De nucleaire deal van de Biden-regering is het grootste geschenk aan ’s werelds ‘grootste sponsor van terrorisme’

Ali Khamenei: “Waarom hebben wij een akkoord nodig? We hebben toch alles!”

De nieuwe nucleaire deal van de regering-Biden met de regerende geestelijke leiders zal de economische sancties tegen het Iraanse regime opheffen van zodra de deal van kracht wordt.

Op dat moment zal het Iraanse regime ongeveer $ 90 miljard ontvangen. De regering-Biden zal ook onmiddellijk de sancties tegen de energiesector van het Iraanse regime opheffen, wat ook de olie- en gasinkomsten van het regime aanzienlijk zal verhogen.

De heersende mullahs zullen in staat zijn hun olie-export op te voeren tot het niveau van vóór de sancties, waardoor hun olieverkoop ruwweg verviervoudigd zal worden en waardoor het theocratische establishment miljarden dollars aan extra inkomsten krijgt. 

Na de implementatie van de nucleaire overeenkomst van 2015 (bekend als het Joint Comprehensive Plan of Action – JCPOA) onder de regering-Obama, werden bijvoorbeeld verlammende sancties opgeheven en trad Iran weer toe tot het wereldwijde financiële systeem. De olie- en gasindustrie in Iran had een nieuwe start, het regime verhoogde zijn olie-export van 1 miljoen vaten per dag (bpd) tot ongeveer 4 miljoen bpd.

Olie- en gasinkomsten zijn, zoals geen geheim, cruciaal voor de heersende mullahs: Iran heeft naar verluidt de op één na grootste aardgasreserves en de vierde grootste bewezen ruwe oliereserves na Saoedi-Arabië, Canada en Venezuela. De verkoop van olie is goed voor bijna 60% van de totale inkomsten van het regime en meer dan 80% van de exportinkomsten. 

Verschillende Iraanse leiders hebben gesproken over de grote afhankelijkheid van het land van olie-export. De voormalige Iraanse president Hassan Rouhani erkende in 2019 bijvoorbeeld dat “hoewel we enkele andere inkomsten hebben, de enige inkomsten die het land in stand kunnen houden, het oliegeld zijn.”

De opheffing van de sancties door de regering-Biden zal de heersende mullahs bovendien helpen hun inkomsten te verhogen door buitenlandse investeringen aan te trekken in hun energiesector en andere industrieën. 

Na het nucleaire akkoord van 2015 onder de regering-Obama, bijvoorbeeld, slaagde Teheran erin belangrijke overeenkomsten te ondertekenen met enkele van ’s werelds grootste luchtvaart-, olie- en gasbedrijven. 

  • De energieproducent Total heeft een overeenkomst getekend met de National Iranian Oil Company (NIOC) “voor de ontwikkeling van fase 11 van South Pars, ’s werelds grootste gasveld”. 
  • Een andere overeenkomst werd gesloten met Royal Dutch Shell, die een voorlopige overeenkomst tekende met het NIOC “om gebieden van mogelijke samenwerking verder te verkennen”. 
  • Het Iraanse regime ondertekende ook een deal met Boeing — de eerste zakelijke deal die Teheran sloot met een Amerikaans luchtvaartbedrijf sinds de jaren zeventig. 
  • Iran begon ook te onderhandelen over de aankoop van vliegtuigen van het Europese bedrijf Airbus.

Niet alleen zal de regering-Biden de islamitische mullahs helpen enorm rijker te worden, maar het zal het Iraanse regime ook helpen om wereldwijde legitimiteit te verwerven als het weer deelneemt aan het internationale financiële systeem. 

De belangrijkste begunstigden van de hogere inkomsten zullen hoogstwaarschijnlijk het kantoor van Opperste Leider Ayatollah Ali Khamenei zijn, de Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC), en, belangrijker nog, de elitetak van de IRGC, de Quds Force, die extraterritoriale operaties uitvoert om de revolutionaire principes te bevorderen van de Islamitische Republiek in het buitenland.

Een aanzienlijk deel van de economie en de financiële systemen van Iran zijn eigendom van en worden gecontroleerd door de IRGC en het Bureau van de Opperste Leider. Alleen de IRGC controleert tussen een derde en de helft van het bruto binnenlands product van Iran. De IRGC is eigenaar van verschillende grote economische grootmachten en religieuze instellingen, zoals Astan Quds Razavi in ​​de noordoostelijke stad Mashhad.

Deze economische haven betekent dat statelijke en niet-statelijke actoren, zoals de Jemenitische Houthi’s, de Libanese Hezbollah, Hamas en Islamitische Jihad in de Palestijnse gebieden, de sjiitische milities in Irak en het Syrië van Bashar Assad, de volgende grote begunstigden zullen zijn van de opheffing van de sancties door Biden en de nieuwe nucleaire deal.

De nucleaire deal van de regering-Biden zal de IRGC en Quds Force ook helpen om krachtiger in te grijpen in andere landen, terreur- en militiegroepen te ondersteunen die zich richten op Amerikanen en hun bondgenoten, en proberen Amerikanen op Amerikaanse bodem te doden. 

De regering-Biden zal waarschijnlijk bijdragen aan toenemende spanningen tussen Iran en andere landen in de regio, en leiden tot verdere regionale onveiligheid, destabilisatie, humanitaire tragedies en hoogstwaarschijnlijk een grote oorlog.

De nieuwe nucleaire deal van Biden is het grootste geschenk dat men zou kunnen geven aan ’s werelds ‘ belangrijkste staatssponsor van terrorisme ‘:

  • onbeperkte kernwapens,
  • geen inspecties in het verleden, heden of toekomst,
  • de raketten om ze af te leveren,
  • verrijkt uranium dat door Rusland moet worden bewaard en teruggestuurd naar Iran
  • of waar ze allebei besluiten, “100 miljard dollar per jaar om terreur over de hele wereld te verspreiden”

Kortom, verzekerde expansie van de “revolutie” niet alleen in het Midden-Oosten, maar verder, rechtstreeks naar de zachte onderbuik van Amerika, Venezuela.

Bronnen:

  • naar een artikel van Dr. Majid Rafizadeh “The Biden Administration’s Nuclear Deal Is the Biggest Gift to the World’s ‘Top State Sponsor of Terrorism’” van 3 september 2022 op de site van The Gatestone Institute

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.