Hamas heeft Gaza compleet omringd met raketinstallaties

Hamas raketten van het type M-120, verwijzend naar het bereik van ca. 120km van dit soort raketten

De terreurgroep Hamas, die al veertien jaren lang non-stop de Gazastrook controleert en zijn bevolking terroriseert met instemming van het Westen, heeft een reeks raket lanceerinstllaties en projectielen geïnstalleerd in een zeer smalle “bufferzone” langs de zuidelijke grens van Israël, volgens een rapport dat op woensdagavond werd vrijgegeven door de Israëlische openbare omroep KAN News 11.

Ongeveer de helft van het arsenaal van 10.000 raketten van de terreurgroep organisatie werd in de bufferzone geplat – een open gebied tussen de omheining met Israël en de eerste rij huizen in de enclave.

De met raketten omzoomde “veiligheidsgordel” strekt zich volgens het rapport uit over de hele Gazastrook, van noord naar zuid. De raketwerpers zijn geplant in kuilen van ongeveer een halve meter diep. 

Ze zijn allemaal verbonden met een raketvuurarray van Hamas die op afstand wordt geactiveerd, meldde Kanaal 11. De raketarray is gecamoufleerd in de velden onder landbouwgewassen.

Hamas werkt momenteel aan de productie van genoeg raketten om een ​​maand lang elke dag in de “honderden” op Israël te schieten.

Een van de redenen waarom Hamas eerder deze maand niet deelnam aan de mini-oorlog van de Palestijnse Islamitische Jihad tegen Israël, heeft te maken met het feit dat de heersers van Gaza dit doel nog niet hebben bereikt.

De laatste keer dat terroristische organisaties in Gaza de capaciteiten van de raketarray testten, was tijdens de operatie “Guardian of the Walls”, toen in slechts 11 dagen zo’n 4.000 raketten op Israël werden afgevuurd. Het hoogtepunt van het raketvuur kwam op de tweede dag van de campagne, toen 480 raketten op Israëlisch grondgebied werden gelanceerd. Sindsdien is het aantal gedaald tot tussen de 250 en 400 raketten per dag.

Ter vergelijking: tijdens de oorlog met Gaza in 2014, bekend als Operatie Protective Edge – die 51 dagen duurde – werden zo’n 4.600 raketten en mortiergranaten op Israël gelanceerd. Het dagrecord tijdens die oorlog werd bereikt met 195 lanceringen op de derde dag van die operatie.

Video: militair machtsvertoon van Hamas en zijn Al Qassam Brigades in de Gazastrook, 28 mei 2021:

Bronnen:

  • naar een artikel van Hana Levi Julian “Report: Hamas Rings Gaza with Rocket Launchers” van 18 augustus 2022 op de site van The Jewish Press

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.