vuurgevecht van gisteren komt te midden van toenemende spanningen in het noorden van Samaria, terwijl de IDF bijna dagelijkse invallen in Palestijnse gebieden blijft uitvoeren als onderdeel van haar anti-terreurinspanning, Operatie Break the Wave.

Veel van deze invallen hebben plaatsgevonden in Jenin en Nablus, de twee grootste broeinesten van Palestijns terrorisme.

Als onderdeel van Operatie Break the Wave hebben Israëlische veiligheidstroepen tussen dinsdagavond en woensdagochtend zeven Palestijnen gearresteerd die verdacht worden van terrorisme en een aantal illegale wapens in beslag genomen op de Westelijke Jordaanoever.

Bronnen:

  • naar een artikelIDF Officer Killed in Late Night Battle With Palestinian Gunmen” van 14 september 2022 op de site van Honest Reporting
  • naar een artikel van Anna Ahronheim “Maj. Bar Falah identified as IDF officer killed overnight near Jenin” van 14 september 2022 op de site van The Jerusalem Post

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.