IDF neutraliseerde terreurtunnel in het noorden van Gaza

De IDF heeft een terreurtunnel geïdentificeerd en geneutraliseerd met twee routes van de terroristische organisatie Hamas, die vanuit het noorden van Gaza werden gegraven naar Israëlische steden.

De terreurtunnel heeft de nieuw gebouwde ondergrondse zintuiglijke barrière niet overschreden, wat een belangrijk onderdeel is van het handhaven van de veiligheid in de regio. 

Als gevolg hiervan vormde de tunnel geen bedreiging voor de Israëlische gemeenschappen in het gebied bij Gaza. De tunnel werd geïdentificeerd als onderdeel van de consistente en voortdurende inspanningen om terreurtunnels in de Gaza-divisie op te sporen en te neutraliseren.

IDF-bronnen benadrukten dat het leger op zowel een discrete als open manier opereert terwijl het tegenover terroristische organisaties in Gaza staat en geen enkele schending van de Israëlische soevereiniteit zal toestaan, zowel boven als onder de grond.

De bronnen zeiden dat de IDF na afloop van Operatie Breaking Dawn voorbereid blijft op een breed scala aan scenario’s waarbij Gaza betrokken is.

De vertrekkende commandant van de Gaza-divisie, brigadegeneraal Nimrod Aloni, zei:

“De IDF Gaza-divisie is de afgelopen weken actief geweest om deze Hamas-terreurtunnel te neutraliseren. We hebben het over een aanvalstunnel met twee afzonderlijke routes die het Israëlische grondgebied oversteken, maar heeft de nieuwe ondergrondse betonnen sensorische barrière niet overschreden. Daarom vormde het op geen enkel moment een risico voor Israëlische burgers.

“De tunnelroutes werden tijdens Operatie Guardian of the Walls geneutraliseerd dankzij een indicatie van de aanwezigheid ervan door de nieuwe barrière. We hebben onlangs vastgesteld dat er inspanningen zijn gedaan om de oude tunnelroute te herstellen. Na onderzoek hebben we de twee tunnelroutes gevonden.

“De neutralisatie van deze tunnel voegt zich bij een lange lijst van geheime en open operaties die het ondergrondse terreurtunnelprogramma van de terroristische organisatie Hamas aanzienlijk hebben beschadigd, en we zullen ze blijven achtervolgen.”

De prioriteiten van Hamas: tunnels ipv. ziekenhuizen, scholen, wegen enz…

Bronnen:

  • naar een artikel van Yoni Kempinski “Cleared for publication: IDF neutralized terror tunnel in northern Gaza” van 15 augustus 2022 en een artikelWatch: A look inside Hamas’ terror tunnel” van 27 februari 2018 op de site van Israel National News
  • naar een artikelIsraeli army neutralizes Hamas tunnel in northern Gaza Strip” van 15 augustus 2022 op de site van i24News

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.