IDF arresteerde reeds 1500 terroristen; ‘gebrek aan bestuur’ door de PA leidt tot meer Palestijns geweld en terreur

IDF arresteert verdachten in Judea & Samaria die verdacht worden van connectie met de terrorist die de terreuraanslag in Tel Aviv op 10 april 2022 uitvoerde

Het Israëlische leger arresteerde ongeveer 1.500 terroristen en verijdelde honderden aanslagen in de maanden sinds ze een grote operatie uitvoerden om een ​​toename van Palestijns geweld tegen te gaan, zei de stafchef maandag.

“In het licht van een ernstige toename van de omvang van aanvallen op de Westelijke Jordaanoever, lanceerde de IDF een paar maanden geleden Operatie Breakwater en verhoogde haar activiteiten op het gebied van terrorismebestrijding aanzienlijk”, zei luitenant-kolonel Aviv Kochavi op een militaire conventie op maandag.

De operatie werd gelanceerd als reactie op een golf van terrorisme door Palestijnse en Arabisch-Israëlische daders die in maart begon, waarbij sinds vorige maand meer dan 80 mensen zijn omgekomen of gewond zijn geraakt bij verschillende schiet-, steek-, ram- en brandbombardementen. 

Er hebben aanslagen plaatsgevonden in steden als Tel Aviv, Jeruzalem, Beersheba, Haifa, Hadera, Elad en Bnei Brak, evenals op de Westelijke Jordaanoever.

Als onderdeel van Operatie Breakwater zijn “tot dusverre zo’n 1.500 gezochte personen gearresteerd en honderden terroristische aanslagen verijdeld”, aldus Kochavi, volgens een verklaring van het leger.

De toename van het terrorisme vloeit gedeeltelijk voort uit het falen van de veiligheidstroepen van de Palestijnse Autoriteit, “leidend tot een gebrek aan bestuur in bepaalde gebieden van de Westelijke Jordaanoever, die een vruchtbare voedingsbodem vormen voor de groei van terrorisme”, zei de stafchef. .

“Onze missie is om terrorisme te dwarsbomen – met dat doel zullen we elke stad, buurt, steeg, huis of kelder bereiken”, voegde Kochavi toe, die in januari met pensioen gaat . “Onze activiteit zal worden voortgezet en we zijn bereid om deze indien nodig uit te breiden.”

Volgens het ministerie van Volksgezondheid van de Palestijnse Autoriteit zijn dit jaar tot nu toe minstens 88 Palestijnen gedood door Israëlische troepen. Het aantal omvat terroristen die aanvallen hebben uitgevoerd in Israël en Palestijnse jongeren die Israëlische soldaten op de Westelijke Jordaanoever gewelddadig hebben aangepakt

Kochavi’s opmerkingen kwamen kort nadat zondagavond een explosief naar een Israëlische militaire post in de buurt van de stad Nabi Saleh op de Westelijke Jordaanoever werd gegooid, waarbij vier soldaten licht gewond raakten. 

Eerder op de dag werd een bus met nieuwe militaire rekruten in de Jordaanvallei onder vuur genomen door Palestijnse schutters, die schijnbaar ook probeerden de bus in brand te steken. Verschillende mensen raakten gewond, onder wie de burgerbuschauffeur.

Twee van de schutters, beide inwoners van Jenin op de Westelijke Jordaanoever, werden aangehouden nadat hun voertuig in brand was gevlogen, en zijn met brandwonden in het Israëlische Tel Hashomer opgenomen. 

De derde aanvaller – hun respectievelijke vader en oom – slaagde erin te ontsnappen en blijft de autoriteiten ontwijken. Hij is geïdentificeerd als een Palestijnse man van in de vijftig die in de stad Jiftlik in de Jordaanvallei woont, en er wordt aangenomen dat hij een voertuig met Israëlische kentekenplaten heeft gebruikt dat eigendom is van zijn vrouw, een Israëlisch staatsburger.

Te midden van de aanvallen hielden Israëlische veiligheidstroepen zondag en maandagochtend 17 terrorismeverdachten vast, evenals wapens, munitie en meer dan 10.000 NIS (ongeveer $ 2.900) in illegale fondsen waarvan het leger zei dat ze waren bestemd voor terroristische activiteiten.

Bronnen:

  • naar een artikelIDF Has Arrested 1,500 Terror Operatives, ‘Lack of Governance’ By The PA in West Bank to Blame For Violence: Chief of Staff” van 5 september 2022 op de site van Israel National News (INN)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.