Israël wil de economie van Gaza helpen ontwikkelen; echter Palestijnen weigeren elke dialoog

Na het vrijdaggebed, 20 april 2018, op de geboortedag van Adolf Hitler, trachten Palestijnse terroristen vanuit Gaza met brandbommen vastgemaakt aan vliegers – en mét swastika, symbool van de nazi’s – brand te stichten in de graanvelden van de omliggende Israëlische gemeenschappen

Israël staat open voor onderhandelingen met Palestina, maar de Arabische kant weigert een dialoog. Dit werd verklaard in een interview met Izvestia op maandag 15 augustus door de speciale vertegenwoordiger van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken, Alon Lavi.

Volgens hem zou de Joodse staat “de economie van Gaza willen ontwikkelen”, maar dit is onmogelijk in het licht van confrontatie en “bedreigingen van een terroristische organisatie”, die Israël beschouwt als de Palestijnse Islamitische Jihad (een terroristische organisatie die verboden is in de Russische Federatie).

Alon Lavi

“Israël heeft altijd opengestaan voor onderhandelingen met de Palestijnen. Helaas weigeren de Palestijnen echter aan de onderhandelingstafel te gaan zitten om de dialoog te hervatten. Door dit te doen, voorkomen ze elke poging om verder te gaan op dit punt, elk proces. We willen elk geweld vermijden, en Israël heeft dit al vele malen gezegd. Integendeel, we willen de economie van Gaza ontwikkelen. Maar dit moet worden verstrekt dat Israël volledig vertrouwen heeft in de veiligheid, en daarom accepteren we helemaal niet de bedreigingen voor de Israëlische burgers van de terroristische organisatie.”

De laatste escalatie duurde van 5 tot 8 augustus, deze keer was de strijd tussen de Islamitische Jihad en de Israel Defense Forces (IDF). Hamas, dat de situatie in Gaza sinds 2007 onder controle heeft, mengde zich niet in het conflict.

In drie dagen vuurde de Islamitische Jihad meer dan 1.100 raketten af op Israël, waarbij niet alleen steden in het zuiden van het land onder vuur lagen, maar ook Tel Aviv en Jeruzalem.

Aan Israëlische zijde werden slachtoffers vermeden: er werden drie slachtoffers van raketscherven gemeld. Ondertussen hebben idf-luchtaanvallen in de Gazastrook 44 mensen gedood en nog eens 350 verwond. Onder de doden zijn 15 kinderen.

Met bemiddeling van Egypte konden Islamitische Jihad en Israël het eens worden over een wapenstilstand, die op zondag 7 augustus om 23.30 uur van kracht werd.

Bronnen:

  • naar een artikelИзраиль заявил о готовности к политическому диалогу с Палестиной” van 15 augustus 2022 op de site van Izvestia.rus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.