Als je geen geschiedenis hebt, verzin er dan gewoon zelf een

Volgens de Palestijnse Autoriteit hebben joden geen historische band met het land Israël. Ter ondersteuning van de bewering stelt de PA dat archeologische artefacten die dit verband ondubbelzinnig bewijzen, nep zijn. De Palestijnen daarentegen, zo beweert de PA, zijn in feite een 4.500 jaar oud volk dat afstammelingen zijn van de Kanaänieten. 

Er is geen eerlijke manier om de Joodse connectie met het land Israël te ontkennen. Tienduizenden (zo niet meer) archeologische artefacten bewijzen dat verband. Toen de internationale gemeenschap in 1922 heel Israël aanstelde voor de wederopbouw van het Joodse thuisland, erkenden ze die historische band . 

Toen de Opperste Moslimraad de Tempelberg wilde beschrijven, merkte het op dat “deze site een van de oudste ter wereld is. De heiligheid dateert uit de vroegste (misschien prehistorische) tijden. Zijn identiteit met de plaats van de Tempel van Salomo staat buiten kijf.” 

Om de historische Joodse connectie met Israël weg te redeneren en te ontkennen, heeft de PA een hele alternatieve realiteit uitgevonden. In de PA-realiteit hebben Joden/Israëli’s geen geschiedenis en daarom proberen ze de Palestijnse identiteit te “stelen” dan wel te verzinnen. 

De Joden proberen volgens de PA Palestijns voedsel en kleding te stelen, en planten zelfs historische Joodse munten op opgravingslocaties om een ​​valse geschiedenis te verzinnen:  

Schrijver en dichter Faiqa Al-Sous: “[De Israëli’s] wilden de falafel aan de wereld verkopen alsof het van hen was… Ze hebben geen erfgoed, geen geschiedenis of erfgoed. Ze proberen ons erfgoed te stelen…” 

Officiële PA TV-presentator: “Ze proberen het erfgoed van het Palestijnse volk en de Palestijnse kleding op de markt te brengen alsof het deel uitmaakt van het Israëlische erfgoed en dat ze hier in dit land een plaats hebben. Zelfs bij de opgravingen onder de Al-Aqsa-moskee en overal proberen ze wat munten te plaatsen, alsof [om te zeggen]: ‘Hier hebben we munten gevonden, en dit land is van ons.’ Dit zijn voortdurende pogingen tot vervalsing.” 

Faiqa Al-Sous: “Ze liegen. Ze weten dat ze liegen en de wereld weet dat ze liegen… Kijk naar de boze wereld, wij wiens verhaal betrouwbaar is, mogen het niet publiceren, terwijl zij het valse verhaal verspreiden, het valse verhaal van de bezetting.’ 

[Officiële PA TV, Terugkerend , 16 juli 2022]         

De geschiedenis van het uitgevonden volk verzonnen door de Palestijnen zelves

Het doel achter het valse PA-verhaal is om de Palestijnen ervan te overtuigen dat Joden slechts kolonisten zijn die kwamen om een ​​land te bewonen waarmee ze geen historische band hebben. Deze bewering stelt de PA in staat de Palestijnen ervan te overtuigen dat de Joden gewoon dieven zijn die “Palestijns land” hebben gestolen.  

Echter, om het PA-verhaal effectief te laten zijn, moet het niet alleen de Joodse connectie met Israël ontkrachten, maar het moet ook de “Palestijnse” historische connectie uitvinden die duizenden jaren teruggaat en de Palestijnen voorziet van een geschiedenis die ouder is dan dat. van de Joden. 

Om dit te doen heeft de PA zelfs de “Palestijnse Kledingdag” ingesteld om de Palestijnse nationale klederdracht te vieren, wat volgens haar de Palestijnse aanwezigheid in het gebied bewijst die “teruggaat tot de Kanaänitische periode”: 

“De Palestijnen vieren de Palestijnse Kledingdag elk jaar op 25 juli, in overeenstemming met het besluit van [PA] president Mahmoud Abbas op 1 augustus 2018 … 

GAZA CITY, GAZA – JULY 30: Palestinians wear traditional costumes to celebrate the Traditional Palestinian Dress Day in Gaza City, on July 30, 2019. (Photo by Ali Jadallah/Anadolu Agency/Getty Images)

Kledingdag werd opgericht om de geschiedenis van de voorouders te bewaren en te beschermen tegen diefstal en de judisering die de Israëlische bezetting aan het uitvoeren is… 

Palestijnse kleding is een van de belangrijkste ondersteunende pijlers die de Palestijnse culturele identiteit vormen, en het is getuige van de Palestijnse aanwezigheid waarvan de wortels in dit land teruggaan tot de Kanaänitische periode. 

Volgens de historici zijn sommige vormen en afbeeldingen die in de Kanaänitische koninklijke gewaden (de klederdracht van de koningin) [haakjes in de bron] werden geweven, dezelfde die tegenwoordig bestaan ​​[in de kleding van de Palestijnse vrouwen]. Iets dat de aandacht trekt in de meeste Palestijnse dameskleding is de achthoekige ster. Dit is een Kanaänitische ster waarvan de wortels teruggaan tot 4500 BCE. Deze ster vertegenwoordigde ‘de godin van de vruchtbaarheid’ onder onze Kanaänitische voorouders.” 

[Officiële PA-dagblad Al-Hayat Al-Jadida , 26 juli 2022]

Wanneer de PA verwijst naar de “historici”, verwijst ze duidelijk niet naar de Palestijnse historicus Abd Al-Ghani Salameh, die uitlegde dat er zelfs in 1917 geen Palestijns volk was: 

Abd Al-Ghani Salameh: “Vóór de Balfour-belofte (dwz verklaring) toen de Ottomaanse heerschappij eindigde (1517-1917), bestonden  de politieke grenzen van Palestina zoals we die nu kennen niet , en  er was niets dat een Palestijns volk  met een politieke identiteit zoals we die vandaag kennen, aangezien Palestina’s administratieve scheidslijnen zich uitstrekten van oost naar west en Jordanië en Zuid-Libanon omvatten, en net als alle volkeren in de regio werden [de Palestijnen] bevrijd van de Turkse overheersing en onmiddellijk verplaatst naar koloniale heerschappij, zonder zich te vormen politieke identiteit van een Palestijns volk.” 

 [Officiële PA TV, 1 november 2017] 

Feit is dat de Palestijnen geen geschiedenis hebben die voorafgaat aan de moderne tijd en geen connectie hebben met de Kanaänieten. Als dit oude Palestijns-Kanaänitische volk echt had bestaan, zou het zeker in staat zijn geweest om eeuwen van geschiedenis en cultuur te laten zien. Het zou zeker in historische documenten zijn genoemd en zou zeker zijn verschenen in hedendaagse documenten zoals het mandaat van de Volkenbond voor Palestina uit 1922, het VN-verdelingsplan uit 1947 en zelfs resolutie 242 van de VN-Veiligheidsraad, waarnaar de Palestijnen vaak verwijzen als de basis voor hun valse bewering dat Israël “Palestijns grondgebied” bezet.  

Het feit dat geen van de bovengenoemde documenten enige verwijzing maakt naar een “Palestijns volk”, laat staan ​​een 4.500 jaar oud Palestijns volk, stoort de PA niet. Voor de PA, bij gebrek aan enige echte geschiedenis, hoef je het alleen maar te verzinnen.  

Bronnen:

  • naar een artikel van Maurice Hirsch “When you lack any history, just invent one” van 4 september 2022 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

2 gedachtes over “Als je geen geschiedenis hebt, verzin er dan gewoon zelf een

  1. Zogenaamde palestijnen mogen claimen wat ze willen.

    Het probleem is dat zoveel “”intelligente”” Westerlingen hun BS (willen) geloven.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.