VN-functionaris ontslagen nadat zij raketbeschietingen op Israël vanuit Gaza veroordeelde

Sarah Muscroft: “Een dergelijk willekeurig raketvuur van de Islamitische Jihad dat Israëlische vergelding uitlokt, wordt veroordeeld”. De waarheid zeggen op het internationale forum blijft niet zonder gevolgen 😦

Sarah Mascroft, hoofd van het kantoor van de Verenigde Naties dat is belast met het verstrekken van humanitaire hulp aan Palestijnen, werd uit haar functie gezet nadat ze een veroordeling had geuit over het raketspervuur ​​dat  vorige week door terroristen in de Gazastrook op Israël werd afgevuurd, meldde de website Times of Israel op Zaterdag.

Mascroft – in dienst sinds januari 2019 – werd gedwongen haar tweet te verwijderen, zich hiervoor te verontschuldigen en haar account op het platform te sluiten vanwege terugslag binnen de organisatie.

Het is duidelijk dat haar volgende VN-post waarschijnlijk neerkomt op een relatieve degradatie. 

De tweet die haar in heet water deed belanden, luidde:

“Opgelucht om te zien dat een staakt-het-vuren is overeengekomen om een ​​einde te maken aan de vijandelijkheden die zowel Palestijnen als Israëlische burgers treffen. Een dergelijk willekeurig raketvuur van de Islamitische Jihad dat Israëlische vergelding uitlokt, wordt veroordeeld. De veiligheid van alle burgers staat voorop – het staakt-het-vuren moet worden gehandhaafd.”

Tijdens de driedaagse escalatie tussen Israël en de Palestijnse Islamitische Jihad-groep vuurde de laatste meer dan 350 raketten af ​​op de Joodse staat. 

Een Israëlische functionaris die op voorwaarde van anonimiteit sprak, vertelde i24NEWS dat hoewel Israël officieel geen commentaar geeft op de zaak, “we kunnen zeggen dat Jeruzalem de ontwikkelingen op de voet en met grote belangstelling heeft gevolgd”, eraan toevoegend dat het een illustratie bood van de “hypocrisie” van de VN op Israël.  

Bronnen:

  • naar een artikelSenior UN official loses post after tweet condemning PIJ rocket fire at Israel” van 13 augustus 2022 op de site van The Times of Israel

2 gedachtes over “VN-functionaris ontslagen nadat zij raketbeschietingen op Israël vanuit Gaza veroordeelde

  1. En de UN, EU, US zwijgen….en blijven de UNWRA steunen zodat het geweld kan doorgaan.

    Zij die hiertegen in opstand komen word de mond gesnoerd!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.