IRGC-commandant verklaart tijd rijp voor grondoorlog, ‘Palestijnen zijn klaar’

Hossein Salami: “De Palestijnen en Hezbollah moeten een grondoorlog lanceren tegen Israël”

Op de website van de hoogste leider van Iran, ayatollah Ali Khamenei, is een interview geplaatst met Hossein Salami, commandant van de Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC), die betoogde dat de Palestijnen en Hezbollah een “grondoorlog” moeten lanceren.

Volgens een rapport van MEMRI legde Salami uit dat dit komt omdat “raketten weliswaar uitstekend zijn voor afschrikking of voor het voeren van statische oorlogen, maar dat ze het land niet bevrijden.”

Hij zei dat ondanks de toegang tot geavanceerde wapens, het Israëlische leger niet hetzelfde niveau van religieuze ijver en overtuiging miste dat kenmerkend is voor de verzetsbeweging en de Palestijnen. Het interview werd gepost op 19 augustus.

Salami verklaarde:

“Het is van vitaal belang om de jihad voort te zetten. De strijd breidt zich uit binnen de bezette gebieden. Honderdduizenden raketten worden ingezet tegen Israël en ze kunnen aanvallen. De Palestijnen zijn vandaag klaar voor grondoorlog. De grootste zwakte van Israël is grondoorlog.”

Bronnen:

  • naar een artikelIRGC commander declares time ripe for ground war, ‘Palestinians are ready’” van 31 augustus 2022 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)

Een gedachte over “IRGC-commandant verklaart tijd rijp voor grondoorlog, ‘Palestijnen zijn klaar’

  1. Happy dreaming “ commandant “ der ayatollahs……, what an IDIOT.

    Zoals iedere Islamist hebben ze nooit gehoord van JUIST de kracht van de IDF ivm grond oorlogen? Denk eens aan de 6daagse oorlog toen Israël aan de oevers van het Suez Kanaal stond? En Damascus in het zicht lag der IDF?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.