De katholieke kerk moet zich aan de joden verontschuldigen voor haar zonden

RKK: “De Joden hebben Christus vermoord! Grijp ze!” Duitse cartoon uit 1848

Aangezien er oprechte openbare verontschuldigingen worden aangeboden voor de misdaden van slavernij, zou het zeer welkom zijn als de katholieke kerk sorry zou zeggen voor de afschuwelijke wreedheden die tegen de joden zijn begaan.

Steden die in slavernij handelden, bieden nu terecht oprechte openbare verontschuldigingen aan voor hun vreselijke misdaden.

Het zou zeer welkom zijn als de katholieke kerk een soortgelijke verontschuldiging zou aanbieden voor de afschuwelijke wreedheden die werden begaan tegen de joden. Dit is niet ver, want in zekere zin was wat ze ons aandeden nog erger dan slavernij, die tot doel had het lichaam uit te buiten. Bij Joden was het doel slachting.

Ik zou graag willen horen:

“Dit is iets verschrikkelijks dat we hebben gedaan, dat we hebben laten gebeuren, waarvan we ons afwendden. We smeken om uw vergeving. Je kunt de geschiedenis niet uitwissen, maar als je bekent en om vergeving vraagt, kun je de stank die er nog steeds naar boven komt uitwissen.”

Er is heel weinig begrip van de bloedsprookjes, een smerige leugen die grotendeels door de katholieke kerk wordt verkondigd. En er is ook een ongelukkige onwetendheid over de Joodse rituelen en de Joodse wet. We raken echt van bloed af. Het idee dat joden erdoor geobsedeerd zijn, was een projectie van hun eigen bekrompen interpretatie.

De kerk werkte destijds hand in hand met de samenleving en was de hoogste macht in het land. Onder Richard I, als een Jood werd beschuldigd van een wrede misdaad, ging zijn rijkdom naar de staat en werden alle financiële verplichtingen jegens hem uitgeroeid.

Er werden enorme fortuinen gestolen van de Joden die, voor het gemak, de enige mensen waren die de woekerrente mochten uitoefenen. Hun geld hielp bij het bouwen van de enorme kerken die kleine gemeenschappen in het hele land anders nooit zouden hebben kunnen oprichten.

In de volgende eeuw, nadat hij de Joden jarenlang had gemolken, verdreef Edward I hen. En het was natuurlijk in Engeland waar Joden eerst de schande moesten ondergaan van het dragen van een identificatiebadge.

Deze hypocriete hypocrisie om enorm te profiteren van de woekerrente en de joden daarvoor te veroordelen, maakt deel uit van de Engelse geschiedenis, en hoewel wat er is gebeurd nooit ongedaan kan worden gemaakt, zou een verontschuldiging om de vlek schoon te vegen zeer welkom zijn.

Evenals een verklaring aan hun God dat zulke dingen nooit zullen worden herhaald, dat de katholieke kerk nooit zal toestaan ​​dat antisemitische opmerkingen en leugens meer worden verspreid en getolereerd.

Bronnen:

 • naar een artikel van Steven Berkoff “The Catholic Church must apologise to Jews for its sins” van 8 september 2022 en een artikel van Simon Rocker “Board of Deputies protests to Archbishop of Canterbury over ‘troubling’ comments about Christians in Israel” van 19 december 2021 op de site van The Jewish Chronicle (JC)

Een gedachte over “De katholieke kerk moet zich aan de joden verontschuldigen voor haar zonden

 1. En wij maar denken dat de Nazi’s het allemaal hadden uitgevonden!

  *De vele kerken hadden nooit gebouwd kunnen worden zonder de in beslag genomen kapitalen van de Joden.

  *De Katholieke kerk had nooit gesticht kunnen worden zonder hun blinde aanbidding voor de Jood Jehoshuah…..een Rabbijn nog wel.

  En wees maar gerust….die verontschuldiging gaat er nooit komen,

  Indien mogelijk, zou een herhaling van hun historische misdaden niet uit te sluiten zijn..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.