Duitsland heeft € 300 miljoen illegaal doorgesluisd naar linkse anti-Zionistische NGO’s in Israël

Volgens een recent onderzoek uitgevoerd door Im Tirtzu is het afgelopen decennium bijna een miljard sjekels ($ 300 miljoen) doorgesluisd naar radicaal-linkse organisaties die actief zijn in Israël.

De grootste sponsor van deze radicale organisaties is Duitsland, een land dat, ondanks een in 2019 aangenomen wet die de BDS-beweging gelijkstelt aan antisemitisme, meer dan 150 miljoen sjekels heeft doorgesluisd naar radicaal-linkse organisaties, waarvan er vele BDS promoten.

Im Tirtzu ontdekte dat een aanzienlijk bedrag van die 150 miljoen sjekels via Duitse organisaties op slinkse, juridisch twijfelachtige manieren naar Israël was overgebracht. 

Een groot deel van het geld wordt naar Israël overgemaakt via politieke entiteiten die banden hebben met Duitse politieke partijen die in de Bondsdag (het parlement) zijn vertegenwoordigd. Ondanks dat het geld bestemd is voor politiek gebruik binnen het Duitse politieke systeem, wordt het in plaats daarvan gebruikt om het beleid in Israël te bestrijden.

Duitsland heeft niet met succes vastgesteld hoe het geld wordt gebruikt, aangezien de entiteiten in kwestie worden geclassificeerd als ‘onafhankelijke organisaties’. 

Berlijn, 1936. Reichsführer Adolf Hitler spreekt de massa’s toe

Om de Duitse overheid geld toe te kennen, moet de ontvangende organisatie voldoen aan de criteria dat het geld aansluit bij de agenda van de betrokken politieke partij. Deze brede definitie heeft er in wezen voor gezorgd dat het geld van de Duitse regering naar elke NGO die een bepaalde partij wenst, kan worden overgemaakt.

De Stichting Heinrich Böll heeft sinds 2014 geen financiële rapportages ingediend. De Stichting Rosa Luxemburg, die gelieerd is aan de Die Linke (linkse) Partij, heeft jarenlang de wet omzeild en beschikt niet over een geldige exploitatievergunning. 

De Heinz Seidel Foundation heeft meer dan 900 duizend sjekels naar de Palestijnse Autoriteit gestuurd, wat in tegenspraak is met de agenda van de Foundation – die een openbaar nut beogende onderneming is – en juridische gronden biedt voor het sluiten ervan.

De partij van voormalig bondskanselier Angela Merkel is gelieerd aan de Konrad Adenauer-organisatie, die consequent de Israëlische wet heeft overtreden door geen financiële rapporten in te dienen die vereist zijn door organisaties waarvan de financieringsbron in het buitenland ligt.

Zoals opgemerkt in de zojuist uitgebrachte uiteenzetting Een land te koop door Matan Peleg, CEO van IM Tirtzu (in het Hebreeuws gepubliceerd door Sella Meir Publishing):

De Duitsers hebben een langdurige obsessie met het Joodse volk. Op historisch niveau is dit een fenomeen dat voorafging aan de uitvinding van het woord ‘antisemitisme’ in de 19e eeuw. Zo kwam zelfs de door hen gepleegde Holocaust van de Joden niet uit de lucht vallen.

Berlijn, 6 mei 1945. de Val van Berlijn

Zelfs vandaag de dag, wanneer ze de bedragen onderzoeken die Duitsland overmaakt aan anti-zionistische propaganda-organisaties, die werken om de staat Israël en IDF-soldaten te belasteren, realiseren ze zich dat er uiteindelijk niets is veranderd en dat alles wat ze zoeken is om hun geweten na de Holocaust, door organisaties te financieren die hen vertellen dat de Joden de bron zijn van het zogenaamde wereldwijde kwaad en dat ze dus de zwakken ‘redden’ – aka de Arabieren.

Duitsland is ’s werelds leidende land in het financieren van Israëlische extreemlinkse organisaties, met een bedrag van ongeveer NIS 155 miljoen in het afgelopen decennium. Zelfs meer dan de EU.

De staat Israël mag niet machteloos tegenover dit fenomeen staan, zeker niet wanneer het de vorm van politieke subversie accepteert die het karakter en het behoorlijke gedrag van de staat bedreigt.

We roepen het ministerie van Buitenlandse Zaken op om een ​​onmiddellijke stopzetting te eisen van fondsen die illegaal via Duitse vestigingen aan Israëlische NGO’s zijn overgemaakt en verwachten dat het ministerie van Buitenlandse Zaken een formele klacht indient bij de Duitse regering om degenen die verantwoordelijk zijn voor de schendingen van de wet te vervolgen. De Israëlische politie en het Openbaar Ministerie moeten ook de wet handhaven en de verantwoordelijken vervolgen.

Berlijn, 9 november 1989: De val van de Berlijnse muur betekende geenszins het einde van de eeuwenoude jodenhaat in Duitsland

Bronnen:

  • naar een artikelGermany Illegally Funneled NIS 1 billion to Anti-Zionist NGOs in Israel” van 28 augustus 2022 op de site van The Jewish Press
  • naar een artikel van Maurice Hirsch “Why is Germany still funding the PA and PLO?” van 23 augustus 2022 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)
  • naar een artikel van Albrecht Künstle “Künstle’s Sicht: Abbas erhielt wie ein Präsident den „roten Teppich“” van 18 augustus 2022 op de site van Die andere Sicht in een vertaling door E.J. Bron op de site van de auteur

2 gedachtes over “Duitsland heeft € 300 miljoen illegaal doorgesluisd naar linkse anti-Zionistische NGO’s in Israël

  1. Je kan niet van de Duitsers verwachten dat hun eeuwenlange Jodenhaat opeens overslaat in liefde voor Zion!

    Duitsers & Europeanen zullen hun Jodenhaat gen blijven koesteren als iets positiefs voor de mensheid.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.