Zoon(-tje) van Khaled Mansour: ‘Mijn vader stierf als een martelaar en dat zal ik ook doen als ik groot ben’

De zoon van de gesneuvelde PIJ-leider Khaled Mansour (links) poseert voor de camera’s samen met enkele van zijn schoolkameraadjes met het geweer in de aanslag

Khaled Mansour was een van de leiders van de Palestijnse Islamitische Jihad, gedood in de recente oorlog in Gaza. Al-Jazeera TV Live interviewde enkele van zijn familieleden, waaronder zijn jonge zoon die een automatisch geweer vasthield. 

Zijn boodschap was heel eenvoudig en kort: hij zal het pad van zijn vader voortzetten: 

De zoon van Islamitische Jihad-terrorist Khaled Mansour: “Ik wil een boodschap geven aan de zionistische vijand: hoewel mijn vader stierf als martelaar, staan ​​we achter hem op zijn pad. Je denkt dat het meesterbrein weg is, nee, het brein zit in ons hart. En als Allah het wil, zullen we het pad volgen dat hij wilde, als Allah het wil.” 

[Al-Jazeera TV Live, 10 augustus 2022] 

De Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ) is een internationale aangewezen terreurorganisatie, wiens doel de vernietiging van Israël is. 

Operatie Breaking Dawn 

Na de arrestatie van Bassam Al-Sa’adi, commandant van de Islamitische Jihad op de Westelijke Jordaanoever op 1 augustus 2022, was de terreurorganisatie volgens de militaire inlichtingendienst van plan om Israëlische burgers in de buurt van de Gazastrook aan te vallen. 

Israël werd gedwongen om die burgers in totale lockdown te plaatsen, alle wegen af ​​te sluiten en bussen en treinen te annuleren. Na drie dagen van afsluiting, begon Israël op 5 augustus de infrastructuur van de terreurorganisatie aan te vallen en doodde twee van haar topleiders, de noordelijke bevelhebber Tayseer Jabari en de zuidelijke bevelhebber Khaled Mansour.

De Islamitische Jihad vuurde meer dan 1.100 raketten en raketten af ​​op Israëlische woonwijken, waarbij ongeveer 200 raketten tekortschoten in Gaza, waarbij ten minste 16 Palestijnse inwoners werden gedood, waaronder kinderen. Hamas meldde 44 Palestijnen gedood, van wie minstens 15 lid waren van terreurorganisaties. Operatie Breaking Dawn eindigde op 7 augustus 2022 met een staakt-het-vuren onder Egyptische bemiddeling. 

Bronnen:

  • naar een artikel van Itamar Marcus ““My father died as a Martyr we are behind him on his path,” says son of terror leader” van 11 augustus 2022 en een artikelSon of Islamic Jihad Gaza Commander: “My father died as a Martyr we are behind him on his path”” van 10 augustus 2022 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)
  • naar een artikelHamas Member: We Should Consider A Three- To Five-Year ‘Hudna’ (Truce) Between Israel And The Resistance In Gaza” van 11 augustus 2022 en een artikelJournalist Close To Hamas: Palestinian Islamic Jihad (PIJ) Should Not Have Allowed Itself To Be Drawn Into Confrontation With Israel” van 10 augustus 2022 op de site van The Middle East Media Research Institute (MEMRI)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.