Palestijns Forum (PFB) noemt interreligieuze dialoog tussen moslims en Joden een ‘zionistisch complot’

Pogingen om de interreligieuze dialoog tussen joden en moslims aan te moedigen, zijn aan de kaak gesteld tijdens de bijeenkomst van een anti-Israëlische organisatie.

Sprekers op een bijeenkomst van de anti-Israëlische groep Palestinian Forum in Britain (PFB) hebben naar verluidt pogingen van Joden om een ​​dialoog aan te gaan met moslims beschreven als “faithwashing“.

‘Faithwashing’
De groep hield een bijeenkomst in een kunstgalerie in Londen met de titel “Hoe interreligieuze groepen worden gebruikt om de Israëlische apartheid te normaliseren“.

Videobeelden van de bijeenkomst lijken de directeur van de nieuwswebsite Middle East Monitor en de voormalige vice-voorzitter van de Moslimraad van Groot-Brittannië, Daud Abdullah, te laten zien

“dat interreligieuze dialoog, die de steun kreeg van “rijke joodse filantropen”, wordt gebruikt om “de misdaden tegen het Palestijnse volk te verdoezelen” en de meningen van moslims tegenover Israël te verzachten.”

James Thring , die blijkbaar in verband is gebracht met de voormalige Ku Klux Klan-groottovenaar David Duke en die onbetwist sprak over de ontkenning van de Holocaust tijdens een Keep Talking-evenement en beweerde dat er geen doden waren geregistreerd in het concentratiekamp Auschwitz, verscheen ook op deze bijeenkomst en zei dat het Israëlische beleid wordt bepaald door hoe Joden “denken dat zij het uitverkoren volk zijn, dat ze denken dat ze het recht hebben om andere mensen aan te vallen, om andere mensen te bedriegen, om andere mensen te beroven.

Fiyaz Mughal, de oprichter van Muslims Against Antisemitism en het interreligieuze netwerk Faith Matters, zei tegen de JC: “Degenen die interreligieus werk willen besmeuren, vervalsen en ondermijnen, begrijpen niet wat onze gemeenschappen bindt, en hun kwaadaardige poging om dit te politiseren moet worden afgekeurd.

Mughal heeft in het verleden gesproken op de evenementen van Campaigan Against Antisemitism en in mei verscheen hij op Podcast Against Antisemitism, die hier kan worden beluisterd of hier in zijn geheel kan worden bekeken .

Rabbi David Mason van de Muswell Hill-synagoge zei: “Ik ben er trots op dat we positieve relaties hebben opgebouwd met moslimgemeenschappen in mijn gemeente en in heel Londen… Het idee dat dergelijk positief interreligieus werk een zionistisch complot is, mist grotesk het punt van onze prestaties.

De antisemitismebarometer 2021 van Campaign Against Antisemitism toonde aan dat bijna acht op de tien Britse joden de dreiging van islamisten als zeer ernstig beschouwen.

Bronnen:

  • naar een artikelPalestinian Forum in Britain reportedly brands Jewish-Muslim interfaith work “faithwashing”” van 19 augustus 2022 op de site van Campaign Against Antisemitism
  • naar een artikel van David Rose “Interfaith peace dialogue is branded a ‘Zionist plot’ by anti-Israel group” van 18 augustus 2022 op de site van The Jewish Chronicle (JC)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.