Palestijnse Islamitische Jihad: ‘Protocollen van Wijzen van Zion moeten onderwezen worden op Arabische scholen’

Fragment van boekomslag van de Arabische versie van het antisemitische schotschrift ‘De Protocollen van de Wijzen van Zion’ uit 1980

Dat de strijd tegen het bestaan van Israël en tegen het Zionisme louter gebaseerd is op oude Middeleeuwse Jodenhaat, bewijzen andermaal de hatelijke uitspraken van een functionaris van de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ) in Gaza.

Bassam Al-Agha van de vakbond “Al-Quds” van de Palestijnse Islamitische Jihad in Syrië zei in een show van 21 augustus 2022 op Palestine Today TV (Gaza) dat ‘De Protocollen van de Wijzen van Zion‘ deel zouden moeten uitmaken van de leerstof van Arabische scholen.

Ook zei hij dat Arabische studenten zouden moeten leren over de “doelen en het gevaar van de joden en over “hoe de joden denken”. Hij citeerde ook koranverzen over de vijandigheid van joden jegens de moslims en de mensheid, en hij bekritiseerde het Westen omdat het dit als haatzaaiende taal beschouwde.

Bassam Al-Agha: 

“Wij moslims en Arabieren begrijpen de westerse notie van haatzaaien anders. Allah zei: ‘Jullie zullen de grootste vijandschap jegens de gelovigen vinden als de joden en de polytheïsten.’ Betekent dit haatspraak? Dit zijn de woorden van Allah. Het Westen beschouwt dit als haatspraak. Als moslim zie ik dit als een grondbeginsel van mijn geloof.

“De Joden zijn het meest vijandig tegenover de gelovigen en de mensen in het algemeen. Ze geven dit toe in De Protocollen van de Wijzen van Zion, waarin ze zeggen: ‘Wij zijn Gods uitverkoren volk, en alle andere naties moeten ofwel sterven of veranderen in de slaven van de Joden.’ [De Joden] zeggen dit zelf.

“Waarom worden de Protocollen van de Wijzen van Zion niet beschouwd als haatzaaiende uitlatingen tegen de menselijkheid, terwijl de koranverzen die de historische misdaden van de Joden verduidelijken en blootleggen wel als haatzaaiende taal worden beschouwd?”

Bronnen:

  • naar een artikelPalestinian Islamic Jihad Official Bassam Al-Agha: Arab Schools Should Teach The Protocols Of The Elders Of Zion; Students Should Learn How The Jews Think” van 21 augustus 2022 op de site van The Middle East Media Research Institute (MEMRI)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.