West Bank Unplugged afl. 49: PA bouwt illegale pretparken in Israël’s Area C

Door Palestijnen illegaal gebouwd pretpark in Area C

In de afgelopen maanden hebben we de illegale bouw van een Palestijns waterpark gedocumenteerd in Area C, het deel van Judea en Samaria onder volledige Israëlische jurisdictie.

Het complex, dat deze zomer is geopend, ligt op slechts 200 meter van een grote weg in het hart van Area C, en heeft een groot grasveld, zwembaden en faciliteiten, waaronder een enorme parkeerplaats waar wekelijks honderden mensen aankomen om te genieten van de attracties die zonder vergunning of toezicht zijn gebouwd.

De Palestijnen vermaken zich ten koste van ons ; dit is een andere tactiek in het plan van de Palestijnse Autoriteit om gebied C over te nemen.

Palestijnen hebben ook twee evenementenhallen gebouwd, ook grenzend aan kritieke wegen, in Gush Etzion. Deze omvatten prachtige tuinen, zwembaden, foodtrucks, speeltuinen, voetbalvelden, volleybalvelden, allemaal illegaal gebouwd op Israëlische staatsgronden.

Beide hallen zijn gebouwd in gebieden die door het leger zijn uitgeroepen tot niet-bouwzones, met de hal in het oosten van Gush Etzion naast een weg waar dagelijks tienduizenden Israëlische voertuigen passeren en het is een bekende plek waar stenen worden gegooid. De bouwwerken hebben ook Joodse archeologische vindplaatsen beschadigd.

De civiele administratie heeft gezegd op de hoogte te zijn van deze illegale constructies en heeft stopzettingsbevelen uitgevaardigd. De twee evenementenhallen blijven echter staan, de criminelen zijn niet voor het gerecht gebracht en Israël blijft zijn kostbare landbronnen verkwisten.

Illegaal gebouwd pretpark in Area C

Bronnen:

  • naar een artikel “Illegal water parks and fancy event halls: new tactics in the Palestinian takeover of Area C” van 14 augustus 2022 en een artikel “Funded by an anti-Israel sheikh: Tower and Stockade in 2022” van 21 augustus 2022 op de site van Regavim

Een gedachte over “West Bank Unplugged afl. 49: PA bouwt illegale pretparken in Israël’s Area C

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.