Area C: Grote stukken land in beslag genomen, ontwikkeld door PA Arabieren

Palestijns-Arabische illegale bouw in Area C

In het hart van Samaria, in de buurt van de industriezone Karnei Shomron, zijn enorme ontwikkelingswerkzaamheden aan de gang in Area C op zowel staats- als particulier Joods land, waaronder de ontwikkeling van percelen, de bouw van gebouwen, het afbreken en verharden van nieuwe wegen en het opzetten van verbindingen naar infrastructuur.

De werkzaamheden begonnen ongeveer zes maanden geleden, waarna de Regavim-organisatie contact opnam met de relevante autoriteiten in de hoop dat zij de wet zouden handhaven. Toen er geen reactie werd ontvangen en de bouwwerkzaamheden werden voortgezet, diende Regavim een ​​verzoekschrift in bij de rechtbanken.

Het verzoekschrift beschrijft de uitgebreide omvang van de bouwwerkzaamheden in de buurt van de industriezone Karnei Shomron en het dorp Lekef, die illegaal en zonder vergunningen worden uitgevoerd op staatsgrond en ook op privégrond, waaronder stukken die toebehoren aan het bedrijf “Har Veguy” dat eigendom is van de familie Zer.

Video: illegaal, en strikt volgens het boekje:

De afgelopen maanden heeft Regavim herhaaldelijk een beroep gedaan op de autoriteiten met het verzoek om de werkzaamheden te staken, met de nadruk op het particuliere gebied, maar ondanks het belang zijn er weinig en onvoldoende reacties – en ondertussen gaat de bouw door.

Regavim wijst erop dat de rechtbanken in soortgelijke zaken als Amona, Migron en Netiv Ha’avot niet hebben geaarzeld om te oordelen tegen de bouw op particulier eigendom, en de problemen een prioriteit hebben gemaakt voor de autoriteiten om aan te pakken.

Moshe Shmueli, Regavims coördinator van Judea en Samaria, zei:

De Palestijnse Autoriteit maakt misbruik van de onbekwaamheid van de autoriteiten en promoot in feite een strategisch plan voor de oprichting van een Palestijnse staat in Area C. Voor onze ogen zien we hoe dag na dag illegale bouw enorme delen van staatsgrond en privéland van Joden overneemt. Pas onlangs hebben we nog een nieuw gebouw en het planten van bomen gedocumenteerd. We hebben het niet over een eenzaam huis – wat we zien is de aanleg van infrastructuur, inclusief wegen, water en elektriciteit. Ondertussen doen de autoriteiten niets en worden de Joodse landeigenaren hulpeloos aan de kant geschoven. De situatie is gewoon schandalig.

Het hoofd van de regionale raad van Samaria, Yossi Dagan, voegde eraan toe:

“De regering verlaat systematisch Area C en nu ook particuliere gronden die door Joden zijn gekocht. Als dit zou gaan over particuliere gronden van Arabieren, zou iedereen in het geweer komen. handhaving bereikt een hoogtepunt dat we nog nooit eerder hebben gezien. We eisen dat de betrokken autoriteiten en de regering onmiddellijk een einde maken aan de bouw en overname van Area C, zowel op privé- als staatsgronden, activa die toebehoren aan de staat Israël en de Joodse mensen.”

Palestijnse illegale constructies
in Area C, Judea & Samaria:

Bronnen:

 • naar een artikel van Nitsan Keidar “Area C: Vast tracts of land seized, developed by PA Arabs” van 1 september 2022 op de site van Israel National News
 • naar een artikelIllegal water parks and fancy event halls: new tactics in the Palestinian takeover of Area C” van 14 augustus 2022 en een artikelFunded by an anti-Israel sheikh: Tower and Stockade in 2022” van 21 augustus 2022 op de site van Regavim
 • met dank aan Tiki S. voor de hint

Een gedachte over “Area C: Grote stukken land in beslag genomen, ontwikkeld door PA Arabieren

 1. Als Israel het toelaat, kan je hen niets kwalijk nemen.

  In de politiek bestaat er géén vacuüm.

  Géén woord van protest vanuit de US/EU én Israel over deze breuk in getekende afspraken & illegale bouw door Arabieren.

  Als het omgekeerd zou zijn dan was de wereld te klein geweest en waren de protesten losgebarsten……… maar blijkbaar werkt Israel mee aan de oprichting van een palestijnse staat op haar grondgenbied.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.