Terreurgroep van Al-Fatah eist verantwoordelijkheid op voor terreuraanslagen

Al Aqsa Brigadisten, herkenbaar aan hun gele hoofdband met daarop het logo van Al Fatah, de politieke factie geleid door Mahmoud Abbas, de chef van de Palestijnse Autoriteit

De al-Aqsa Martelarenbrigades, de militaire tak van de Fatah-beweging van de ‘president’ van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas, is teruggekeerd naar terreur.

Een aankondiging van “de gezamenlijke ruimte voor de nachtelijke verstoringseenheid in Ramallah en Al-Bireh”, zei dat tijdens de “zomerregens” -activiteit – de codenaam voor het plan voor terreuraanslagen tegen Israël – “onze mujihaden in de nachtelijke verstoringseenheid in het noordwesten van Ramallah zijn er vandaag om 12:20 uur in geslaagd om een ​​explosief naar de militaire toren van Ata’ra (pillendoos) te slingeren.”

De nachtelijke ontwrichtingseenheid prijst de heroïsche actie die strijders hebben uitgevoerd, waarbij ze de landbouwgronden bij het koloniale stadje Beit El in brand hebben gestoken, en dit was vandaag om acht uur ’s avonds.

De aankondiging concludeerde: “Dit is een revolutie tot de overwinning. Dit is jihad, met de hulp van Allah zal dit een overwinning of een val van een martelaar zijn op weg naar Allah.

Ismat Mansour, een expert op Israëlisch gebied, schat dat de nachtelijke verstoringen zullen leiden tot een escalatie van de conflicten in heel Judea en Samaria, wat volgens hem de gevaarlijkste arena is vanuit Israëls perspectief.

Mansour merkte op dat deze acties niet georganiseerd zijn en geen complexe planning vereisen, omdat explosieven onafhankelijk kunnen worden gemaakt. Hij verwacht dat de gebeurtenissen in Judea en Samaria zullen escaleren naarmate de Joodse feestdagen naderen.

Adna’an al-Sabah, een politiek analist, gelooft dat de conflicten spoedig Israël van vóór 1967 zullen bereiken, en merkte op dat de al-Qudsbrigades van de Islamitische Jihad hun acties coördineren met de al-Aqsa Martelarenbrigades van Fatah.

Onlangs publiceerde de al-Aqsa Martelarenbrigades een aankondiging waarin zij de verantwoordelijkheid op zich namen voor het uitvoeren van een schietaanval in de Jordaanvallei, waarbij een aantal soldaten gewond raakte.

De aankondiging werd een “militaire aankondiging” genoemd en kreeg de titel “Het begin van de activiteiten (terreuraanvallen) van de zomerregens.” Het beschreef de schietaanval als een “heldhaftige actie” en een “reactie op de herhaalde misdaden van de bezetting tegen onze strijdende natie”.

De al-Aqsa Martelarenbrigades beloofden “loyaal te blijven aan het bloed van de sjahids (martelaren – red.) en de heldhaftige gevangenen, en toegewijd te blijven aan het pad van Yasser Arafat en alle sjahids totdat Palestina is bevrijd. van de ‘onzuiverheid van de veroveraars.'”

In 2002 verklaarde Israël de al-Aqsa Martelarenbrigades, de militaire vleugel van Fatah, tot een terreurorganisatie.

Hieronder de zwarte lijst van de VS met een reeks van verboden Palestijnse terreurgroepen waaronder ook de Al Aqsa Martelaren Brigades. Ook de Europese Unie hanteert een gelijkaardige lijst:

Bronnen:

  • naar een artikel van Dali Halevi “Fatah movement takes responsibility for terror attacks” van 12 september 2022 op de site van Israel National News (INN)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.