Man aangeklaagd voor planning van opleidingscentrum Islamitische Staat in de VS

ISIS steekt telkens de kop weer op om het even waar in de wereld

Een man uit de Amerikaanse staat New Mexico is beschuldigd van poging tot het opzetten van een opleidingscentrum voor mensen die willen vechten voor de terroristische groepering Islamitische Staat, zei het Amerikaanse ministerie van Justitie vrijdag. 

Herman Leyvoune Wilson

Een federale jury heeft eerder deze week de 45-jarig Herman Leyvoune Wilson, ook bekend als Bilal Mu’Min Abdullah, uit Albuquerque aangeklaagd. 

Wilson heeft naar verluidt geprobeerd om ISIS materiële steun en middelen te bieden, en ook om een ​​”Islamic State Center” in New Mexico op te richten dat ISIS-ideologie zou onderwijzen, training zou geven in tactische manoeuvres en vechtsporten, en zou dienen als een veilige haven voor individuen voorbereiden om te reizen en te vechten namens ISIS in de Verenigde Staten en in het buitenland.

Wilson heeft naar verluidt geprobeerd om ten minste één officiële procedure te belemmeren, te beïnvloeden en te belemmeren door de vernietiging en het verbergen van gegevens te bevelen en te veroorzaken door een online platform te sluiten.

Van mei 2019 tot september 2020 heeft Wilson naar verluidt geholpen bij het beheer van een online platform om de ISIS-ideologie te promoten, anderen te rekruteren voor de ISIS-ideologie en om terroristische aanslagen in de Verenigde Staten en in het buitenland te bespreken.

Als Wilson wordt veroordeeld, riskeert hij tot 20 jaar gevangenisstraf voor elk feit.

Bronnen:

  • naar een artikelUS: Man indicted for planning Islamic State training center” van 27 augustus 2022 op de site van i24News
  • naar een artikelNM man held on federal charges of providing aid to ISIS” van 27 augustus 2022 op de site van Albuquerque Journal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.