PIJ doodt eigen Palestijnse kinderen en beschuldigt vervolgens Israël voor de doden

Al Quds Brigades (PIJ) vuurden afgelopen nacht meer dan 350 raketten af op willekeurige burgerdoelwitten in zuidelijk Israël

Sirenes loeiden zaterdagavond in Tel Aviv toen de IDF de operatie tegen de Palestijnse Islamitische Jihad in de Gazastrook voortzette toen meer dan 350 raketten op Israël werden gelanceerd in de eerste volledige dag van gevechten tussen de twee groepen. 

De IDF bevestigde dat het zaterdagnacht en zondagochtend vroeg meerdere doelen in Gaza had aangevallen, met ontploffingen die werden gehoord in Rafah, in het zuiden van Gaza.

De IDF bleef cellen aanvallen die van plan waren om mortiergranaten af ​​​​te vuren, evenals raketlanceringslocaties nadat ze op Israëlische gemeenschappen in de buurt van de grens hadden geschoten. Verscheidene Palestijnse agenten die behoren tot de Islamitische Jihad werden gedood en of gewond tijdens de aanvallen.

Kinderen van Jabalaya

Bij een explosie in Jabaliya op zaterdagavond zijn zeker negen mensen om het leven gekomen, onder wie zeker vier kinderen. 

Ondanks de eerste berichten dat de doden waren veroorzaakt door een IDF-aanval, zei IDF-woordvoerder Brig.-Gen. Ran Kochav zei dat de burgers, inclusief de kinderen, zijn omgekomen door een mislukte raketlancering kort voor een raketspervuur. “We hebben toen geen aanvallen gelanceerd“, zei hij. 

De internationale woordvoerder van premier Yair Lapid Keren Hajioff gaf een verklaring af over het incident en weerlegde de beweringen dat Israël verantwoordelijk zou zijn voor hun dood:

Islamitische Jihad doodt Palestijnse kinderen in Gaza. Een op de vier raketten die vanuit Gaza op Israël worden afgevuurd – landt binnen de Gazastrook. Iran’s handlangers – waaronder de Islamitische Jihad – hebben een lange geschiedenis van zich verschuilen achter burgers om Israëlische burgers aan te vallen. De wereld zou verontwaardigd moeten zijn over deze terroristische groepering die zich richt op onschuldige Israëli’s en onschuldige Gazanen doodt.”

Een Israëlische inlichtingenfunctionaris zei dat “we ook solide informatie hebben van veel Palestijnse burgers die het feit bevestigen dat de schade aan de kinderen in Jabaliya” werd veroorzaakt door een mislukte raket van de Islamitische Jihad.

Met meer dan 15% van alle raketten afgevuurd door de Islamitische Jihad die in de Strip vallen, zegt het leger met zekerheid te kunnen zeggen dat de explosie in Jabaliya niet werd veroorzaakt door een Israëlische luchtaanval en dat het Israëlische leger op dat moment niet in het gebied was. Sinds het begin van de gevechten zijn ook ten minste 12 leden van de Islamitische Jihad gedood.

Palestijnse leugens:

IDF valt Gaza aan 

De IDF zei dat Israëlische luchtmachtjets, bewapende drones, helikopters, tanks, artillerie en elitecommando’s Maglan en Egoz-eenheden meer dan 40 aanvallen hebben uitgevoerd en tientallen doelen in Gaza hebben geraakt, waaronder militaire bases, wapenproductielocaties en opslagplaatsen, raketlancering locaties, gebouwen die worden gebruikt door agenten, observatieposten en meer.

Gevechtshelikopters en straaljagers troffen ook twee munitiedepots van de marine in de huizen van agenten van de Islamitische Jihad.

Kochav zei dat Israël geen onderhandelingen voert over een staakt-het-vuren en verwacht dat de gevechten minstens een week zullen duren:

“We gaan door; we zijn nog niet klaar. We zullen professioneel blijven handelen en een boodschap sturen dat we een sterke intelligentie en afschrikking hebben. Deze boodschap zal niet alleen worden doorgegeven aan de Islamitische Jihad, maar aan alle terreurgroepen.”

Een bezoek aan een Iron Dome-batterij op zaterdag samen met commandant van de luchtverdedigingsarray Brig.-Gen. Gilad Biran, minister van Defensie Benny Gantz bedankte de troepen die het systeem bemanden en het thuisfront bewaken “met de ogen te allen tijde op het doelwit gericht”:

“Islamitische Jihad-leiders loungen in het buitenland in restaurants en hotels in Teheran, Syrië en Libanon. Ze zijn losgekoppeld van het Palestijnse volk en ze brengen ernstige schade toe aan het leven van het Gazaanse volk. Ook zij zullen de prijs moeten betalen. De IRGC [die de islamitische Jihad], zal de salarissen van de inwoners van Gaza niet betalen.”

Gantz zei dat de operatie tot doel heeft de terreuraanslagen van de Islamitische Staat te dwarsbomen en de rust en stabiliteit in het gebied te herstellen.

De minister zei dat de IDF tientallen doelen van de groep heeft getroffen en dat de “offensieve inspanning tegen de terroristen zal doorgaan en intensiveren – zonder grenzen en zonder beperkingen”.

Op vrijdagavond keurde Gantz een ontwerpbevel goed dat oproept tot 25.000 soldaten in reservedienst voor operationele doeleinden. De IDF begon ze op te roepen in het Southern Command, Air Defense Array en Home Front Command, evenals andere gevechtstroepen en officieren.

Later sprak hij met de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin over de escalatie. In een door Washington verstrekte voorlezing onderstreepte Austin “het recht van Israël op zelfverdediging en de blijvende inzet van de VS voor de veiligheid van Israël”, en drong aan op stappen om de situatie te de-escaleren. Hij uitte ook zijn bezorgdheid over meldingen van burgerdoden en riep op tot “een tijdig en grondig onderzoek naar eventuele burgerslachtoffers”.

Premier Yair Lapid zei dat “het doel van deze operatie is de uitbanning van een concrete dreiging tegen de burgers van Israël en [vooral] de burgers die naast de Gazastrook wonen.”

Zowel Qatar als Egypte hebben geprobeerd te bemiddelen met Hamas en de Islamitische Jihad om de situatie te de-escaleren. Hamas werkt ook aan het voorkomen van aanvallen door de terreurgroep, onder meer door druk uit te oefenen op de groep en door cellen te lokaliseren die mogelijk van plan zijn antitankgeleide raketten af ​​te vuren op Israëlische doelen.

Bronnen:

  • naar een artikel van Hana Levi Julian “PIJ Terrorist Rocket Misfire Kills Children in Gaza” en een artikel350+ Rockets Fired at Israel by Gaza’s PIJ Terrorists” van 6 augustus 2022 op de site van The Jewish Press
  • naar een artikel “After new Gaza strike, Israel says it has killed all Islamic Jihad leaders” en een artikel van Anna Ahronheim “Over 350 rockets fired toward Israel, sirens sound in Tel Aviv” van 7 augustus 2022 op de site van The Jerusalem Post

Een gedachte over “PIJ doodt eigen Palestijnse kinderen en beschuldigt vervolgens Israël voor de doden

  1. Van de tot nu toe ong. 400 afgeschoten raketten, richting Israel met de bedoeling om dáár onschuldige burgers & kinderen te doden (is gelukkig tot nu toe niet gelukt) …..zijn er 160 raketten ontploft in Gaza midden in het Jabalia kamp en daar zijn onschuldige mensen & kinderen mee opgeblazen…..een kleine opoffering voor het ‘grote ideaal!

    Deze maffiabendes, Hamas & kleine broertje Islamic Jihad, vrijheidstrijders voor hun vrienden zal dát een zorg zijn.

    De ignorante en altijd welwillende Westerse media zal er wel voor zorgen dat Israel er de schuld van krijgt.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.