Gouverneur van New York ondertekent wetsvoorstel omtrent Holocaust-educatie

Gouverneur van New York Kathy Hochul bij het State Capitol in Albany, New York, 1 juli 2022. (AP Photo/Hans Pennink, File)

De gouverneur van de staat New York, Kathy Hochul, heeft woensdag een wet ondertekend die staatsambtenaren verplicht om toezicht te houden op het Holocaust-onderwijs op scholen, aangezien antisemitisme in New York op recordniveaus blijft en onderzoeken een gebrek aan kennis onder jongeren aantonen.

Hochul ondertekende wetgeving in het Museum of Jewish Heritage in New York City die erop gericht is ervoor te zorgen dat scholen goed Holocaust-onderwijs geven.

De wet geeft de onderwijsafdeling van de staat de opdracht om te bepalen of schooldistricten voldoen aan de Holocaust-onderwijsvereisten. De onderwijsafdeling zal ook moeten bepalen hoe niet-conforme scholen aan de eisen kunnen voldoen.

De staat New York heeft sinds 1994 Holocausteducatie op scholen verplicht gesteld, maar uit onderzoeken is gebleken dat veel jonge mensen onwetend zijn over de nazi-genocide.

Uit een onderzoek van 2020 door de Claims Conference, dat Joden vertegenwoordigt die compensatie zoeken voor de Holocaust, bleek dat 63 procent van de jonge Amerikanen en 60% van de New Yorkers niet wisten dat zes miljoen Joden werden vermoord tijdens de genocide. In New York kon 58% geen enkel concentratiekamp noemen, 19% geloofde dat Joden de Holocaust hadden veroorzaakt en 43% wist niet wat Auschwitz was.

“‘Vergeet nooit’ is meer dan een slogan, het is wat we prediken, maar ik wil er zeker van zijn dat het echt wordt onderwezen,” zei Hochul.

“Vertel je echt het ware verhaal erachter, hoe mensen zich tegen hun buren keerden en zo radicaliseerden, en dat ze geen internet hadden om dat voor hen te doen, en daarom is het vandaag de dag nog gevaarlijker”, zei ze.

Naast de onderwijswet ondertekende Hochul tijdens het evenement van woensdag nog twee andere wetten met betrekking tot de Holocaust.

Het tweede wetsvoorstel verplicht musea om de herkomst van kunstwerken die tijdens het naziregime zijn gestolen, bekend te maken. Sommige musea in New York tonen gestolen kunstwerken zonder de herkomst ervan te erkennen, zei het kantoor van de gouverneur.

De derde vereist dat het ministerie van financiële diensten van de staat bekendheid geeft aan banken die vrijwillig afzien van bankkosten voor herstelbetalingen voor de Holocaust, in een poging de financiële stress voor overlevenden te verlichten. Ongeveer een derde van de 40.000 overlevenden van de staat New York leeft onder de armoedegrens.

Hochul, die nauwe banden heeft met de Joodse gemeenschappen in New York, ondertekende de wetgeving in aanwezigheid van overlevenden en wetgevers die de rekeningen hebben gesponsord.

“We zijn verplicht om te eren, maar ook om te onthouden, om echt te onthouden dat dit niet alleen statistieken zijn, het zijn geen namen op een muur, het zijn echte mensen en hoewel die haat er vandaag anders uit kan zien, is het nog steeds daarbuiten,” ze zei. “Het richt zich nog steeds op Joden over de hele wereld en ja, in onze eigen staat.”

Ze besprak het hoge aantal haatincidenten en zei dat de staat het afgelopen jaar 570 antisemitische gevallen had gezien. De Anti-Defamation League meldde een recordaantal antisemitische incidenten in 2021, en volgens de politie van New York zijn Joden verreweg het doelwit van haatmisdrijven, meer dan enige andere groepering. In New York waren er in 2021 416 gemelde antisemitische incidenten, het hoogste van alle staten, en 24% meer dan in 2020.

Sinds zij vorig jaar gouverneur werd, heeft Hochul zich herhaaldelijk uitgesproken tegen antisemitisme en actie ondernomen ter ondersteuning van Joodse gemeenschappen.

“Als gouverneur van een staat met 40.000 Holocaust-overlevenden en de grootste Joodse bevolking buiten Israël, vat ik deze haat persoonlijk op omdat ik me als mens gewond voel om te weten dat iemand anders in onze staat wordt geschaad”, zei ze. “Ik wil niet dat de burgers van mijn staat ooit in angst leven, dus zullen we actie ondernemen.”

Er zijn ongeveer 65.000 overlevenden van de Holocaust in de VS, en ongeveer een derde leeft onder de armoedegrens, volgens de Blue Card, een in New York gevestigde groep die overlevenden helpt.

In april kondigde Hochul 2,6 miljoen dollar aan financiering aan ter ondersteuning van de Holocaust-overlevenden van de staat tijdens een toespraak ter gelegenheid van Holocaust Remembrance Day op woensdag.

Bronnen:

  • naar een artikel van Luke Tress “NY governor signs bill on Holocaust education to counter widespread ignorance” van 10 augustus 2022 op de site van The Times of Israel (TOI)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.