Waarom Anne Frank de antiracisme ideologen een doorn in het oog is

In de tegenwoordig opinie vormende strijd tegen het racisme is geen plaats voor Anne Frank of de miljoenen andere Joden die een blanke huidskleur hadden en desondanks slachtoffer van een gemotiveerde volkerenmoord werden. Want dat zou de theorie dat alleen blanke mensen geen slachtoffer kunnen zijn van racisme ad absurdum voeren.

Anne Frank geldt wereldwijd als een van de beroemdste slachtoffers van de Nazi Holocaust. Op Twitter woedt nu een soort shitstorm tegen haar. De reden waarom ze twee jaar in een schuilplaats overleefde en haar dagboek “Het dagboek van Anne Frank” een legende werd, zou haar “blanke privilege” zijn – aldus de Twitter-gebruikers onder de hashtag #whiteprivilege.

Een bepaald deel van de kritische rassentheorie, die ook graag kritiek op de islam als racisme zwart maakt, komt niet klaar met de Holocaust en doet net alsof de gedode Joden onderdrukkers geweest zouden zijn.

Primitieve logica over de rug van joodse slachtoffers

Op Twitter was het zogenaamde “white privilege” van Anne Frank een trend – dat wil zeggen dat het door duizenden mensen werd bediscussieerd. Bovenaan de discussie stond de bewering dat joodse slachtoffers “geluk” gehad zouden hebben.

En waarom? Ze konden zich voor de nazi´s verbergen, omdat ze een blanke huidskleur hadden. Het feit dat dit niet voldoende was om zes miljoen van hen te redden, wordt daarbij compleet geïgnoreerd.

Het antisemitisme heeft Anne Frank gedood. Er is geen plaats voor Anne of de miljoenen anderen, die een blanke huidskleur hadden en desondanks slachtoffer van een racistisch gemotiveerde volkerenmoord werden. Want dat ruïneert de theorie dat blanke mensen geen slachtoffer van racisme kunnen zijn.

Zonder twijfel zijn de meeste voorstanders van deze nonsens linksen en moslims, die zelf als de nazi´s en islamo-nazi´s van de 21e eeuw beschouwd zouden moeten worden – aldus het blog “Bare Naked Islam”.

Bronnen:

  • naar een artikel van Michael Starr “Twitter debates whether Anne Frank had ‘white privilege’” van 11 juli 2022 op de site van The Jerusalem Post
  • naar een artikelShocking Holocaust denial: Twitter debates whether Anne Frank had ‘white privilege’” van 12 juli 2022 op de site van Israel Hayom
  • naar een artikel van David Berger “Warum Anne Frank den Anti-Rassismus-Ideologen ein Dorn im Auge ist” van 13 augustus 2022 op de site van Philosophia Perennis in een vertaling van E.J. Bron van 13 augustus 2022 op de site van de auteur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.