PIJ vuurt meer dan 160 raketten af naar willekeurige burgerdoelwitten; commandant gedood

Tayseer Jabari (links), een belangrijke commandant de Al-Quds Brigades (PIJ) werd gedood

Sinds vrijdagavond werden er vanuit Gaza meer dan 160 raketten en mortiergranaten afgevuurd op willekeurige burgerdoelwitten in het zuiden van Israël.

Het gros wordt onderschept door het Iron Dome systeem. Tot nog toe zonder veel schade noch slachtoffers. Duizenden Israëliërs hebben noodgedwongen de nacht doorgebracht in schuilkelders.

Bovendien werd een commandant van de PIJ geliquideerd nadat eerder een andere commandant werd gearresteerd. Het lijkt er dus op dat de strijd in volle hevigheid is uitgebarsten die naar verluidt de komende week (of weken) zal voortduren.

Op vrijdag werd Tayseer al-Jabari, de belangrijkste commandant van de Islamitische Jihad, gedood tijdens een Israëlische bomaanslag op een appartement in de Gazastrook. Al Jabari had de leiding over het raketarsenaal van de terroristische groepering en was de primaire coördinator van de groep bij Hamas. 

Jabari verving Baha Abu Al-Ata , een andere commandant van de Islamitische Jihad, die Israël in november 2019 bij een soortgelijke luchtaanval doodde. Jabari, 50, is al tientallen jaren lid van de Islamitische Jihad en klom op in de gelederen van de terroristische groepering die wordt gesteund door Iran en waarvan de leiders in Syrië wonen.

Hij zou betrokken zijn geweest bij het plannen van belangrijke aanvallen op Israël, onder meer met het gebruik van antitankraketten. De IDF zei dat het enkele weken geleden inlichtingen had verzameld over de plannen van Jabari en vóór de arrestatie van de hooggeplaatste Islamitische Jihad-agent op de Westelijke Jordaanoever aan het begin van de week, die door de terroristische groepering werd gebruikt als een excuus om de situatie te laten escaleren. de grens. 

Bronnen:

 • naar een artikelIDF says ready for ‘week of operations,’ over 160 rockets fired at Israel from Gaza” van 6 augustus 2022 op de site van The Times of Israel
 • naar een artikel “Who was Tayseer al-Jabari, the top Islamic Jihad commander killed by Israel?” van 6 augustus 2022 op de site van The Jerusalem Post
 • naar een artikelWho was the Palestinian terrorist chief killed by Israel?” van 6 augustus 2022 op de site van i24News

Een gedachte over “PIJ vuurt meer dan 160 raketten af naar willekeurige burgerdoelwitten; commandant gedood

 1. Ja…..en daar zijn we weer, “”Wij de bezorgde UN”.

  Wij blonken uit in afwezigheid in het Afghanistan debakel (en nog stééds), de aanvals oorlog van Rusland tegen Ukraine & het machtsvertoon van de Chinezen boven Taiwan, de nooit aflatende Afrikaanse oorlogen etc.etc.etc.etc.

  Nee, wij in de UN maken ons grote zorgen over Gaza met hun 2 terreur regeringen Hamas & Islamic Jihad (die ook onder mekaar een oorlog aan het uitvechten zijn over wie het meest extreem is)……en binnenkort komt er natuurlijk een ‘speciale zitting van de VN die Israel zal veroordelen……wees maar gerust!!

  Hamas & Islamic Jihad……….het zijn gewoon Iraniers die Arabisch spreken en uit zijn op de totale vernietiging van Israel.

  Dus VN, vette pech maar Israel werkt daar niet aan mee.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.