VIDEO / Ab Gietelink: Novorossya of hoe Oekraïne op te delen? Het Belgisch model als oplossing?

Waar liggen de nieuwe grenzen in de Oekraïne oorlog? Is niet de oplossing een opdeling van Oekraïne in een Europees gezind en Russisch gezind deel? Hoe ver reikt de ambitie van de Russen om oude Russischtalige gebieden in Oost Oekraïne te hernemen en waar liggen die oude grenzen?

De Nederlandse columnist Ab Gietelink onderzoekt de geschiedenis en bekijken kaarten van het gebied. We ontdekken het fenomeen Novorossya ofwel nieuw Rusland. Wat is Novorossya en waar liggen haar grenzen?

Het wordt nog interessanter wanneer Ab Gietelink de situatie in Oekraïne gaat vergelijken met België, dat wordt verscheurd door taalkwesties, economische en politieke belangen.

Een gedachte over “VIDEO / Ab Gietelink: Novorossya of hoe Oekraïne op te delen? Het Belgisch model als oplossing?

  1. Mede op basis van historische feiten en het lakse gedrag van ‘het Westen’ is het verstandig om het conflict in Oekraïne te stabiliseren door eerstens een staakt het vuren, handhaven van huidige territoriale status quo en aangaan van diplomatieke en economische betrekkingen. Beter voor alle partijen en de rest van de wereld. Het verlengen van krijgshandelingen en wapenleveranties zijn heilloos en scheppen medeverantwoordelijkheid voor vele doden en onnodige onrust in Europa.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.