Terreuraanslag in Jeruzalem: zeven gewonden waarvan twee ernstig; dader opgepakt

Zeven mensen raakten gewond, waaronder twee ernstig, bij een terreuraanslag net buiten de oude stad van Jeruzalem in de vroege ochtenduren van zondag.

Volgens de autoriteiten werden er schoten gelost op een bus op een weg in de buurt van de Westelijke Muur, en ook op een nabijgelegen parkeerplaats bij het graf van koning David, buiten de Zionpoort van de oude stad.

Onder de gewonden bij de aanval was een 35-jarige zwangere vrouw die werd neergeschoten terwijl ze in een nabijgelegen auto zat, meldden Hebreeuwse media. Haar buikletsel werd door artsen beschreven als “complex” en haar leven zou in gevaar zijn. Het Shaare Zedek-ziekenhuis zei dat ze een spoedbevalling had ondergaan en dat de pasgeborene in ernstige maar stabiele toestand verkeerde.

Onder de gewonden waren ook naar verluidt vier leden van een Satmar-chassidische familie die woensdag als toerist uit de Verenigde Staten kwamen. De ouders, zoon en dochter wachtten op een taxi bij een bushalte toen ze werden doodgeschoten in de buurt van King David’s Tomb. De vader van het gezin zou in ernstige toestand verkeren, verdoofd en aan een beademingsapparaat, terwijl de moeder in matige toestand verkeerde.

De vermeende dader had naar verluidt gewacht op de aankomst van de bus en de schoten afgevuurd terwijl passagiers aan boord waren, voordat hij te voet naar de wijk Silwan vluchtte, waar de politie de hele nacht een wijdverbreide klopjacht hield.

De 26-jarige terrorist Amir Sidavi, een Israëlisch staatsburger uit Oost-Jeruzalem, kwam zich even later zelf aangeven bij de politie

“De bus zat vol, stampvol. Ik stopte bij een bushalte bij King David’s Tomb en toen hoorde ik geweerschoten, mensen begonnen te schreeuwen, mensen raakten gewond in de bus’, vertelde de buschauffeur, Daniel Kanievsky, aan Hebreeuwse media.

De chauffeur zei dat hij had willen wegrijden maar dat niet kon omdat passagiers een rolstoelgebonden vrouw hielpen in de bus te stappen, waarbij de verlaagde oprit ervoor zorgde dat de deur niet kon sluiten.

“Ik heb een half uur gewacht voordat de bus kwam”, citeerde de nieuwssite van Ynet, ooggetuige Avraham Deutsch. “Ik hoorde drie schoten, ik sprong de bus in en ging bij iedereen liggen. Ik begreep meteen dat het een terreuraanslag was, en toen klonk er geschreeuw van terreur. Iedereen belde de politie. Ik zag twee oudere mensen op de grond en twee jonge mensen die gewond waren geraakt aan hun schouder.”

“Het was een zeer moeilijke scène, de met bloed doordrenkte tzitzit en verlaten kinderwagen zullen nog vele jaren in mijn geheugen blijven”, zei Moshe Levy van de United Hatzalah-noodorganisatie, verwijzend naar geknoopte rituele franjes die oplettende joden droegen.

Bronnen:

  • naar een artikel van Emanuel Fabian “‘Screams of terror’: 7 hurt, including 2 seriously, in shooting near Western Wall” van 14 augustus 2022 op de site van The Times of Israel
  • naar een artikelSecurity forces arrest Jerusalem shooting suspect” van 14 augustus 2022 op de site van The Jerusalem Post
  • naar een artikelOld City Terrorist Surrenders at Police Station” van 14 augustus 2022 op de site van The Jewish Press

Een gedachte over “Terreuraanslag in Jeruzalem: zeven gewonden waarvan twee ernstig; dader opgepakt

  1. Israel zou echt beter moeten weten.

    Ook daar moeten ze hun politiek aanpassen en de fanatieke, gehersenspoelde & volledig doorgedraaide Arabieren (gelukkig niet allemaal) met een véél hardere hand aanpakken.

    Géén gepaai met zachte aanpak.. Dit werkt niet…..nergens!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.