Facebook: ‘Wie het mainstream narratief niet slaafs accepteert wordt het zwijgen opgelegd’

Zoals bekend censureert Facebook inhoud die kritisch is omtrent de coronavaccins, de coronapas en het coronabeleid in het algemeen.

Ook wie kritiek heeft op de oorlogszuchtige Amerikaanse provocaties van Rusland (Oekraïne) en China (Taiwan), wordt vroeg of laat onverbiddelijk van de grootste sociale mediakanalen afgegooid. Wie het mainstream narratief niet slaafs accepteert wordt gemuilkorfd.

Brabosh.com kan er over meespreken want ook zijn Facebook-account is sinds 7 mei 2022 geblokkeerd met inbegrip van Messenger, Instagram en Whatsapp, allemaal producten van hetzelfde Meta Platforms.

‘Big Brother is watching you’

Gedurende de ‘pandemie’ heeft Facebook ook massacensuur toegepast op inhoud die tegen maskers is, op inhoud die tegen lockdowns is, en op inhoud waarin stond dat het coronavirus uit een laboratorium kwam (een censuurbeleid dat plotseling werd teruggedraaid, nadat de regering Biden aankondigde dat het de herkomst van corona zou gaan onderzoeken).

Niet alleen censureert Facebook massaal inhoud die ingaat tegen, of vraagtekens zet bij de richtlijnen van de overheid en het oude mediaverhaal over corona, maar het werkte ook actief samen met de door Pfizer gesteunde CDC Foundation om de ‘vaccinopname’ te verhogen. En het onderhield een nauwe relatie met Amerikaanse federale agentschappen over corona-berichtgeving.

In de loop van ten minste zes maanden, te beginnen in december 2020, hebben overheidsfunctionarissen van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC), het Amerikaanse RIVM, regelmatig gecommuniceerd met personeel van Twitter, Facebook en Google over onder andere ‘verkeerde informatie over vaccins’. Op verschillende momenten markeerden CDC-medewerkers specifieke berichten van gebruikers op sociale-mediaplatforms zoals Twitter als ‘voorbeeldberichten’ om gecensureerd te worden.

Uit de film “1984”: Er is maar één partij INGSOC (Facebook?) die de wereld regeert

‘Censureren vrije meningsuiting’

De e-mails zijn aan het licht gekomen na een Wob-verzoek door America First Legal, een stichting zonder winstoogmerk die slachtoffers van discriminatie door de overheid juridisch bijstaat. “Uit de documenten blijkt concreet bewijs van samenspanning tussen de CDC en sociale mediabedrijven om vrije meningsuiting te censureren en propaganda van de regering Biden te promoten,” aldus America First Legal. “Deze documenten zijn slechts de laatste voorbeelden van de schaamteloze minachting van deze regering voor de Amerikaanse grondwet en de rechtsstaat.”

Aanleiding voor het Wob-verzoek was de bekentenis vorig jaar juli van toenmalig Witte Huis-perschef Jen Psaki, die toegaf dat het Witte Huis samenwerkte met sociale mediabedrijven om ‘verkeerde informatie’ te identificeren. “We zorgen er regelmatig voor dat sociale mediaplatforms zich bewust zijn van de nieuwste verhalen, gevaarlijk voor de volksgezondheid, die wij en vele andere Amerikanen zien in alle sociale en traditionele media. En we werken samen met hen om de handhaving van het beleid van sociale-mediaplatforms beter te begrijpen.”

Scene uit de futuristische film “1984”, met de acteurs John Hurt en Richard Burton, is gebaseerd op het boek van George Orwell uit 1949

‘Orwelliaanse’ praktijken

De e-mails onthullen een hoog niveau van coördinatie tussen de overheid en de tech-industrie tijdens de coronacrisis en roepen vragen op over de mate waarin andere particuliere bedrijven samenwerken met de federale overheid om het publiek te censureren. De regering Biden heeft kritiek gekregen op wat sommigen ‘Orwelliaanse’ praktijken hebben genoemd, zoals de oprichting van de ‘Department of Homeland Security Disinformation Governance Board’.

In een e-mail aan een CDC-medewerker zei een Twitter-medewerker dat hij ‘uitkijkt naar het opzetten van regelmatige chats’ met het agentschap. Andere e-mails laten zien dat er vergaderingen met de CDC worden gepland over hoe de vermeende verkeerde informatie over COVID-19-vaccins het best kan worden gecontroleerd.

De pogingen om verkeerde informatie te controleren, resulteerden ook in onbedoelde censuur van gezondheidsinstanties die wel volgens het narratief communiceerden. In een e-mail van 20 april 2021 van een CDC-medewerker aan Facebook staat dat de ‘algoritmen die Facebook en andere sociale medianetwerken gebruiken om berichten van bronnen van verkeerde informatie over vaccins te detecteren, blijkbaar ook ‘geldige’ berichten over de volksgezondheid worden gecensureerd, waaronder mededelingen van [Wyoming] Health’.

Bronnen:

  • naar een artikelFacebook censureert #diedsuddenly hashtag” van 14 augustus 2022 en een artikelAmerikaanse RIVM gaf Big Tech-bedrijven censuurinstructies” van 1 augustus 2022 op de site van BLCKBX.tv

Een gedachte over “Facebook: ‘Wie het mainstream narratief niet slaafs accepteert wordt het zwijgen opgelegd’

  1. De ‘sociale’ media zijn de échte machthebbers in de wereld.
    Zij controleren het nieuws en dus de mening van miljarden.
    Dit is allang geen nieuw meer…..jammer genoeg.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.