Islamitische Jihad vuurde meer dan 1100 raketten af op willekeurige burgerdoelwitten in Israël

Van 5 t/m 7 augustus 2022 tijdens Operation Breaking Dawn van de IDF werden meer dan 1100 raketten vanuit de Gazastrook afgevuurd naar willekeurige burgerdoelwitten in Israël.

Eerder op maandag meldde het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid dat het aantal slachtoffers is gestegen tot 44 mensen, onder wie 15 kinderen. Nog eens 360 mensen raakten gewond.

Palestijnen die Palestijnen doodden

Ruim 200 raketten vielen vroegtijdig neer op Gazaans grondgebied, waarvan een aantal op dichtbevolkte gebieden die vele gewonden en doden onder de Palestijnse bevolking veroorzaakte.

Volgens de eerste berichten uit Gaza kwamen 7 mensen om het leven bij een Israëlische aanval in Jabaliya, waaronder 4 kinderen. Echter, nadien bleek dat het om een raket ging die door PIJ milities werden afgevuurd en vroegtijdig neerstortte op een Palestijns huis in het noorden van de Strip, zeiden Israëlische militaire functionarissen.

Zo werd gisteren een Palestijnse arbeider gewond door Gaza-raket die insloeg op een fabriek in Ashkelon. Het Israëlische leger heeft zondag beelden gepubliceerd die naar eigen zeggen een mislukte raketlanceringspoging tonen van militanten van de Islamitische Jihad die de avond ervoor een woonhuis in de noordelijke stad Jabalia in de Gazastrook troffen, waarbij verschillende mensen omkwamen, waaronder kinderen.

Het verschil:

Eerder op zondag viel een raket in de Regionale Raad van Eshkol en veroorzaakte schade aan een voertuig en eigendommen. Ook werd een elektriciteitsleiding geraakt, waardoor in verschillende steden stroomstoringen ontstonden. Bovendien viel een interceptor van de Iron Dome in een van de woonsteden en veroorzaakte lichte schade aan verschillende huizen.

Een woonhuis kreeg een voltreffer van een raket afgevuurd vanuit de Gazastrook, zei de regionale raad van Eshkol in het zuiden van Israël zondagochtend toen grensoverschrijdend geweld met militanten in de Gazastrook zijn derde dag inging. De familie die daar woonde verstopte zich in de schuilkelder en bleef ongedeerd. Het gebouw liep lichte schade op.

Het raketafweersysteem Iron Dome onderschepte succesvol meer dan 380 raketten boven Israëlisch grondgebied.

IDF-woordvoerder Brigade-generaal Ran Kochav zei:

We richtten ons op een agent die verantwoordelijk was voor het afvuren van antitankraketten en er waren explosieven in de buurt. Als gevolg van de secundaire explosie werd een 20-jarige man die zich een paar honderd meter verderop bevond, gedood. Volgens de informatie waarover we beschikken, zijn er 35 Palestijnen gedood in het offensief, 11 van hen waren niet-betrokken burgerslachtoffers, inclusief de vrouwen van de commandanten van de terreurgroep in het zuiden – slachtoffers van de IDF-aanvallen, en dat is het beste resultaat dat we hebben gehad in vergelijking met eerdere gevechtsrondes. Nog eens 15 burgers werden gedood door PIJ-vuur.

PIJ slachtoffers hieronder: 10 militieleden en 2 commandanten van de Al Quds Brigades (PIJ).
Gezocht: 864 maagden om deze sjlemielen te belonen

Bronnen:

  • naar een artikelIslamic Jihad rockets killed more civilians in Gaza than IDF airstrikes did” van 8 augustus 2022 op de site van The Jerusalem Post
  • naar een artikel van Yoav Zitun “55 hours, 1,000 rockets, 170 targets: Israel’s campaign in Gaza by the numbers” van 8 augustus 2022 op de site van Ynet News
  • naar een artikelMore Gaza civilians killed by PIJ rockets than by military strikes – Israeli army” van 8 augustus 2022 op de site van i24News
  • naar een artikelIsrael says Gaza terrorists’ failed rocket launch kills several Palestinian children” van 6 augustus 2022 op de site van The Times of Israel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.