Iran bereidt zich voor om Israël uit te schakelen van zodra het bijgewerkte nucleair akkoord is ondertekend

“Iran bereidt zich voor om Israël uit te schakelen van zodra het bijgewerkte nucleair akkoord is ondertekend.
(Khaled Abu Toameh, 24 augustus 2022)

De recente oorlog tussen Israël en de door Iran gesteunde Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ)-organisatie in de Gazastrook moet volgens verschillende Arabische politieke analisten en auteurs worden gezien in de context van de pogingen van de mullahs van Teheran om de regering-Biden te dwingen de regering het nucleair akkoord met Iran uit 2015 nieuw leven in te blazen. 

Door de Islamitische Jihad tegen Israël te ontketenen, proberen de mullahs blijkbaar de regering-Biden te vertellen:

Zie je waartoe we in staat zijn? We hebben een aantal milities en gewapende groepen die Israël en Arabische landen zouden kunnen aanvallen. Schiet op en geef ons (Iran) alles wat we willen voordat het te laat is. Verwijder de Revolutionaire Garde van de lijst met buitenlandse terroristen. Geef ons miljarden dollars of we blijven Amerika’s Arabische en Israëlische vrienden aanvallen.

Ze zien de driedaagse gevechten tussen Israël en PIJ als onderdeel van de voortdurende inspanningen van de mullahs om  hun invloed in het Midden-Oosten te vergroten  door islamistische terroristische groeperingen in de Gazastrook, Irak, Syrië en Jemen te bewapenen en te financieren.

Deze inspanningen zijn natuurlijk ook gericht op het bevorderen van de plannen van het Iraanse regime om Israël te elimineren. Het is geen toeval dat de leider van de islamitische Jihad, Ziyad al-Nakhala, in Teheran was terwijl zijn mannen honderden raketten op Israël afvuurden.

Voor en tijdens het bezoek bleven de Iraanse  leiders  publiekelijk hun intentie en wens uiten om Israël te vernietigen en Joden te doden. Dat komt omdat de Iraniërs de VS onder de regering van Biden beschouwen als niet in staat om hun gevaarlijke plannen het hoofd te bieden. Zoals generaal-majoor Hossein Salami, commandant van de Iraanse Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC)  op 4 augustus zei  : “De VS zijn begonnen hun koffers in te pakken om het Midden-Oosten te verlaten. Het is niet meer in staat ons de maximale druk op te leggen.”

PIJ, de op één na grootste terreurgroep in de door Hamas geregeerde Gazastrook, is niet anders dan de andere handlangers van Iran in het Midden-Oosten, vooral de Hezbollah van Libanon en de Houthi-militie in Jemen, als het gaat om het bedreigen van Israël en de Arabische vrienden van Amerika.

Net als hun beschermheren in Teheran, zetten deze volmachten zich allemaal vastberaden in voor de vernietiging van Israël en het doden van zoveel mogelijk Joden. PIJ blijft Israël bedreigen en aanvallen, terwijl Hezbollah en de Houthi’s hun uiterste best doen om de veiligheid en stabiliteit in Libanon, Jemen, Irak, Syrië en de Golfstaten, waaronder Saoedi-Arabië, te destabiliseren.

In een duidelijke waarschuwing aan de regering-Biden  benadrukken de Arabieren  dat de Amerikanen ten onrechte denken dat Iran zijn gevaarlijke beleid en acties zal veranderen zodra het een nieuw nucleair akkoord bereikt met de VS en de andere wereldmachten, waaronder de Europese Unie. De Arabieren zeggen bovendien dat het tijd is voor de internationale gemeenschap om Iran te laten boeten voor zijn voortdurende steun aan islamistische terroristische groeperingen en interventie in de interne aangelegenheden van een aantal Arabische landen.

“De [Israël-PIJ] oorlog is niet de eerste noch de laatste, maar het bewijst eens te meer dat Iran Gaza uitbuit, zoals het Libanon uitbuit, om de onderhandelingskaarten van Teheran met het Westen te versterken”, schreef de  Saoedische  auteur Tareq al-Hamid, voormalig hoofdredacteur van de in Londen gevestigde   krant Asharq Al-Awsat.

De regering-Biden moet begrijpen dat concessies aan de mullahs een kritieke bedreiging vormen voor de belangen van de VS over de hele wereld en de bondgenoten en vrienden van Amerika in het Midden-Oosten schaden. Dit is een belangrijke boodschap die de Arabieren naar de regering-Biden sturen na de hervatting van de nucleaire besprekingen in Wenen. Iran zou niet achter PIJ hebben durven staan ​​en het niet hebben aangemoedigd om Israël aan te vallen als het niet de besluiteloosheid van de kant van de regering-Biden had gevoeld.

Op dit moment moet men zich afvragen of de regering-Biden met Iran onderhandelt en het miljarden dollars aanbiedt om Israël gewoon niet aan te vallen totdat de ambtstermijn van president Joe Biden over nog eens twee tot zes jaar voorbij is.

Nogmaals, de besluiteloosheid van de regering-Biden heeft de terroristen en hun meesters in Teheran alleen maar aangemoedigd, evenals de Russen en de Chinese Communistische Partij.

Bronnen:

 • naar een artikel van Khaled Abu Toameh “Iran’s Proxy War Against Israel Caused by Biden’s Weakness” van 15 augustus 2022 en een artikelBiden Drops More Crucial Demands to Get Iran Deal” van 22 augustus 2022 en een artikelIran Prepares to Take Out Israel – Right after Iran Deal Is Signed” van 24 augustus 2022 op de site van The Gatestone Institute

Een gedachte over “Iran bereidt zich voor om Israël uit te schakelen van zodra het bijgewerkte nucleair akkoord is ondertekend

 1. Dat zal het Westen verder een zorg zijn.

  Ieder deal of oplossing waarbij Israel, een staat vol Joden, zal verdwijnen is een goede.

  Tenslotte zijn ze er al eeuwen mee bezig en nu ‘lijkt’ hun droom bewaarheid te kunnen worden.

  Alles wat ervoor nodig is is een “deal” met Iran en een 2-staten “oplossing” met palestijnse Arabieren……simpel.

  Bijde groepen staan te popelen!!

  Probleem is dat er in Israel ook veel Arabieren, Moslims & Christenen wonen……oeps!

  Dát akkefietje moet nog even uitgewerkt worden zoals bijv. hen bestempelen als ‘collateral damage (nevenschade) voor het hogere doel……..zijnde de vernietiging van het Joodse volk.

  Een doordenkertje……..*als Israel is verdwenen dan zijn de Joden in de rest van de wereld, tussen al die beschaafde Westerlingen, ook hun leven niet meer zeker.

  En dus…….een win win!

  Vandaar dat het Westen zo obsessief bezig is met het doordrukken van deze 2 ‘oplossingen’…… door deals met duivels te sluiten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.