Heropening van de scholen: Links antisemitisme wereldwijd ingebed aan de universiteiten

Universiteitscampussen zijn verworden tot broedhaarden van Joden- en Israëlhaat

Het is die tijd van het jaar, waarin tienduizenden Joodse studenten beginnen aan hogescholen in de Verenigde Staten. En voor het eerst kan ik nu zeggen dat ik ook de ouder ben van een joodse student. 

Net als alle andere jonge ouders, ben ik opgewonden om te zien hoe onze kinderen gedijen, hun begrip van de wereld uitbreiden en vrienden ontmoeten die ze hun hele leven zullen meedragen.

Maar ook, zoals elke ouder, maak ik me zorgen. Deze belangrijke mijlpaal bereiken, een nieuw avontuur tegemoet gaan, zelfstandig wonen, is zowel lief als verdrietig. Een ding waar ik me geen zorgen over hoef te maken – waar geen enkele ouder zich zorgen over hoeft te maken – is de veiligheid van mijn kind op school. 

Te veel ouders van joodse studenten maken zich zorgen over het feit dat hun kinderen in staat zijn om openlijk het jodendom te leven en te beoefenen en zich veilig voelen in hun onderwijsinstellingen – vaak omdat de acties van anti-Israëlische extremisten de grens overschrijden naar virulent antisemitisme.

Als CEO van ADL hoor ik elke dag verhalen over Joodse studenten die van alle kanten worden geconfronteerd met uitdagingen en haat – maar op universiteitscampussen zien we andere trends dan wat we gewoonlijk in andere delen van de samenleving waarnemen. 

Hoewel we enige toename van blanke supremacistische activiteiten op universiteitscampussen hebben gevolgd, opereren deze actoren meestal in de marge, buiten het bereik van universiteitsbestuurders of budgetten van studentenorganisaties. 

Veel prominenter en ontwrichtender voor het joodse studentenleven is de opkomst van links-extremisme – de toenemende normalisering van haat tegen Israël en het zionisme door radicaal links, en hun frequente doelwit van joodse studenten voor hun steun aan Israël.

Op de campus horen Joodse studenten vaak: “de Joodse staat hoort niet thuis”, “de Joodse staat is onwettig”, “Zionistische Joden zijn allemaal racisten en blanke supremacisten”, en “Joden moeten afstand doen van Israël en het zionisme om een ​​plaats te hebben. hier.” 

Deze retoriek heeft griezelige overeenkomsten met de extremistische propaganda aan extreemrechts die we in andere delen van de samenleving zien, die beweert dat “het Joodse volk er niet thuishoort”, “het Joodse volk onwettig is”, “Joden de wereld beheersen” en “Joden zijn niet blank.”

Dit soort randactiviteiten heeft zeer reële effecten op onze studenten.

Uit onze Campus Survey 2020-2021 , uitgevoerd met Hillel International, bleek dat een derde van de studenten antisemitisme op de campus ervoer – en 79 procent van die studenten ervoer meer dan eens antisemitisme. 

In 2021 namen antisemitische incidenten op campussen met 21 procent toe in vergelijking met 2020. Het afgelopen jaar zagen we Joden afgebeeld als varkens, waaronder een varken met dollartekens in plaats van ogen, in een pamflet gepubliceerd door een Students for Justice in Palestine (SJP ) hoofdstuk; een deelnemer van een SJP-rally gooide een steen naar een Hillel-gebouw; en studenten van SUNY New Paltz hebben een aanklacht ingediend tegen de universiteit wegens uitsluiting van een door studenten georganiseerde steungroep, simpelweg vanwege hun joodse en zionistische identiteit.

Te vaak reageren universiteitsbestuurders niet met dezelfde grondigheid en transparantie op antisemitische incidenten als op andere hatelijke daden. Vaak is dat omdat ze niet begrijpen wanneer anti-Israëlische kritiek de grens overgaat naar antisemitisme. Dit kan andere radicaal-linkse extremisten aanmoedigen om antisemitische daden te plegen zonder angst voor repercussies, en het kan Joodse studenten het zwijgen opleggen die niet het gevoel hebben dat ze beschermd zullen worden in ruimtes waar ze zich welkom zouden moeten voelen.

Deze onwil van te veel universiteitsbestuurders om links antisemitisme op de campus zinvol aan te pakken, zorgt er uiteindelijk voor dat sommige studenten hun identiteit verbergen. Uit ons onderzoek bleek ook dat 15 procent van de Joodse studenten aangaf dat ze de behoefte voelden om hun Joodse identiteit op de campus te verbergen, en 41 procent kon je niet vertellen waar je een antisemitisch incident moest melden als dat zou gebeuren.

College campussen zijn vaak waar het rubber de weg ontmoet als het gaat om Joden die antisemitisme van links ervaren, en dus is dat waar de ADL lasergefocust is. Door onze samenwerking met Hillel International en onze tientallen regionale kantoren in het hele land, helpen we Joodse studenten elke dag om antisemitisme te beheersen.

We hebben een robuuste reeks tools voor universiteitsbeheerders, studenten en gezinnen, en we blijven nieuwe updates van ons onderzoek , onze bronnen en onze trainingen uitrollen. In de komende weken en maanden hebben we nog meer om te delen om uw kind, mijn kind en alle studenten te helpen zich gerespecteerd en gesteund te voelen als Joden op de campus.

De auteur, Jonathan Greenblatt, is de CEO van de Anti-Defamation League (ADL)

Bronnen:

 • naar een artikel van Jonathan Greenblatt “ADL CEO: Left-Wing Antisemitism Is On the Quad – We Must Face Reality” van 6 september 2022 op de site van Israle National News (INN)

Een gedachte over “Heropening van de scholen: Links antisemitisme wereldwijd ingebed aan de universiteiten

 1. Het laat vooral zien dat de Universiteiten aan een grondige opknapbeurt toe zijn, daar zij in het huidige systeem blijkbaar niet in staat zijn hun studenten een behoorlijke educatie te geven.

  Haat & ignorantie hebben de plaats ingenomen van open debat, pluraliteit & educatie.

  Veel ignorante studenten & politiek gestuurde studentenvereniging zijn vooral bezig hun eigen denkbeelden erdoor te drammen, vaak met geweld i.p.v. leerstof te absorberen én geschiedenis te leren.

  Het begin van dit studie jaar laat vooral haar falen zien!

  Haat, uitsluiting, frustratie & politieke agenda’s leiden naar het zovéélste schiet incident op Amerikaanse scholen & Universiteiten.

  Tijd voor een grote schoonmaak en herinvulling van de term “educatie….op ieder niveau.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.