Gaza Unplugged afl.162: Na de gevechten trekken de Gazanen gewoon terug naar het strand

Een dag aan het strand in Gaza. Volgens internationale ‘vredesactivisten’ en ‘mensenrechtenorganisaties’ hebben de meeste Gazaanse Palestijnen nog nooit de zee gezien en zijn ze ook nooit op een strand geweest. Ze zouden zelfs niet eenmaal in hun leven de zon hebben gezien, door de schuld van Israël…. [beeldbron: IsraelStreet.org]

De kop van Al Resala luidt:

Palestijnen genieten van hun tijd aan de kust van Gaza-stad nadat het leven weer normaal is geworden en de (Israëlische) agressie is gestopt.

Bijna heel Gaza was onaangetast door Israëlische wapens, en de Gazanen weten het, hoewel de Israëlhaters (in westerse en Arabische media) proberen te doen alsof er enorme verwoesting en permanente psychologische schade was.

Een journalist van het Egyptische dagblad Al-Ahram bevestigde onlangs wat een handvol integere westerse verslaggevers onthulden: dat Gaza niet echt wordt belegerd, en dat alle onderdrukking die de Palestijnse inwoners ondervinden wordt veroorzaakt door andere Arabieren, en niet door Israël.

Onlangs drukte een Amerikaanse professor zijn verbazing uit over de weelde en welvaart in Gaza Stad, een ‘wereldstad’ met meer dan 900 moskeeën en … amper 2 bibliotheken.

In tegenstelling tot verhalen in de reguliere Westerse media over wijdverspreide armoede en ellende in Gaza, meldt Ashraf Abu al-Houl dat “een gevoel van absolute welvaart overheerst, zoals blijkt uit de grote vakantieoorden langs de kust en in de buurt van Gaza.”

Al-Houl schreef ook dat “het zien van de artikelen en de luxe waarmee de winkels in Gaza zijn gevuld mij verbaasde”. Niet alleen dat, maar Al-Houl ontdekte al snel dat de meeste goederen in Gaza veel goedkoper worden aangeboden dan in Egypte, want in de Gazastrook “is het aanbod veel groter dan de vraag.”

Overigens heb ik net de lijst van 5 armste landen van de wereld bekeken en Gaza komt daar niet in voor. Komen er wel in voor (in volgorde): Eritrea, Burundi, Zimbabwe, Liberië en de Democratische Republiek Congo.

Misschien dat de vredesactivisten en Israëlbashers daar hun focus op zouden willen richten? Maar daar wonen nergens Joden dus dat interesseert geen kat. [beeldbron: IsraelStreet.org]

Bronnen:

  • naar een artikelAfter the fighting, Gazans go right back to the beach” van 12 augustus 2022 op de site van Elder of Ziyon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.