‘Fixer’ voor BBC, NYT enz. ontmaskerd als Palestijnse terreuraanhanger die wil dat Joden worden vermoord zoals Hitler deed

Palestijnse nieuws ‘fixer’ in Gaza voor BBC, NYT, VICE News, The Guardian e.a. – Fady Hanona – bleek achteraf toch niet zo kosjer te zijn… 😦

Van de acht artikelen geproduceerd door  The New York Times  tijdens het  driedaagse door de PIJ geïnitieerde conflict, vermelden zes ervan Fady Hanona‘s  ‘live’ bijdrages uit Gaza-stad (zie  hier,  hier,  hier,  hier,  hier en  hier).

Hanona, een freelance producer en fixer die ook is ingehuurd door de  BBC ,  The Guardian en  VICE News , lijkt te werken aan het bevorderen van het anti-Israëlische verhaal dat wordt gepromoot door Palestijnse terreurorganisaties die de vernietiging van ’s werelds enige Joodse staat nastreven.

Ten eerste steunt hij  aartsterrorist Marwan Barghouti , die hem herhaaldelijk op Facebook heeft gesteund ( hier ,  hier en  hier ). Voorafgaand aan zijn opsluiting was Barghouti medeoprichter en leider van de  Al Aqsa Martelarenbrigade , een organisatie die tientallen Israëli’s vermoordde bij zelfmoordaanslagen en schietaanvallen tijdens de  Tweede Intifada  (2000-2005).

Hanona maakte bovendien licht op de  ontsnapping uit de gevangenis  van leden van de Al Aqsa Martelarenbrigades en de  Palestijnse Islamitische Jihad  in september vorig jaar (zie  hier  en  hier ). De meeste ontsnapten zaten levenslange gevangenisstraffen uit voor hun rol bij aanvallen op Israëlische burgers. Zo werd Ayham Kamamji veroordeeld voor de  ontvoering en moord op  de tiener Eliyahu Asheri.

Hanona doet inderdaad geen poging om zijn wens te verbergen dat Israël van de kaart wordt verwijderd,  waarbij hij verwijst  naar het soevereine grondgebied van het land als de ‘[19]48 landen’, terwijl hij ‘Israël’  tussen angstaanjagende aanhalingstekens zet .

Tijdens  Operatie Protective Edge  tegen Hamas in Gaza in  2014 dreigde de freelancer van de New York Times via sociale media met de moord op Ghassan Alian, een  Israëlische Druzen  die destijds het bevel voerde over de Golani-brigade van de IDF.

Toen, op 18 augustus 2014 – dagen voordat een staakt-het-vuren van kracht werd tussen Israël en Hamas –  drong Hanona er bij  het Palestijnse “verzet” op aan een wapenstilstand te verwerpen en zijn raketaanvallen op Tel Aviv voort te zetten, dat op dat moment al  het leven had gekost aan vijf burgers:

In een andere online post van dezelfde maand ging hij zelfs zover  dat hij nazi-leider Adolf Hitler aanriep  om zijn punt over de kracht van de Gazaanse strijders te ondersteunen. “Zoals Hitler zei, geef me een Palestijnse soldaat en een Duits wapen, en ik zal Europa binnen zijn vingertoppen doen kruipen”, luidde het bericht van Hanona, daarbij verwijzend naar een onbevestigd citaat dat wordt toegeschreven aan de man die verantwoordelijk is voor de moord op zes miljoen Joden.

Bovendien deelde de NYT-fixer een nu verwijderde propagandavideo van terroristische groeperingen in Jenin op Facebook,  waarin hij zijn volgelingen vertelde  dat de Palestijnen moeten terugkeren naar “de cultuur van het vechten en doden van Israëli’s”.

“Ik accepteer geen Jood, Israëli of Zionist, of iemand anders die Hebreeuws spreekt. Ik ben voor het doden van hen waar ze ook zijn: kinderen, bejaarden en soldaten,” beweerde Hanona , eraan toevoegend: “De Joden zijn zonen van de honden… Ik ben er voorstander van om ze te doden en te verbranden zoals Hitler deed. Ik zou zo blij zijn.” Volgens zijn  Twitter  -feed hebben de Israëlische veiligheidsdiensten vervolgens zijn naam gemarkeerd toen hij een vergunning aanvroeg om naar Jeruzalem te reizen.

Bronnen:

 • naar een artikelHonestReporting Expose Prompts New York Times to Fire Gaza Stringer Who Called for the Murder of Jews” van 13 augustus 2022 en een artikel van Akiva Van Koningsveld “The ‘Fix’ Is In: How Hitler-Praising Palestinians Are Warping Gaza Conflict Coverage” van 11 augustus 2022 op de site van Honest Reporting
 • naar een artikelBBC and Guardian contributor outed as Palestinian terror supporter who wants Jews ‘killed like Hitler did’” van 12 augustus 2022 op de site van Christians Against Anti-Semitism

3 gedachtes over “‘Fixer’ voor BBC, NYT enz. ontmaskerd als Palestijnse terreuraanhanger die wil dat Joden worden vermoord zoals Hitler deed

 1. Totaal politiek incorrect, maar daarom niet minder waar.

  Vele Arabieren & Moslims zijn gewoon niet te vertrouwen!

  Tijd om deze met dikke kalk op de muren geschreven boodschap serieus te nemen en op te houden met stééds weer excuses te maken & uitvluchten te zoeken om er een mooiere draai aan te geven.

  Een varken met lippenstift is nog stééds een varken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.