Syrië bericht over Israëlische luchtaanvallen op luchthavens van Aleppo en Damaskus

Vrienden voor het leven (tenminste totdat Israël is vernietigd): De Syrische president Bashar Al Assad en de Opperste Geestelijke Leider van Iran, Ayatollah Ali Khamenei

De lucht boven Syrië was woensdagavond druk met raketten, met een vermeende aanval van de Israëlische luchtmacht eerst gericht op de internationale luchthaven van Aleppo en vervolgens slechts een uur later op de internationale luchthaven van Damascus.

De eerste aanval vond plaats rond 20.00 uur lokale tijd. Het werd ongeveer een uur later gevolgd door een ander, dit keer gericht op de luchthaven van de Syrische hoofdstad en de Islamitische Revolutionaire Garde van Iran.

Zulke opeenvolgende luchtaanvallen in één nacht, slechts een uur uit elkaar, zijn zeldzaam. Meerdere rapporten speculeerden dat Israël probeerde te voorkomen dat een Iraans vrachtvliegtuig als eerste op Aleppo zou landen. Toen het vliegtuig zich omleidde naar Damascus, keerden gevechtsvliegtuigen terug om te voorkomen dat het Iraanse vliegtuig daar ook zou landen.

Syrische media zeiden dat vier Israëlische raketten werden neergeschoten door de luchtverdediging van het land boven de buitenwijken van Damascus.

De Syrische luchtverdediging werd geactiveerd boven de Syrische hoofdstad, met meldingen van meerdere onderscheppingen, volgens Syrische staatsmedia.

Eerder op de avond meldde het officiële Syrian Arab News Agency (SANA): “De Israëlische vijand richtte zich op de internationale luchthaven van Aleppo met een raketaanval die materiële schade aan de luchthaven veroorzaakte.” Luchtverdediging werd geactiveerd en er werden geen gewonden gemeld.

Vervolgens werd gemeld dat Aleppo International Airport “buiten dienst” is totdat reparaties kunnen worden uitgevoerd.

De militaire luchthaven Al-Nairab bevindt zich ook in de buurt van de luchthaven van Aleppo en er waren meldingen van explosies in Iraanse magazijnen op de locatie, gelegen ten oosten van de stad Aleppo.

Sommige rapporten zeiden dat de luchtaanvallen gericht waren op een landingsbaan op de militaire luchthaven en mogelijk op een wapendepot dat verbonden is met het Iraanse Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC).

Bronnen:

  • naar een artikel van Hana Levi Julian “Syria Reports Air Strikes on Aleppo Airport, Damascus” van 31 augustus 2022 op de site van The Jewish Press

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.