Sinds 2014 volgt Oekraïne hetzelfde scenario als nazi-Duitsland in 1938

Om het conflict in Oekraïne te begrijpen moet je op z’n minst terug gaan tot 2014. Oekraïne heeft op dat moment nog een neutrale positie. Het wil goede banden houden met zowel de EU als Rusland.

Toen de Europese Unie eiste dat Oekraïne zou kiezen tussen een economisch akkoord met de EU of met Rusland, weigerde de regering van president Yanoukovitch dat. Logisch. “Een welvarend Oekraïne zou toegang moeten krijgen tot zowel de markten van de Europese Unie als de Euraziatische Economische Unie.

Tijdens en in de aanloop van de Maidanrevolutie-staatsgreep 2014, spoedden politici als Timmermans, Van Balen en Verhofstadt zich naar Kiev om hun steun te betuigen aan de demonstranten. Dat is een beetje alsof Russische politici naar Parijs zouden trekken om de gele hesjes toe te spreken.

Wie daar ook was om zich onder de demonstranten te begeven, was de VS-onderminister buitenlandse zaken Victoria Nuland. Op 24 april 2014 liet zij weten dat de VS inmiddels 5 miljard dollar had geïnvesteerd. Deze Maidan-coup leidde tot de oprichting van een “globalistische nazi-dictatuur” in Oekraïne en een pro-Amerikaanse agenda…

Men herinnert zich misschien ook de beelden van de Amerikaanse senator John McCain, die de massa’s in de Euro-maidan toespreekt samen met de neonazi van ‘Svoboda’, Oleh Tyahnybok.

Een lid van het neo-nazistische Oekraïense AZOV Bataljon

De staatsgreep op de Maidan voor een groot deel werden gerecruteerd uit fascistische en nazi-groeperingen, zoals Pravy Sektor(bestaat uit zelf verklaarde neo-nazi ‘s) en de partij Svoboda ,die banden onderhoudt met de Duitse neo-nazi’s van de NDP.

Een frontman van de fascistische Svoboda-partij vertelde The New York Times trots dat ze een wapendepot in Lviv hadden geplunderd en zeshonderd strijders per dag richting Kiev stuurden (consortiumnews.com).

Al snel stonden neonazi’s aan de frontlinies met schilden, geweren en molotovcocktails om overheidsgebouwen te bestormen. Na en voor vrijwel elke speech op het podium van Maidan schreeuwde de spreker: ‘Glorie aan Oekraïne!’, waarna de menigte terugriep: ‘Glorie aan de helden!’ Dit was de slogan van de voormalige Oekraïense fascistenbeweging, die had bijgedragen aan de enorme ‘holocaust door kogels’ door onder meer een Oekraïense Waffen-SS-divisie op te zetten.

Na de grote rol die ze speelden bij staatsgreep onder leiding van de CIA in 2014, worden de Azov-brigade (die een SS symbool als hun logo gebruikt) en Pravy Sektor officieel opgenomen als onderdeel van het Oekraïense leger. De Azov-brigade is een ordinaire neonazistische paramilitaire beweging, die ingezet wordt tegen etnische Russische en Russofiele Oekraïenstaligen (met name tegen militante Moskougezinde Russisch-Orthodoxen).

Neonazisme in Oekraïne beperkt zich niet tot het Azov-bataljon, maar heeft zich overal geïnstitutionaliseerd. Het is doorgedrongen tot de hele top van de staat. Bij de verkiezingen van oktober 2014 zijn twee voormalige nazi-leiders van het Azov-regiment, Andriy Biletsky en Oleh Petrenko in de Rada (Nationale Vergadering) gekozen.

Ihor Tenyukh van de neonazistische partij Svoboda werd bijvoorbeeld benoemd tot minister van Defensie. Oleh Makhnitsky, ook van de Svoboda neonazi’s, werd benoemd tot procureur-generaal. Oleksandr Sych werd vice-premier, Andriy Mokhnyk minister van Ecologie en Natuurlijke Hulpbronnen en Ihor Shvayka minister van Landbouw.

Zo waren en zijn er nog veel meer extremisten(fascisten en nazi’s) die verschillende taken en verantwoordelijkheden toegewezen kregen. Dat illustreert het karakter van het nieuwe staatssysteem dat aan de macht kwam.

De nazistische politieke partij Svoboda heeft sleutelposities gekregen in de nieuwe, onwettige Oekraïnse regering: een partij waarvan de leiders luidkeels uitschreeuwen dat nazis als Stephan Bandera en John Demjanjuk helden zijn en met trots niemand minder dan Joseph Goebbels veelvuldig citeren tijdens debatten in het parlement. Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog trad in een Europees land een regering aan met nazi’s op sleutelposities…

Oekraïense AZOV Bataljon

Hun straatvechters werd geen strobreed in de weg gelegd toen ze door bleven gaan met het bezetten van gebouwen, gijzelen van bestuurders en het vermoorden van burgers. De Oekraïense regering is al jaren een leverancier van xenofobie, antisemitisme en racisme.

Washington zette Zelensky (een Chazaarse Jood-nep Jood, die geen afstammingsband hadden met de Israëlieten die in de middeleeuwen als Chazaren werden bekeerd tot het judaïsme) aan de macht om het nazisme en fascisme in Oekraïne te verbergen.

De onwettige regering in Kiev liet weten, dat iedereen die gebruik maakte van de Russische taal zijn burgerrechten zou verliezen. Op 22 juli 2021 tekende Zelensky de wet van de inheemse volkeren, de eerste rassenwet in Europa sinds de Tweede Wereldoorlog. Deze wet beschermt namelijk slechts de mensen -en burgerrechten van Oekraïners van (vermeende) Scandinavische en proto-Germaanse oorsprong, maar sluit mensen met een Slavische achtergrond uit.

Oekraïne is volledig gecreëerd door Rusland. De eerste Oekraïners maakten deel uit van de Slavische volkeren en de hoofdstad Kiev werd honderden jaren voor Moskou gesticht. Kiev laat ook de vrije baan aan gewelddadige acties van neo-nazi’s tegen monumenten over de overwinning op het nazisme.

Een stadium werd in het westen van Oekraïne hernoemd naar Roman Shukhevych, die het bevel voerde over troepen die betrokken waren bij de massamoorden op Joden en Polen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De verjaardag van nazi-collaborateur Stepan Bandera, ook wel bekend als ‘Jew Killer’ tijdens de tweede wereldoorlog, is een Nationaal feestdag in Oekraïne sinds 2014.

Op voorstel van Victoria Nuland heeft president Volodymyr Zelensky op 2 november 2021 Dmitro Jarosj (een nazi) benoemd tot adviseur van de opperbevelhebber van de Oekraïense legers. Tegelijkertijd benoemde hij Oleksander Poklad, bijgenaamd “de wurger” vanwege zijn voorliefde voor martelen, tot hoofd van de contraspionagedienst van de SBU.

In acht jaar, van regimewisseling tot de Russische militaire operatie niet meegerekend, hebben neonazi’s in Oekraïne minstens 14.000 Oekraïners (de Russen die daar wonen) gedood. Zelensky steunde deze Oekraïense fascisten. Hij noemde het Azov-bataljon (een nazi-organisatie) een van de eenheden van de strijdkrachten van Oekraïne en voegde eraan toe dat “ze zijn wat ze zijn”.

President Zelenski richtte monumenten op ter ere van Stepan Bandera, de leider van de nazi-collaborateurs tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zelenski verheft ook nazi Dmytro Kotsyubaylo tot Held van de Natie in de Nationale Vergadering.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog,heeft Kiev meegewerkt aan Babi Jar, 33000 Joden, zigeuners en dergelijke vermoord in iets minder dan 2 dagen. Het is totaal geen wonder dat er veel nazi lovers wonen. Niet vergeten, de 14e divisie Waffen SS bestond voornamelijk uit Oekraïners…

Toen de Russen Oekraïne op de nazi’s heroverden, waren de Russen natuurlijk nog niet vergeten hoe vriendelijk de Oekraïners de nazi’s hadden ontvangen. Dat hebben ze ze laten voelen, net zoals bij de Duitse bevolking in gebieden die ze veroverden.

Dat is de reden waarom de Oekraïners (behalve die in het oosten van het land want zijn zijn voornamelijk etnische Russen) zo’n hekel hebben aan de Russen en, gek genoeg, ook nog steeds een voorliefde koesteren voor het gedachtengoed van de nazi’s.

Maar dat vinden ze niet erg in Brussel, want daar zijn ze nog steeds zo achterlijk dat ze denken in termen van; “de vijand van onze vijand is onze vriend!” De Amerikanen weten dat dondersgoed, maar die willen Poetin een hak zetten en weten dat wanneer de poep de ventilator raakt, de poep door de EU vliegt en niet door Amerika.

Het is duidelijk dat Washington en Kiev zich voorbereiden op een zeer lange oorlog. En een enorm leger lobbybedrijven is bereid en in staat om dat te laten gebeuren, door de media en wetgevende kamers over de hele wereld te overstelpen met uiterst verdachte verhalen om de onverbiddelijke en steeds omvangrijkere westerse wapenleveranties aan Kiev in stand te houden, ondanks het feit dat verlenging van de crisis meer dood en verderf, massale hongersnood in de armste delen van de wereld, en mogelijk een wereldwijde financiële ineenstorting garandeert…

Sinds 24 februari voert Rusland een speciale operatie uit om Oekraïne te de-nazificeren en te demilitariseren. Rusland wil nu Europa verlossen van de fascistische plaag.

Volgens president Poetin:

“De NAVO heeft duidelijk de landen om ons heen gemilitariseerd. Dat vormde een dreiging voor ons land. Een clash met het neonazisme was onvermijdelijk. Het gevaar werd elke dag groter. Een confrontatie met anti-Russische krachten in Oekraïne was onvermijdelijk en slechts een kwestie van tijd. Het neonazisme alomtegenwoordig is in een vrij groot land naast ons. Nazi–uitschot moet worden geliquideerd, heropvoeding is onmogelijk. Vandaag is het onze gemeenschappelijke plicht de heropleving van het nazisme te voorkomen, dat zoveel leed heeft veroorzaakt bij volkeren van verschillende landen. Vandaag vechten onze soldaten, zoals hun voorouders, schouder aan schouder voor de bevrijding van hun vaderland van het nazi-vuil, met het vertrouwen dat zoals in 1945.”

Tegenover de liberale fascistische werelddominantie staat in Rusland nu het multipolarisme. Uitgangspunt: Niet alleen het Amerikaanse wereldbeeld telt.

75 jaar geleden werd Europa bevrijd van het nazisme. Met tal van films probeert Hollywood ons ervan te overtuigen dat dat aan de Amerikaanse soldaten te danken is. De historische waarheid is een tikje genuanceerder. Dat de nazi’s meester bleven op het Europese continent tijdens de Tweede Wereldoorlog en er overal hun Nieuwe Orde vestigden, liet Washington betrekkelijk koud.

Tijdens de campagne voor de presidentsverkiezingen in de herfst van 1940 verzekerde Roosevelt het Amerikaanse volk dat ‘hun boys zeker niet ergens in het buitenland ten oorlog zouden moeten trekken’. Zelfs toen Hitler in 1939 Polen binnenviel, was de Amerikaanse publieke opinie dermate isolationistisch dat toenmalig Amerikaans president Roosevelt niet reageerde.

Zijn toekomstige opvolger senator Truman was nog cynischer. Twee dagen nadat Duitsland de Sovjet-Unie binnenviel verklaarde hij: “Als we merken dat Duitsland wint, moeten we Rusland helpen; maar als Rusland wint, moeten we Duitsland helpen, zodat die twee elkaar zoveel mogelijk uitmoorden.

Amerika’s machtselite was niet te vinden voor een kruisvaart tegen nazi-Duitsland. De VS zouden pas een actieve oorlogsdeelnemer worden (in de oorlog binnengesleurd) pas aan het einde van de oorlog, toen de nazi’s de oorlog in de Russische steppen al hadden verloren. Het Duitse leger leed 80% van zijn verliezen aan het Oostfront.

De landing in Normandië was dus zeker niet de belangrijkste militaire gebeurtenis van de oorlog. De Britse historicus Richard Overy formuleert het zo:

“Als je ervan uitgaat dat het verslaan van het Duitse leger de belangrijkste strategische opdracht was, dan moet je toegeven dat dat aan het Oostfront is gebeurd. Daar is het Duitse leger eerst verzwakt en daarna teruggeduwd. En dat was vóór 1944, dus voor de geallieerden in het Westen massaal troepen inzetten.” 

Hitler en de nazi’s werden verslagen door de Russisch-orthodoxe kerk – die geld inzamelde voor wapens en voedsel en mensen mobiliseerde voor het front en niet het communisme zoals ze zeggen. De communisten hebben ook Joegoslavië niet eens van het nazisme bevrijd. De eerste stad die in Europa van het nazisme werd bevrijd, is Loznica-Servië en werd bevrijd door Servische nationalisten, niet door communisten. We leerden valse geschiedenis.

Het is voor Rusland levensgevaarlijk als een land waar nazi’s de dienst uitmaken lid wordt van de NAVO en nog kernwapens krijgt. “Binnenkort zal het nazi-tribunaal worden gehouden. De oorlogsmisdadigers die de burgerbevolking van Donbas hebben gedood, verkracht, vernietigd en in angst hebben gehouden, moeten voor hem verschijnen,” zegt de president van de Doema Vjacheslav Volodin. 

Bronnen:

 • naar een artikelSinds 2014 volgt Oekraïne hetzelfde scenario als nazi-Duitsland in 1938” van 20 augustus 2022 op de site van The Balkan Chronicles

2 gedachtes over “Sinds 2014 volgt Oekraïne hetzelfde scenario als nazi-Duitsland in 1938

 1. Bedankt voor deze uitleg!
  Wist heel veel van deze dingen niet, nu dus wel .
  Vreselijk wat een wereld waarin we leven.
  Ik geloof dat G’d dat zelf gaat oplossen! Die tijd komt steeds dichter bij .
  En dat is de G’d van Israël, schepper van hemel en aarde !!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.