De IDF vernietigde de huizen van de twee terroristen die met messen en bijlen 3 Israëliërs in Elad vermoordden

IDF-troepen trokken vanavond (maandag) het dorp Romana in het Jenin-gebied binnen om de huizen te vernietigen van de twee terroristen die drie Israëli’s vermoordden bij de bijlaanval in Elad  aan de vooravond van Onafhankelijkheidsdag. Vier anderen raakten gewond bij de aanval.

Ongeveer twee maanden geleden is bij de Central District Court in Lod een aanklacht ingediend tegen Sobhai Abu Shakir en Asad a-Rifa’i, die aan de vooravond van Independence Day Yonatan Habakuk, Oren Ben Yeftah en Boaz Gol in de stad hebben vermoord.

De slachtoffers van de terreuraanslag Elad op 5 mei 2022, van links naar rechts; Boaz Gol, Yonatan Havakuk en Oren Ben Yiftah

Onder de delicten waarvan zij zijn beschuldigd, drie misdrijven van moord in de omstandigheden van een terroristische daad en vijf misdrijven van een terroristische daad van poging tot moord. 

In de aanklacht stond dat ze eerst wapens probeerden te kopen en nadat het hun duidelijk werd dat het niet zou lukken, realiseerden ze zich dat ze de aanval met bijlen en messen moesten uitvoeren. Aanvankelijk was de tweede beklaagde het daar niet mee eens omdat hij een terroristische daad wilde plegen die zou leiden tot de dood van zoveel mogelijk Israëlische burgers en joden, maar ten slotte overtuigde één beklaagde hem ervan dat hetzelfde resultaat met messen kon worden bereikt, en uiteindelijk besloten ze de aanval uit te voeren met messen en bijlen. 

Ook volgens de aanklacht hebben ze, voordat ze de aanval uitvoerden, geld overgemaakt aan een goed doel en in de hotelkamer die ze in Ramallah huurden, schreven ze testamenten en voerden ze een zuiveringsceremonie uit.

De terroristen  werden drie dagen na de aanval gevangengenomen in een steengroeve in de buurt van Nachshonim, waar ze werden geïdentificeerd door een zoekmacht. Een foto van een van de terroristen die een sigaret rookt nadat hij betrapt was, veroorzaakte woede bij het publiek. 

De 2 Palestijnse moordenaars Elad Al-Rafa’i en Sabhi Abu Shakir die drie Israëliërs met messen en bijlen vermoordden, werden gevat

Odel, de dochter van Yonatan Habakuk die bij de aanval werd vermoord, vertelde de Neubach Foundation in Kan Network B: ” Waarom hebben ze ze niet gewoon doodgeschoten ? Ze zullen een gevangenis binnengaan die hun hotel zal worden.”

De politie-onderzoekers schatten dat de twee terroristen, voordat ze naar het bos vluchtten, probeerden de controle over een voertuig over te nemen en erin te ontsnappen . Nadat ze klaar waren met moorden, sloegen Al-Rafa’i en Abu Shakir het raam van een voertuig in en de bestuurder die erin zat begon te rijden en wist te ontsnappen. 

Bronnen:

  • naar een artikelIDF demolishes homes of Elad terrorists” van 8 augustus 2022 en een artikel van Elad Benari “The manhunt continues: Police name terrorists in Elad attack” van 6 mei 2022 op de site van Israel National News (INN)
  • naar een artikel van Carmel Dangor en Ithi Blumenthal “צה”ל הרס את בתי שני המחבלים מפיגוע הגרזנים באלעד” van 8 augustus 2022 op de site van KAN radio
  • naar een artikelIDF demolishes homes of Elad terrorists near Jenin” van 8 augustus 2022 en een artikel “3 dead, 4 injured in terror attack in Elad in central Israel” van 5 mei 2022 op de site van The Jerusalem Post
  • naar een artikel van Sharon Wrobel “‘New Stage in War on Terrorism’: Palestinians Who Killed Three in Elad Attack Captured After 60-Hour Manhunt” van 8 mei 2022 op de site van The Algemeiner
  • naar een artikel “Three Dead, Multiple Injured in Terror Attack in Central Israel” van 5 mei 2022 op de site van The Algemeiner

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.