Israël liquideert andermaal commandant van de PIJ terwijl zijn leider in Teheran samenzweert

Israël ’s Commandant van het directoraat Operaties Majoor-generaal Oded Basiuk bevestigde zaterdagavond laat dat Khaled Mansour, een hooggeplaatste Islamitische Jihad-agent, het doelwit was van de aanvallen en werd uitgeschakeld.

Deze zondag bij zonsopgang, werd een belangrijk lid van de Militaire Raad en commandant van de zuidelijke regio van Saraya al-Quds Brigades, commandant Khaled Mansour tijdens een actie van de IDF in Rafah gedood.

Commandant Mansour werd binnen de militaire vleugel van de Islamitische Jihad beschouwd als een van de prominente leiders in de militaire vleugel van de Islamitische Jihad en bekleedt de functie van brigadecommandant in het zuiden van de Gazastrook. Hij is lid van de Militaire Raad van de Brigades.

Mansour is het zuidelijke Gaza-equivalent van Tayseer Jabari, de commandant van de terreurgroep in het noorden van Gaza, die de dag voordien werd gedood bij een Israëlische luchtaanval.

Mansour probeerde ook een anti-tank geleide raketaanval uit te voeren op de Israëlische grens, en hij is volgens functionarissen verantwoordelijk voor vele raketaanvallen op Israël.

De IDF lanceerde de operatie op vrijdagmiddag en schakelde twee van de belangrijkste leiders van de Islamitische Jihad in gelijktijdige aanvallen uit: het noordelijke commandohoofd Tayseer al-Jabari en het hoofd van de sectie antitankgeleide raketten Abdullah Kadoum.

Ook de gevechtscommandant van de PIJ Bilal Nimr Abu Amsha werd vrijdag aangevallen en gedood door Israëlische gevechtsvliegtuigen toen hij een voertuig bestuurde in de buurt van de Palestijnse Toren in Gaza-stad.

Islamitische Jihad bevestigde zondagochtend vroeg dat Khaled Mansour, de leider van de zuidelijke divisie van de organisatie, werd uitgeschakeld bij een IDF-aanval in de Gazastrook.

Ook uitgeschakeld in de aanval was Ziad Al-Mudallal, de zoon van de senior leider van de Islamitische Jihad Ahmad al-Mudallal.

Majoor-generaal Basiuk zei dat “volgens onze inlichtingendienst zijn alle [militaire] kopstukken van de Islamitische Jihad in Gaza geëlimineerd.”

Teheran, Iran

Een vooraanstaande Iraanse militaire commandant waarschuwde zaterdag dat Israël een ‘zware prijs’ zou betalen, aangezien Israëlische strijdkrachten aanvallen uitvoeren op de door Teheran gesteunde terreurgroep in de Gazastrook, en de Iraanse president zei dat het ‘verzet’ van Gaza de Joodse bevolking van de Zionistische staat in het vizier heeft.

Generaal Hossein Salami, chef van de Islamitische Revolutionaire Garde van Iran, ontmoette op zaterdag 6 aug. in Teheran de secretaris-generaal van de Palestijnse Islamitische Jihad, Ziad Nakhaleh, een dag nadat Israël een operatie in Gaza lanceerde om het hoofd te bieden aan wat volgens functionarissen een onmiddellijke bedreiging was van de Islamitische Jihad voor burgers en soldaten.

Ziad Nakhaleh in Teheran:

Bronnen:

 • naar een artikel‘Entire security echelon of Palestinian Islamic Jihad has been eliminated’” van 7 augustus 2022 op de site van Israel Hayom
 • naar een artikel van Emanuel Fabian “Senior Islamic Jihad commander killed in Israeli airstrike in southern Gaza” van 6 augustus 2022 en een artikelIsrael strikes and kills another top Islamic Jihad commander in Gaza” van 7 augustus 2022 op de site van The Times of Israel
 • naar een artikelAfter new Gaza strike, Israel says it has killed all Islamic Jihad leaders” van 7 augustus 2022 op de site van The Jerusalem Post

Een gedachte over “Israël liquideert andermaal commandant van de PIJ terwijl zijn leider in Teheran samenzweert

 1. Oeps….alwéér?

  Van Gaza tot Iran………..
  Israel toont wat het allemaal kan!

  Laten we hopen dat de boodschap aankomt dat er géén enkel kopstuk nergens veilig is zolang hun strategie is om Israel te vernietigen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.