Aliyah: Israël verwelkomt 225 immigranten uit de VS en Canada

Een nieuwe immigrant uit Noord-Amerika, met de Torahrollen tegen zich vastgeklemd, is zonet geland op 17 augustus 2022 op Ben Gurion Airport in het centrum van Israël

Meer dan tweehonderd nieuwe immigranten uit 19 Amerikaanse staten en een Canadese provincie zijn woensdag geland op Ben Gurion Airport.

De chartervlucht van El Al Airlines werd georganiseerd door Nefesh B’Nefesh, een non-profitorganisatie die 20 jaar het faciliteren van Noord-Amerikaanse immigratie naar Israël viert, in samenwerking met het Israëlische Ministerie van Immigratie, het Joodse Agentschap, Keren Kayemeth LeIsrael (KKL), en Joods Nationaal Fonds-VS.

De immigranten voegden zich bij tientallen anderen die eerder deze week in Israël landden, en tienduizenden immigranten die de Nefesh B’Nefesh in de loop der jaren naar de Joodse Staat hebben gebracht .  

“We vieren met opwinding 20 jaar uitgebreide activiteit, waardoor we 75.000 immigranten uit de VS en Canada naar Israël hebben gehaald”, zei de oprichter en CEO van Nefesh B’Nefesh Rabbi Yehoshua Pess. 

“Bedankt aan die immigranten die de veerkracht van de staat Israël hebben versterkt en daaraan hebben bijgedragen, zowel demografisch als economisch, toen ze hun gezin hier grootbrachten en in verschillende industrieën op de arbeidsmarkt integreerden, en degenen die hun comfortabele leven achterlieten achter om dienst te nemen voor een belangrijke dienst en de veiligheid van de staat te handhaven,” voegde hij eraan toe.

“We zijn verheugd om partners te zijn in de belangrijke langdurige activiteit van de Nefesh B’Nefesh-organisatie en om duizenden nieuwe immigranten uit verschillende delen van de wereld naar Israël te helpen brengen,” Dina Ben Tal-Ganansia, CEO van El Al, gezegd. 

Nefesh B’Nefesh, opgericht in 2002, heeft ervoor gezorgd dat 90 procent van de nieuwe immigranten , die ze hadden geholpen om naar Israël te komen, in de Joodse staat bleef.

Bronnen:

  • naar een artikelIsrael welcomes 225 immigrants from US, Canada” van 17 augustus 2022 op de site van i24News

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.