Abbas in Berlijn: Israël pleegde 50 ‘holocausten’ tegen de Palestijnen

Gaza, 12 augustus 2022. De 50ste ‘holocaust’ is volop aan de gang in Gaza, maar zijn bewoners denken dat – als Allah het wil – zij de ontberingen wel zullen overleven [beeldbron: Al Resalah]

Mahmoud Abbas, de bendeleider van de PLO en de Palestijnse Autoriteit, veroorzaakte dinsdag opschudding tijdens een bezoek aan Duitsland toen hij de vraag van een journalist over een verontschuldiging voor het bloedbad van Israëlische atleten in 1972 op de Olympische Spelen van München, beantwoordde met de bewering dat Israël schuldig was aan het plegen van “holocaust” tegen de Palestijnen .

Tijdens een gezamenlijke persconferentie met de Duitse bondskanselier Olaf Scholz werd Abbas gevraagd naar verontschuldigingen voor de moord op 11 Israëlische atleten die werden gegijzeld door terroristen van de radicale Palestijnse organisatie “Black September”, aangezien Duitsland de 50e verjaardag van de gruweldaad markeert.

Israël heeft van 1947 tot heden 50 bloedbaden gepleegd op 50 Palestijnse locaties”, antwoordde Abbas. “Vijftig bloedbaden, 50 holocausts.” Op geen enkel moment heeft de Palestijnse leider aangegeven naar welke “bloedbaden” hij verwees, en evenmin noemde hij het bloedbad in München, het onderwerp van de vraag.

Duitse media-aandacht voor de persconferentie benadrukte de gevoeligheid van het land voor het gebruik van het woord ‘holocaust’ als aanduiding voor andere gebeurtenissen dan de nazi-uitroeiing van zes miljoen joden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Veel media richtten zich op de afwezigheid van een mondelinge reactie van Scholz op de opmerkingen van Abbas, en benadrukten tegelijkertijd dat de Duitse bondskanselier zichtbaar ontevreden was over wat hij hoorde.

In plaats van (Abbas) tegen te spreken, zette Scholz zijn koptelefoon af, geïrriteerd, schudde Abbas de hand en verliet de kamer met hem“, merkte de rechtse tabloid Bild op. Geen woord van onenigheid over de ergste relativering van de Holocaust die een regeringsleider ooit heeft geuit in het kantoor van de kanselier.

Een woordvoerder van Scholz legde aan Bild uit dat “voordat de kanselier deze schandalige zin kon tegenspreken, de regeringswoordvoerder de persconferentie al had beëindigd – zoals gebruikelijk na het laatste vraag-/antwoordblok – wat Scholz zichtbaar irriteerde.” 

De woordvoerder voegde eraan toe dat “de journalisten die nog aanwezig waren het niet konden nalaten de ergernis van de kanselier op te merken, hoe verontwaardigd de kanselier was over de verklaring, en ook dat hij niet de gelegenheid had gehad om nog een keer openlijk tegen te spreken.”

Scholz bracht later zijn eigen verklaring uit en vertelde Bild : “Vooral voor ons Duitsers is elke relativering van de Holocaust ondraaglijk en onaanvaardbaar.”

Scholz vertelde de persconferentie in aanwezigheid van Abbas ook dat hij de Palestijnse etikettering van Israël als een “apartheidsstaat” verwierp.

Natuurlijk hebben we een andere beoordeling met het oog op de Israëlische politiek, en ik wil hier uitdrukkelijk zeggen dat ik het gebruik van het woord apartheid niet aanhang en denk dat het de situatie niet correct beschrijft“, zei hij.

Bronnen:

 • naar een artikelPA Leader Mahmoud Abbas Accuses Israel of ‘Holocausts’ Against Palestinians at Joint Press Conference With German Chancellor” van 16 augustus 2022 op de site van The Algemeiner
 • naar een artikelAbbas: Israel committed ‘holocausts’ against the Palestinians” van 16 augustus 2022 op de site van Israel National News

Een gedachte over “Abbas in Berlijn: Israël pleegde 50 ‘holocausten’ tegen de Palestijnen

 1. Abbas, de penningmeester van de Olympia moorden gaf Israel de schuld door ‘zijn verantwoordelijkheid aan 50 Holocausten op de palestijnen.

  Het échte schandaal is echter niet wat deze bendeleider uitkraamt (is bekend) maar het zwijgen van de Duitse Kanselier.

  In Duitsland is er ‘gelukkig héél véél kritiek op dit gedrag met de vraag waarom Scholz hem……..

  1) Scholz hem niet per direct van repliek diende,
  2) Abbas daar überhaupt stond als ondemocratische door niemand verkozen dictator van een niet door Duitsland erkend ‘palestina’
  3) Abbas na zijn scheld kannonade niet per direct werd verwijderd uit het gebouw.

  Maar wees gerust, nog één dag….en daarna blijft alles weer bij het oude!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.