Hoe de Palestijnen zichzelf voortdurend in de voet blijven schieten

In plaats van de miljarden dollars te gebruiken, die hen door Amerikanen en Europeanen worden geschonken om nieuwe banen te creëren, steelt de leiding van de PLO het grootste deel van de fondsen om achteraf Israël te beschuldigen voor het beschadigen van de Palestijnse economie.

Vermits de Arabische landen strikte werkgelegenheidsbeperkingen aan de Palestijnen blijven opleggen, opent Israël zijn deuren voor de Palestijnse arbeiders afkomstig uit Judea & Samaria. De Palestijnen erkennen dat Israël in feite één van de grootste werkgevers van de Palestijnen in het Midden-Oosten zijn geworden.

De cijfers die deze week door de Palestijnse Centrale Dienst voor Statistieken in Ramallah werden vrijgegeven, toonden aan dat minstens 80.000 Palestijnen in Israël en zelfs in de Joodse nederzettingen aan het werk zijn.

In het eerste trimester van 2012 waren er, volgens de dienst, slechts 77.000 Palestijnen die in Israël en in de nederzettingen werkten. In het tweede trimester van het jaar groeide hun aantal aan tot 80.000; en eerder deze week, reikte de Israëlische overheid werkvergunningen uit aan nog eens 10.000 Palestijnen van de Westbank uit.

Het gebaar werd met een zucht van opluchting ontvangen onder de Palestijnen, vooral omdat het kwam op de vooravond van de vakantie voor de moslims komt naar aanleiding van het Suikerfeest (Eid al-Fitr) dat het einde van de vastenmaand Ramadan kenmerkt.

De cijfers toonden tevens aan dat de Palestijnen die door Israëliërs worden tewerkgesteld, meer verdienen dan hun Palestijnse broeders verdienen die op de Westbank en in de Gazastrook werken. Een Palestijnse bouwvakker verdient vaak meer dan een hoge ambtenaar in een ministerie van de Palestijnse Autoriteit op de Westbank of in de Hamas administratie in Gaza.

Wat ook interessant is aan het rapport, is dat het aantal Palestijnen dat aan de slag is in de nederzettingen maar blijft toenemen, ondanks de herhaalde oproepen van de Palestijnse Autoriteit om de nederzettingen te boycotten.

De pogingen van Mahmoud Abbas en van Salam Fayyad om de arbeiders te verhinderen naar de nederzettingen te trekken, hebben voor het grootste deel gefaald omdat zij hen geen alternatieve werkgelegenheid konden aanbieden.

Ondanks de miljarden dollars die door de internationale gemeenschap over de Palestijnse Autoriteit royaal werden uitgegoten, hebben Abbas en Fayyad nog steeds niet het probleem van de werkloosheid in de Palestijnse gebieden kunnen oplossen.

De Arabische wereld, die eens de gewoonte had om honderdduizenden Palestijnse werknemers te absorberen, begint stilaan zijn deuren voor de neus van de Palestijnen dicht te klappen. Veel van de Arabische landen beschuldigen de Palestijnen dat ze ondankbaar zijn. Anderen willen de Palestijnen helemaal niet meer zien: zij beschouwen de Palestijnen als relschoppers en een bron van instabiliteit.

Sommige Arabische landen zoals Libanon, Egypte, Koeweit en Jordanië leggen zelfs Apartheid-achtige verordeningen en wetten op die het de Palestijnen verhindert om een fatsoenlijk leefloon te verdienen.

De oprichting van een Palestijns Kalifaat op de plek waar zich Israël bevind, lijkt niet goed te vlotten voor Mahmoud Abbas, de corrupte chef van de PA/PLO

Gaza, het Singapore van het M-O?

De Palestijnen konden één van de beste economieën opgebouwd hebben in het gebied na het begin van het vredesproces in 1993.

Maar in plaats van de miljarden dollars te gebruiken die aan hen door Amerikanen en Europeanen werden gegeven om nieuwe banen te creëren, heeft de leiding van PLO het grootste deel van de fondsen gestolen om achteraf Israël te beschuldigen voor het beschadigen van de Palestijnse economie.

De zelfmoordaanslagen en de financiële en administratieve corruptie zijn de belangrijkste oorzaken waarom de Palestijnse economie nog nooit voordien zo zwak is geweest. De Palestijnen zijn deskundigen in het zichzelf in de voet schieten en dan de schuld daarvoor bij Israël te leggen.

Bronnen:

 • naar een artikel van Hisham Jarallah “How Palestinians Keep Shooting Themselves in the Foot” van 17 augustus 2012 op de site van The Gatestone Institute

Een gedachte over “Hoe de Palestijnen zichzelf voortdurend in de voet blijven schieten

 1. Palestijnen die zichzelf in de voeten blijven schieten.

  Dit komt omdat ze zichzelf maar verhaaltjes blijven vertellen over hun “rechten”, hun “volk”, hun “gestolen” land en hun “overwinning”.

  Zelfs hun naam is gebaseerd op een fantasie.
  Er bestaan géén palestijnen, net zomin als palestijnse gebieden.

  Het werk dat ze in Israel doen om op een beschaafde manier hun families te kunnen voeden vind niet plaats in Israelische “settlements”, maar in het oude Joodse Judea & Samaria…..
  onderdeel van het nieuwe Israel.

  Intussen blijven ze een stelletje bedelaars, levend van de aalmoezen van het Westen (omdat de Arabieren genoeg van hun gezeur hebben) en dienend als levende kanonkogels, gepropageerd door hun leiders (die de Westerse gelden per direct naar hun banken in de diverse belastingparadijzen omboeken) en het Westen dat dit allemaal toelaat en blijft financieren.

  3x raden waarom!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.