Palestijnse terroristen beschieten autobus in Jordaan vallei; zeven gewonden, daders gevat

De voorruit van de reisbus werd doorzeefd met kogels

Op een grote snelweg in de Jordaanvallei zijn zondag schoten afgevuurd op een bus met Israëlische soldaten, waarbij zeven mensen gewond raakten, zeiden het leger en de medici.

De Israëlische strijdkrachten zeiden dat Palestijnse gewapende mannen het vuur openden op de bus nabij de Israëlische gemeente Hamra, waarbij een soldaat ernstig gewond raakte. Nog eens vijf soldaten en de  burgerchauffeur van de bus  raakten gewond. De aanval kwam te midden van toenemend geweld in Judea & Samaria en Jeruzalem.

De zwaargewonde soldaat en de buschauffeur, die in matige toestand verkeert, werden met schotwonden per helikopter naar het Rambam-ziekenhuis in Haifa gebracht. Het ziekenhuis zei later dat de toestand van de soldaat was verbeterd. De andere vijf soldaten raakten licht gewond door glasscherven.

Kolonel Meir Biderman, de commandant van de 417e territoriale brigade, verhaalde:

“Uit een eerste beoordeling van het incident bleek dat de aanval werd gepleegd door een cel die een pick-uptruck bestuurde, die de bus inhaalde en het vuur opende, en probeerde deze in brand te steken. De soldaten in de bus schoten terug, waardoor de terroristen op de vlucht sloegen.”

Twee vermoedelijke schutters werden kort daarna gearresteerd door Israëlische soldaten en politieagenten, zeiden de IDF en de Israëlische politie. Ter plaatse werden meerdere vuurwapens gevonden. Het paar werd meegenomen om te worden ondervraagd door de veiligheidsdienst Shin Bet.

Het vluchtvoertuig van de schutters vloog tijdens hun ontsnapping in brand, mogelijk door ontvlambare vloeistof die ze tijdens de aanval op de bus probeerden te gieten. Beiden werden gekwetst gezien op afbeeldingen die online werden verspreid.

Het paar werd door Palestijnse media genoemd als Muhammed en Walid Turkman, ogenschijnlijke familieleden, inwoners van het Jenin-gebied op de noordelijke Westelijke Jordaanoever:

Een derde verdachte is blijkbaar gevlucht, volgens berichten in de Hebreeuwse media. Biderman, zei dat IDF-troepen bleven jagen op extra leden van de cel. “We zullen niet rusten voordat we ze allemaal hebben gevangen”, zei hij.

Minister van Defensie Benny Gantz prees de troepen voor de arrestatie van het tweetal verdachten na de aanval. “De veiligheidstroepen lanceerden onmiddellijk een klopjacht en vingen de aanvalsverdachten in een snelle en professionele operatie”, zei hij op Twitter.

“We zullen onze gerichte operaties tegen terreur in het gebied van Judea en Samaria blijven uitbreiden”, voegde hij eraan toe, terwijl hij de bijbelse naam voor de Westelijke Jordaanoever gebruikte. Gantz wenste de gewonde slachtoffers een spoedig herstel.

Bronnen:

  • naar een artikel7 injured as soldiers’ bus comes under fire by Palestinian gunmen in Jordan Valley” van 4 semptember 2022 op de site van The Times of Israel
  • naar een artikelGunmen tried to set soldiers’ bus on fire, says eyewitness in Jordan Valley attack” en een artikel7 hurt in shooting attack on soldiers’ bus in Jordan Valley” van 4 september 2022 op de site van Ynet News

Een gedachte over “Palestijnse terroristen beschieten autobus in Jordaan vallei; zeven gewonden, daders gevat

  1. Zeer bevreemdend dat de NL Mainstream Media hierover nagenoeg niets melden. Wel vond de Midden-Oosten correspondente van het NRC, dat na de grote explosie in de haven van Beiroet, “er ook wel eens Israelische bemoeienis in het spel kan zijn”.. Wel ja, en dat later ook de graansilio”s ( ! ) ineenstortten, daar heeft dan “Israel” ook mee te maken ? .. . De Libanese autoriteiten stonden er bij en keken er naar.. Bij de Arabieren hebben altijd “de anderen schuld”, bij NRC correspondentes willen dat blijkbaar ook suggereren.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.