Islamitische Jihad probeerde drone te lanceren in de richting van Tamar-gasplatform

Zicht op de Israëlische Leviathan-gasverwerkingsinstallatie in de buurt van de Israëlische stad Caesarea, op 31 januari 2019

Het Israëlische leger heeft dinsdag onthuld dat de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ) in Gaza betrokken was bij een mislukte poging om een ​​drone in de richting van het Tamar-gasplatform te lanceren tijdens de Operation Breaking Dawn van afgelopen weekend.

De mislukte lancering van een onbemand vliegtuig door de terroristische groepering vanuit Gaza zette het Israëlische leger ertoe aan om zijn inspanningen op te voeren om het platform te beschermen dat 22 kilometer uit de kust van Ashkelon in het zuiden van Israël ligt.

De mislukte lancering van een onbemand vliegtuig door de terroristische groepering vanuit Gaza zette het Israëlische leger ertoe aan om zijn inspanningen op te voeren om het platform te beschermen dat 22 kilometer uit de kust van Ashkelon in het zuiden van Israël ligt.

Tijdens het 11-daagse conflict met Hamas in mei 2021 vuurden de terreurleiders van de Gazastrook tientallen raketten af ​​op Tamar, waarbij ze het beoogde doel misten, dat wordt beschermd door het Israëlische Iron Dome-raketafweersysteem en andere defensieve maatregelen.

Brandstof werd uit het boorplatform gehaald en tijdelijk offline gehaald bij het begin van de gevechten tussen Hamas en Israël. De reactie tijdens het conflict van vorig jaar met Hamas kwam op bevel van de toenmalige minister van Energie Yuval Steinitz.

Volgens Israëlische militaire schattingen lanceerde de PIJ ongeveer 1.175 raketten vanuit de Palestijnse kustenclave bij Israël tijdens de drie dagen van conflict die zondagavond laat eindigde met een door Egypte bemiddeld staakt-het-vuren.

Bronnen:

  • naar een artikelIslamic Jihad tried to launch drone toward Tamar gas rig – Israeli army” van 9 augustus 2022 op de site van i24News

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.