VS veroordelen de tweet van de Iraanse Opperste Leider ‘Zionistische kooplieden’

De Opperste Geestelijke Leider van Iran, Ayatollah Ali Khamenei, toont vanwaar hij zijne mostaard haalt

De Verenigde Staten hebben de uitspraken van de Opperste Leider van Iran veroordeeld, die zei dat het Westen een maffia-achtige organisatie is onder de controle van “prominente zionistische kooplieden”.

De antisemitismegezant van de VS, Deborah Lipstadt, reageerde op tweets van de Iraanse Opperste Leider, ayatollah Ali Khamenei, die zei: “De westerse mogendheden zijn een maffia. De realiteit van deze macht is een maffia. Aan de top van deze maffia staan ​​de prominente zionistische kooplieden, en de politici gehoorzamen hen. De VS is hun uitstalraam en ze zijn overal verspreid.

Mevrouw Lipstadt twitterde: “We veroordelen dit aanhoudende, flagrante antisemitisme. Deze retoriek is onaanvaardbaar – om nog maar te zwijgen van gevaarlijk – vooral van een staatshoofd. Het moet stoppen.

De Islamitische Republiek Iran zegt dat haar belang ligt bij de vernietiging van Israël en het zionisme, en beweert dat “het uitroeien van het zionistische regime niet betekent dat de joden worden geëlimineerd”. 

Desondanks hebben commentatoren er vaak op gewezen dat de retoriek van het regime, vooral onder het bewind van de voormalige president Mahmoud Ahmadinejad, die door veel van zijn politieke bondgenoten is overgenomen, slechts het woord “jood” vervangt door het woord “zionist” wanneer het antisemitische complottheorieën in omloop brengt.

Volgens de in de VS gevestigde groep, Secure Community Network (SCN), wordt de enorme toename van antisemitische haatmisdrijven tijdens het conflict in mei 2021 tussen Israël en de genocidale antisemitische terreurgroep Hamas gedeeltelijk verklaard door de “explosie van desinformatie” op sociale media, die SCN toeschrijft aan Iran.

Campagne tegen antisemitisme rapporteert over nieuws en incidenten met betrekking tot antisemitisme wereldwijd.

Bronnen:

  • naar een artikelUS condemns Iranian Supreme Leader’s “Zionist merchants” tweet” van 4 augustus 2022 op de site van Campaign Against Antisemitism

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.