Israël verwerpt verontschuldiging van VN-functionaris die zei dat ‘joodse lobby’ sociale media controleert

Miloon Kothari (links) en Navi Pillay (rechts) van de VN onderzoekscommissie naar Israël. De ene antisemiet houdt de andere de hand boven het hoofd

“Het kostte hem acht dagen, 19 delegaties, de UNHRC-president, de woordvoerder van de VN-chef, de speciale VN-rapporteur voor de vrijheid van godsdienst of overtuiging en talloze organisaties om zich uit te spreken tegen zijn antisemitische opmerkingen, voordat hij eindelijk reageerde”, zei de Israëlische VN-gezant in Genève. 

Een VN-onderzoeker die in een podcast van juli beweerde dat de “joodse lobby” de sociale media controleerde, verontschuldigde zich voor zijn opmerkingen in een brief van 4 augustus, maar de Joodse staat zegt dat het niet genoeg is.

Waar het hart van vol is, loopt de mond van over…”

“Het was volkomen verkeerd voor mij om sociale media te beschrijven als ‘grotendeels gecontroleerd door de Joodse lobby'”, schreef Miloon Kothari in een brief gericht aan Frederico Villegas, voorzitter van de VN-Mensenrechtenraad. “Deze woordkeuze was onjuist, ongepast en ongevoelig.”

Kothari is een onderzoeker in de “Onafhankelijke Internationale Onderzoekscommissie voor de bezette Palestijnse gebieden, inclusief Oost-Jeruzalem en in Israël” van de VN-Mensenrechtenraad (UNHRC), die een mandaat voor onbepaalde tijd heeft gegeven om de Israëlisch-Palestijnse conflict.

Kothari besprak oppositie tegen het mandaat van de commissie in zijn interview op 25 juli met de website Mondoweiss, toen hij zei: “Wij [de COI over Israël] zijn erg ontmoedigd door de sociale media die grotendeels worden gecontroleerd door de Joodse lobby of specifieke NGO’s.”

“Ik zou zelfs zo ver willen gaan om de vraag te stellen waarom ze [zelfs] lid zijn van de Verenigde Naties”, zei hij tijdens het interview over Israël.

Kothari werd snel veroordeeld voor zijn opmerkingen door Joodse organisaties zoals het Simon Wiesenthal Centrum en B’nai Brith International, evenals functionarissen die Israël, de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Frankrijk, Zweden en Duitsland vertegenwoordigden bij de Verenigde Naties.

“De belediging die ik heb veroorzaakt door het gebruik van deze woorden heeft me diep van streek gemaakt”, zei Kothari, eraan toevoegend dat hij bezorgd was dat zijn woorden “als antisemitisch werden ervaren en ervaren” met de “uiterst ernst”.

De commissaris zei dat hij van plan was “de meedogenloze en venijnige persoonlijke aanvallen op de leden van de commissie aan de kaak te stellen” toen hij de opmerking maakte, en dat hij een “verkeerde” woordkeuze maakte bij het uiten van zijn punt.

Kothari sprak ook zijn verklaring over het lidmaatschap van Israël in de Verenigde Naties aan en zei dat hij bedoelde te “benadrukken” dat alle VN-leden de “bevindingen en aanbevelingen” van het wereldorgaan moeten “respecteren en handhaven”, niet dat Israël geen deel zou moeten uitmaken van de organisatie .

“Miloon Kothari’s brief is een doorzichtige truc om de kritiek die hij heeft gekregen af ​​te weren”, schreef de Israëlische ambassadeur bij de Verenigde Naties in Genève Meirav Eilon Shahar in een brief aan Villegas.

“Het kostte hem 8 dagen, 19 delegaties, de voorzitter van de Mensenrechtenraad, de woordvoerder van de secretaris-generaal van de VN, de speciale VN-rapporteur voor de vrijheid van godsdienst of overtuiging en talloze organisaties om zich uit te spreken tegen zijn antisemitische opmerkingen, voordat hij eindelijk reageerde”, zei ze. gezegd.

“Deze duistere aflevering van de HRC toont de diepgewortelde vooroordelen van de CoI en haar commissarissen tegen Israël en het Joodse volk”, zei Shahar, die opriep tot het ontslag van “gecompromitteerde commissarissen” en de ontbinding van de commissie.

Bronnen:

  • naar een artikelIsrael rejects apology of UN official who said ‘Jewish lobby’ controls social media” van 7 augustus 2022 op de site van Israel Hayom
  • naar een artikel “UN investigator’s ‘Jewish lobby’ comments taken out of context, rights chief claims” van 29 juli 2022 op de site van i24News
  • naar een artikel “UN Official Running Investigation Into Israel Defends Colleague Who Said Jewish Lobby Controls Social Media” van 28 juli 2022 en een artikel “UN Official Investigating Israel: ‘Jewish Lobby’ Controls Social Media” van 27 juli 2022 op de site van The Washington Free Beacon

Een gedachte over “Israël verwerpt verontschuldiging van VN-functionaris die zei dat ‘joodse lobby’ sociale media controleert

  1. “Het gebruik van deze woorden hebben mij diep van streek gemaakt”………grappenmaker!

    De man was/is, samen mij zijn mede “onderzoekers” een virulente Joden/Israel hater en deze brief met zijn pseudo verontschuldigingen zal daar géén verschil in brengen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.