De waarheid over Palestijnse scholen

Onderwijs in de scholen in de Palestijnse gebieden gesponsord door Europa en de VS

De Palestijnse Opperste Fatwa Raad waarschuwt tegen Israëlische inmenging in Palestijnse scholen:

De Opperste Fatwa-raad waarschuwde tegen het aanvallen van Palestijns onderwijs in Jeruzalem en de rest van de Palestijnse gebieden door het Palestijnse leerplan te schrappen, scholen te sluiten en te slopen, en pogingen om het Israëlische leerplan op te leggen aan Palestijnse studenten die op scholen in Jeruzalem studeren, om het zionistische narratief, gerelateerd aan de religieuze en historische rechten van joden.

De raad legde vandaag in een verklaring uit dat de bezettingsautoriteiten een Israëlisch onderwijscurriculum hadden ontwikkeld voor Arabische burgers in de stad Jeruzalem na de bezetting in 1967, in een poging het Palestijnse verhaal onder ogen te zien en het Israëlische narratief in zijn plaats … bewerend dat deze scholen opruiing toepassen in hun leerplannen, terwijl het echte doel ligt in het proberen het Israëlische leerplan op te leggen.

Natuurlijk moet Israël dezelfde normen opleggen aan Arabische Jeruzalem-scholen als aan Arabische scholen elders in Israël. En Israël moedigt dat al jaren op verschillende manieren aan. In feite hebben veel Arabische scholen dat omarmd en ondersteund:

De Raad veroordeelde ook het besluit van de bezettingsrechter om de Ain Samia Basisschool te slopen en te vernietigen, en benadrukte dat deze aanvallen op onderwijs en scholen een afschuwelijke misdaad vormen die wordt toegevoegd aan de reeks aanhoudende misdaden van de bezetting tegen de onderwijssector, en merkt op dat deze misdaden vormen een flagrante schending van het recht van studenten op veilig en gratis onderwijs. Ze roepen internationale juridische, mensenrechten- en media-instellingen en -organisaties op om [hun] wettelijke en morele verantwoordelijkheid te nemen ten aanzien van de escalerende schendingen van de bezetting, en werken aan het beteugelen van deze agressieve praktijken, ze aan de kaak stellen en provoceren op alle fora en terreinen, en bieden bescherming en belangenbehartiging voor onze studenten.

We zien dit soort retoriek de hele tijd, escalerend en bedreigend in de meest extreme bewoordingen wanneer iets de mensen niet bevalt.

Laten we eens kijken naar die Ain Samia Basisschool:

Het is een illegale constructie. En het is onveilig.

Volgens dit artikel dat sympathiek staat tegenover de wens om deze ad-hocscholen te bouwen als landroof op de Westelijke Jordaanoever:

Hoewel de bouw niet voltooid was, begon het onderwijsproces met de aanwezigheid van tien studenten, en binnen enkele dagen voegden ongeveer 50 anderen zich bij hun collega’s. De van blik gebouwde school ziet eruit als een skelet en mist de belangrijkste voorzieningen zoals werven, laboratoria, water- en elektriciteitsnetwerken en zelfs het schoolbord, terwijl activisten en ouders proberen de constructie af te ronden.

Niemand zou zo’n school tolereren die niet eens een badkamer heeft. Maar de Palestijnen vertellen de wereld dat Israël de Palestijnse mensenrechten schendt door lessen in zo’n gevaarlijke structuur stop te zetten.

Dit is een klein voorbeeld van hoe Palestijnse leiders constant, consequent liegen en op een bepaalde manier een beroep doen op onwetende westerlingen die niet de moeite nemen om informatie op Google te zoeken om de waarheid te achterhalen.

Bronnen:

 • naar een artikelA small part of the tsunami of lies: The Ain Samia School” van 18 augustus 2022 op de site van Elder of Ziyon

Een gedachte over “De waarheid over Palestijnse scholen

 1. De waarheid over palestijnse scholen & hun haat curriculum….’ze worden gefinancierd door Europa!

  Hetzelfde Europa van de Spaans/Portugeese Inquisitie, de Oost Europeese pogroms en de Holocaust van Duitsland & haar helpers.

  Hetzelfde Europa met het bloed van miljoenen Joden aan hun handen.

  Hetzelfde Europa met haar krokodillentranen voor de dode Joden en minachting voor de levende.

  Hetzelfde Europa waar Jodenhaat/mishandeling anno 2022 wéér legitiem is.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.